Gero būdo reperiui Ironvytui – banditų vaidmenys

„Kol kiti miega, aš dirbu“, – nusijuokė Ironvytas. 30-metis hiphopo atlikėjas spėja suktis ne tiktai scenoje, bet ir versle, o pastaruoju metu jis vis dažniau imasi ir aktoriaus darbo.

Ironvytas: „Tarp mano draugų – ir policininkai, ir nusikaltėliai." <br>T.Bauro nuotr.
Ironvytas: „Tarp mano draugų – ir policininkai, ir nusikaltėliai." <br>T.Bauro nuotr.
Ironvytas: „Tarp mano draugų – ir policininkai, ir nusikaltėliai." <br>T.Bauro nuotr.
Ironvytas: „Tarp mano draugų – ir policininkai, ir nusikaltėliai." <br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 25, 2018, 10:15 AM, atnaujinta Jul 25, 2018, 10:28 AM

Įspūdingi raumenys, šiurkštoki veido bruožai – kai Vytautas Medineckas (tikrasis Ironvyto vardas) eina gatve, į jį sunku neatkreipti dėmesio.

Du albumus jau išleidęs, ne sykį apdovanojimams M.A.M.A. nominuotas atlikėjas kuria klipus, kurie internete peržiūrimi milijonus kartų. Jis koncertuoja klubuose ir festivaliuose, be to, vadovauja savo įkurtam sporto klubui ir maisto papildų parduotuvei.

Vaikino iš savotišką reputaciją turinčio Naujininkų mikrorajono, ne pačioje saugiausioje aplinkoje užaugusio Ironvyto pavyzdį galima laikyti įkvepiančiu.

Jis jau ne vienus metus nevartoja alkoholio, nes sako supratęs, kad taip tik švaistytų sveikatą ir laiką. Be to, yra griežtai nusistatęs prieš narkotikus. „Nes mačiau savo rajone draugų, kurie pradėjo nuo „žolės“, paskui perėjo prie stipresnių kvaišalų, įniko ir galiausiai mirė“, – portalo lrytas.lt konferencijoje pasakojo reperis.

Šiuo metu Ironvytas rengia trečiąjį albumą, nors, kaip prisipažįsta, iš muzikos ne tik negauna pelno, bet atvirkščiai – į ją sudeda kitur uždirbtus pinigus.

„Hiphopas man yra širdžiai mielas pomėgis. Ačiū Dievui, dabar jau už koncertus moka.

Kita vertus, ne sykį esu pozavęs ar filmavęsis reklamai, už tai mokama. Pavyzdžiui, reklamavau mineralinį vandenį. Jei nekurčiau muzikos, niekas manęs nebūtų pamatęs ir atkreipęs dėmesio.

Galbūt ir į sporto klubą, parduotuvę žmonės užeina, nes juos sudomino mano personažas. Tad viskas susiję.

O gal aš tik pats save raminu, kad kuriu muziką – visiškai neapsimokantį dalyką“, – juokėsi reperis.

Nauja jo aistra – filmuotis televizijoje ir kine, kur pasiūlymų vis daugėja. Išskirtinio įvaizdžio reperis jau filmavosi ne viename televizijos projekte, kūrė epizodinį vaidmenį keliose TV serialo „Pasmerkti“ serijose, o rudenį pasirodys naujame LNK seriale „Rimti reikalai“.

Komiškame seriale, nesunku nuspėti, Ironvytas vaidins kriminalinio pasaulio atstovą.

„Šįkart tai gana reikšmingas vaidmuo, mano herojus pasirodys visame seriale, kurio bus apie 70 serijų“, – džiaugėsi reperis.

Be to, rugsėjo mėnesio pradžioje pasirodys nauja lietuviška kino komedija „Pliusas“, kurioje Ironvytui irgi teko vaidmuo.

„Ten su Mindaugu Papinigiu vaidinsime banditus. Tokius kvailokus. Smagu – prodiuseriai pamatė, kad yra toks Ironvytas, pasiūlė, paklausė, ar man patinka filmuotis. Žinoma, patinka, net labai.

Filmuotis – nuotykis, visokiose neįprastose vietose tenka pabūti, tai puikus saviraiškos būdas. Užsienyje reperiai dažnai vaidina kine, tad net ir nuo žanro klasikos nesu nutolęs.

Po trisdešimties metų, tikiuosi, tų vaidmenų turėsiu sukaupęs daug – gal netgi ne tik lietuviškuose filmuose“, – juokėsi atlikėjas.

Hitų „Svajonės“, „Peronai“, „Knygų mugė“ ir daugybės kitų žinomų dainų atlikėjas taip pat puoselėja ambicijų, susijusių su klipais. Juos jis stengiasi kurti išradingai – ne sykį filmavo užsienyje, o naujausiame – „King Of Kings“ – įamžino bušido kovotojus.

„Turiu dar didesnį planą – sukurti klipą, kuris būtų kaip filmas, keliolikos minučių, su specialiai jam parašytais žodžiais. Galbūt jis pasirodys dar šįmet, o jame dalyvaus ir kiti reperiai.

Man atrodo, klipas kūriniui gali suteikti didelę papildomą vertę“, – svarstė Ironvytas.

Kasdien sporto salėje besitreniruojantis reperis bendraudamas sudaro draugiško ir nepikto žmogaus įspūdį. Tačiau jis prisipažįsta kartais būnantis visiškai kitoks.

„Iš mano išvaizdos to gal nepasakysi, bet labai myliu vaikus, gyvūnus. Kita vertus, esu gana piktas žmogus – kaip su manimi elgiasi, taip ir aš.

Ar būna konfliktų, kai tenka panaduoti jėgą? Visko būna. Prieš mėnesį kalbėjausi su draugu bare, pristojo kažkoks lopas. Pasakiau, kad atstotų, tada pradėjo provokuoti, raginti, kad jam trenkčiau, išsitraukė telefoną, sakė, iškvies policiją.

Tokiais atvejais man truputį užtemsta akyse. Smūgiavau jam kelis kartus, tada pasakiau: gerai, skambink policijai.

Nepaskambino. Nors būčiau apsidžiaugęs – pareigūnams būčiau paaiškinęs situaciją.

Policininkų funkcija – ne ginti alkoholikus, kurie išsidirbinėja ir kimba prie žmonių“, – juokėsi reperis.

I ronvytas su žmona Eugenija praėjusių metų pabaigoje susilaukė dukters Gabrielės. „Kiti feisbuke savo vaikų nuotraukas skelbia, o aš nenoriu, kad ji ten būtų šalia kebabo, užpakalio ir kačiuko. Vaikas – per daug reikšminga ir svarbu, kad iš to darytum reklamą.

Bet taip, daug kas pasikeitė. Atsirado daugiau atsakomybės. Pavyzdžiui, pernai norėjau išsilaikyti motociklo vairavimo teises, bet to plano atsisakiau. Kai atsiranda vaikas, pradedi dar labiau stengtis, kita vertus, dar labiau nusispjauni į kitų nuomonę“, – pasakojo Ironvytas.

Jo noras – po trisdešimties metų būti įrašius daug gerų kūrinių, sportuoti ir turėti dar neįgyvendintų svajonių.

Šiandien Ironvytas patenkintas savo gyvenimu – turi daug patinkančios veiklos ir gali mėgautis bendravimu su daugybe žmonių. Beje, labai įvairių.

„Tarp mano draugų – ir policininkai, ir nusikaltėliai. Nejaučiu jokio nepatogumo bendraudamas ir su geru bičiuliu policijos generaliniu komisaru Linu Pernavu, ir su nuo jaunystės pažįstamu žmogumi, kuris buvo nusikaltęs.

Kuo daugiau pažįstu žmonių, tuo geriau suprantu, kokią didelę įtaką mums daro aplinka ir auklėjimas.

Dėl to savo muzikoje nebijau parodyti ir tamsiosios, ir gerosios pusės. Net juodžiausiame bandite stengiuosi ieškoti ne blogio, o gėrio“, – sakė reperis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.