„#MeToo“ aktyvistė Asia Argento kaltinama išprievartavusi 17-metį

„Kuo pati kvepia, tuo kitus tepa“, – taip dabar sakoma apie judėjimo „#MeToo“ aktyvistę Asią Argento (42 m.), kaltinamą išprievartavus 17-metį aktorių.

„#MeToo“ aktyvistė Asia Argento kaltinama išprievartavusi Jimmy Bennettą.<br>AFP / „Scanpix“ ir „Instagram“ nuotr. 
„#MeToo“ aktyvistė Asia Argento kaltinama išprievartavusi Jimmy Bennettą.<br>AFP / „Scanpix“ ir „Instagram“ nuotr. 
Prieš lytinį priekabiavimą nukreipto judėjimo „#MeToo“ aktyvistė A.Argento pati sulaukė rimtų kaltinimų.<br>„Scanpix“ nuotr.
Prieš lytinį priekabiavimą nukreipto judėjimo „#MeToo“ aktyvistė A.Argento pati sulaukė rimtų kaltinimų.<br>„Scanpix“ nuotr.
Tokias bendras su J.Bennettu asmenukes A.Argento skelbė savo paskyroje tinkle „Instagram“.<br>Nuotr. iš „Instagram“
Tokias bendras su J.Bennettu asmenukes A.Argento skelbė savo paskyroje tinkle „Instagram“.<br>Nuotr. iš „Instagram“
Kadras iš filmo „The Heart Is Deceitful Above All Things“, kuriame A.Argento vaidino motiną, o J.Bennettas – sūnų.
Kadras iš filmo „The Heart Is Deceitful Above All Things“, kuriame A.Argento vaidino motiną, o J.Bennettas – sūnų.
„#MeToo“ aktyvistė Asia Argento kaltinama išprievartavusi Jimmy Bennettą.<br>AFP / „Scanpix“ nuotr.
„#MeToo“ aktyvistė Asia Argento kaltinama išprievartavusi Jimmy Bennettą.<br>AFP / „Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Aug 26, 2018, 11:23 PM

Italų aktorė ir režisierė A.Argento 2017-aisiais viena pirmųjų apkaltino Harvey Weinsteiną (66 m.) lytiniu priekabiavimu – moteris viešai pareiškė, kad 1997 metais šis Holivudo prodiuseris ją išprievartavo viename Prancūzijos pietuose esančiame viešbutyje. Tuomet jai buvo 21 metai.

Toks pareiškimas davė postūmį judėjimui „#MeToo“, kurio dalyvės visame pasaulyje pasakojo, ką teko patirti susidūrus su priekabiautojais ir prievartautojais.

Šių metų gegužę H.Weinsteinui buvo pateikti kaltinimai dėl išprievartavimo, vyras buvo areštuotas.

Tuomet būrys reporterių filmavo, kaip prodiuseris eina į Niujorko policiją pasiduoti teisėsaugai.

Nuo prodiuserio arešto praėjus keliems mėnesiams laikraščio „The New York Times“ žurnalistai gavo dokumentų, bylojančių, kad tuo pat metu brendo skandalas dėl pačios A.Argento lytinio nusikaltimo – aktorius ir muzikantas Jimmy Bennettas (22 m.) ketino kelti jai bylą dėl išprievartavimo, kai jam buvo 17 metų.

Kalifornijos įstatymai numato, kad tik 18 metų sulaukę asmenys yra pakankamai suaugę, kad savo valia nuspręstų, ar nori turėti lytinių santykių.

Byla teismo nepasiekė – A.Argento atsipirko solidžia 380 tūkst. JAV dolerių (332 tūkst. eurų) suma.

Aktorė A.Argento ir J.Bennettas susipažino 2003 metais dramos „The Heart Is Deceitful Above All Things“ filmavimo aikštelėje.

Filmas pasakojo apie prostitutės ir jos sūnaus gyvenimą. A.Argento buvo juostos režisierė ir pagrindinio vaidmens atlikėja, o tuomet septynmetis J.Bennettas vaidino jos sūnų.

Už filmavimo aikštelės ribų taip pat užsimezgė ypatingi ryšiai – interviu ir socialiniuose tinkluose aktoriai vienas kitą vadino motina ir sūnumi.

Po dešimties metų, 2013-ųjų gegužės 9-ąją, septyniolikmetis J.Bennettas atvyko susitikti su A.Argento į viešbutį „Ritz-Carlton“ Delrei prieplaukoje netoli Los Andželo. Jį lydėjo vienas giminaičių.

Laukdama Jimmy A.Argento tviteryje parašė: „Laukiu savo seniai prarasto sūnaus, savo meilės Jimmy Bennetto, rūkau cigaretes, tarsi nebūtų kitos savaitės.“

J.Bennettas atsakė: „Netrukus būsiu!“ ir pridėjo šypsenėlę.

Teismui parengtame J.Bennetto pareiškime, kurio kopiją gavo dienraštis „The New York Times“, rašoma, kad A.Argento paprašė giminaitį palikti juos vienus, o Jimmy įpylė alkoholio ir parodė keletą jam skirtų įrašų. Paskui jį pabučiavo, parvertė ant lovos, nutraukė kelnes ir ėmėsi oralinio sekso. Vėliau jie pasimylėjo.

Po lytinio akto A.Argento paragino kartu nusifotografuoti – prie bylos pridėtos trys nuotraukos, kuriose jie guli lovoje apnuogintomis krūtinėmis (tik vienoje matyti abiejų veidai).

Tą pačią dieną aktorė į instagramą įdėjo bendrą asmenukę ir parašė: „Laimingiausia mano gyvenimo diena, susijungėme su Jimmy Bennettu.“ Paskui pridūrė: „Jimmy vaidins mano kitame filme, tai faktas.“

Vėliau aktoriai papietavo ir Jimmy išvyko namo. Pakeliui, kaip rašoma pareiškime, jaunuolis pasijuto sutrikęs, susigėdęs ir pasibjaurėjęs.

Kai A.Argento tapo judėjimo „#MeToo“ heroje ir aktyviste, J.Bennettas nutarė paduoti ją į teismą. Vaikinas norėjo išieškoti 3,5 mln. dolerių (maždaug 3 mln. eurų) – už lytinę prievartą, sąmoningą emocinės žalos padarymą ir negautas pajamas (aktorius tvirtino, kad dėl patirtos emocinės traumos sumažėjo darbingumas ir pašlijo karjeros reikalai).

Šalims pavyko susitarti be teismo: A.Argento sutiko sumokėti 200 tūkst. dolerių šių metų balandį ir dar 180 tūkst. dolerių per ateinančius pusantrų metų.

Sudariusi sutartį, saugančią nuo rimtų kaltinimų, A.Argento toliau aktyviai dalyvavo „#MeToo“ veikloje.

Vienas ryškiausių jos aktyvumo pavyzdžių – per visą pasaulį nuvilnijusi kalba Kanų kino festivalyje šių metų gegužę.

Pakviesta teikti prizo, į festivalio sceną A.Argento žengė energingai, lydima plojimų. Tyliai užsiminusi, kad pirmiausia nori pasakyti kelis žodžius, ji garsiai pareiškė, kad 1997-aisiais, kai jai buvo 21 metai, Kanų festivalyje ją išprievartavo H.Weinsteinas ir kad festivalis buvo tapęs jo gėdingos medžioklės plotu.

„Netgi šiandien čia tarp jūsų sėdi žmonės, kuriuos reikėtų patraukti atsakomybėn už tai, kaip jie vertina moteris. Už elgesį, kuriam negali būti vietos kino ir bet kurioje kitoje pramonėje. Patys žinote, apie ką kalbu.

Vis dėlto svarbiau, kad patys žinote, kas jūs esate. Ir žinote, jog neleisime, kad tai jums būtų atleista, nes toliau neliksite nebaudžiami“, – teisingo pykčio ir nesumeluotos neapykantos kupinu balsu išrėžė A.Argento.

Kaip dabar paaiškėjo, juokėsi puodas, kad katilas juodas.

Praėjus dviem dienoms po publikacijos dienraštyje „The New York Times“, A.Argento paneigė prieš 5 metus turėjusi neteisėtų santykių su nepilnamečiu.

„Aš kategoriškai atmetu ir neigiu „The New York Times“ straipsnio turinį, išplatintą nacionalinėse ir tarptautinėse žiniose.

Mane stipriai sukrėtė ir įžeidė tokia melaginga naujiena. Niekada neturėjau jokių lytinių santykių su J.Bennettu“, – sakoma aktorės agento paskelbtame pareiškime.

A.Argento teigia, kad pinigai, kuriuos mini J.Bennettas, – ne mokestis už tylą, o parama, siekiant padėti jam išspręsti finansines problemas.

Parengė Milda Augulytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.