„Ryto suktinyje“ – Juozo Statkevičiaus ir senjorės siuvėjos duetas

Kodėl dizaineris Juozas Statkevičius, per 30 metų žengiantis koja kojon su ta pačia komanda, gerbiantis senatvę ir šventai atsidavęs savo amatui, šiandien gali nusilenkti ir padovanoti karūną Emilijai Mecelicienei – 93 metų uteniškei, kurios viso gyvenimo aistra – siuvimas. Ar tikrai šiais laikais savo amatą išmanantys žmonės yra patys vertingiausi?

 Juozas Statkevičius.<br> LR archyvo nuotr.
 Juozas Statkevičius.<br> LR archyvo nuotr.
 Juozas Statkevičius.<br> LR archyvo nuotr.
 Juozas Statkevičius.<br> LR archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 7, 2018, 5:49 PM

Apie tai – šio sekmadienio LRT laidoje „Ryto suktinis“, kurią veda Zita Kelmickaitė, 8.30 val. per LRT TELEVIZIJĄ ir portale LRT.LT.

„Devynias dešimtis perkopusi Emilija Mecelicienė – neįtikėtinas ištikimybės ir atsidavimo savo amatui pavyzdys, – pasakojo Zita Kelmickaitė. – Savo svajonės – būti siuvėja – ji siekė nuo jaunystės, bet pavyko ja įsidarbinti tik sulaukus 50-ies. Kai mes su Juozu nuvykom jos aplankyti, ji mūsų akivaizdoje susikirpo palaidinę, pasisiuvo ir po savaitės su ja išvažiavo į Palangą.”

Šiandien Emilija siuva ne tik sau, bet ir vaikams, anūkams. Augina jiems, vegetarams, savo darže pupeles, cukinijas, avietes, pomidorus.

„Tik paklausykit, kaip ji siekė tos savo svajonės, – tęsia Z. Kelmickaitė. – Būdama dvidešimtmetė, Emilija išgirdo, kad kitame kaime parduodama siuvimo mašina. Sukorė 12 kilometrų pėsčiomis, kad ją pamatytų. Brangi pasirodė... Bet tėvelis pardavė pusę savo ūkio – vieną karvę – ir nupirko Emilijai tą mašiną. Bet įsidarbino siuvėja ji gerokai vėliau, jau 50-ies sulaukusi. Iki tol reikėjo kolūkyje dirbti, tris vaikus užauginti... “

Prieš Emiliją Mecelicienę galvą lenkia ir Juozas Statkevičius, apsilankęs jos namuose kartu su Zita Kelmickaite.

„Esu siuvęs ne vienai praeityje garsiai aktorei ir galiu taip pasakyt: mes senų žmonių negerbiam ir nemylim, – sako Juozas. – Kol jie šlovės zenite, visiems jų reikia, o kas po to? O pažiūrėkit į Holivudą – traukia senukus ir deda ant viršelių! Piktinasi, kad jaunimo kažkur neįsileidžia. O dieve, jūs tik dirbkit, yra tos vietos visiems!”

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.