Holivudo žvaigždžių atžalos: narkomanas, kvaišalų pardavėjas, žmogžudys

Būti garsių tėvų vaiku, kaip rodo gyvenimas, – ne tik laimė, bet ir sunki našta. Kai kurių įžymybių vaikai jos nepakelia: kas nusigeria, kas įninka į narkotikus, o kas patenka už grotų.

T.Hanksas, J.Dench ir M.Douglasas turi bėdų dėl savo vaikų.   
T.Hanksas, J.Dench ir M.Douglasas turi bėdų dėl savo vaikų.   
T.Hankso sūnus Chetas gali sėsti už grotų. <br>„Reuters“ / „Scanpix“ nuotr. 
T.Hankso sūnus Chetas gali sėsti už grotų. <br>„Reuters“ / „Scanpix“ nuotr. 
M.Douglaso sūnus Cameronas narkotikus platino ir kalėjime.<br>AFP / „Scanpix“ nuotr.
M.Douglaso sūnus Cameronas narkotikus platino ir kalėjime.<br>AFP / „Scanpix“ nuotr.
J.Dench teko rūpintis anūku, kai jos dukra F.Williams neteko motinystės teisių.<br>„Reuters“ / „Scanpix“ nuotr.
J.Dench teko rūpintis anūku, kai jos dukra F.Williams neteko motinystės teisių.<br>„Reuters“ / „Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Nov 2, 2018, 6:27 AM

Dviejų „Oskarų“ už pagrindinius vaidmenis filmuose „Forestas Gampas“ ir „Filadelfija“ laimėtojo Tomo Hankso (62 m.) gyvenime – juodas etapas.

Neseniai pradėtas tyrimas dėl kol kas neaiškios naujo filmo, kuriame ši Holivudo žvaigždė atlieka pagrindinį vaidmenį, filmavimo grupės nario žūties.

„Emmy“ apdovanojimu įvertintas garso režisierius Jamesas Emswilleris (61 m.) spalio 12-ąją iškrito iš antro aukšto balkono ir užsimušė. Nelaimė įvyko per filmavimo pertrauką.

Kol kas nepavyko nustatyti, kodėl vyras iškrito ir ar tuo metu balkone dar kas nors buvo. Dėl atliekamo tyrimo filmavimas nutrauktas, visi kūrybinės komandos nariai, tarp jų ir T.Hanksas, jaučiasi prislėgti.

Tačiau nemalonumai T.Hankso gyvenime prasidėjo dar iki šio įvykio. Mat aktoriaus sūnui Chetui (28 m.) gresia kalėjimas.

Byla jam iškelta Los Andželo gyventojo Terry Moogano reikalavimu.

T.Mooganas tvirtina, kad Chetas būdamas apsvaigęs nuo narkotikų rėžėsi į jo automobilį ir jį sudaužė. Nors niekas nenukentėjo, faktas, kad jaunasis Hanksas buvo pavartojęs narkotikų, jam gali baigtis įkalinimu.

Jeigu vyresnysis iš dviejų T.Hankso ir jo žmonos Ritos Wilson (61 m.) sūnų anksčiau nebūtų turėjęs bėdų dėl narkotikų, situacija neatrodytų tokia sudėtinga, tačiau jis dar 2015 metais buvo atsidūręs klinikoje dėl priklausomybės nuo kokaino.

Dabar T.Hanksą graužia sąžinė, kad sūnui skyrė per mažai dėmesio.

Nors garsenybė ir stengiasi, kad Cheto teismas būtų atidėtas ir skubiai rasta kokia nors išeitis, atrodo, kad vilties maža.

Narkotikai pagadino gyvenimą ir Michaelo Douglaso (74 m.) sūnui Cameronui (39 m.), kurio jis susilaukė su pirma žmona kino prodiusere Diandra Luker. 2010-aisiais Cameronas buvo nuteistas už narkotikų, tarp jų metamfetamino ir heroino, laikymą bei platinimą ir uždarytas į Kamberlando kalėjimą.

C.Douglasui grėsė dešimt metų nelaisvės, bet bausmė buvo sutrumpinta perpus.

Vis dėlto netrukus sprendimas buvo pakeistas, nes vyras nemetė nusikalstamos veiklos – narkotikus platino tarp nuteistųjų. Į laisvę jis išėjo 2016-ųjų rugpjūtį.

Įkandin senelio Kirko Douglaso (101 m.) ir tėvo Cameronas taip pat siekė tapti aktoriumi ir net nusifilmavo keturiuose filmuose. 2008-aisiais juostoje „Loaded“ jis negavo pagrindinio vaidmens, bet šio filmo scenarijų iš esmės pakartojo savo gyvenime.

Kaip ir pagrindinis veikėjas Tristanas, Cameronas turėjo viską: pinigų, pagarbą, mylinčius tėvus ir šviesią ateitį, tačiau norėjo daugiau ir galiausiai tapo narkotikų platintoju.

Camerono tėvas M.Douglasas viename interviu prisiėmė kaltę dėl blogo auklėjimo ir pavadino save niekam tikusiu tėvu.

Kita vertus, įkalinimą jis prilygino išgelbėjimui, nes baiminosi, kad sūnus gali mirti perdozavęs narkotikų arba būti nužudytas.

„Manau, tai galimybė jam pradėti naują gyvenimą. Ir jis tai žino“, – tuomet sakė M.Douglasas.

Karalienę Elžbietą filme „Įsimylėjęs Šekspyras“ įkūnijusios ir už tai „Oskarą“ pelniusios britų aktorės Judi Dench (83 m.) dukra Finty Williams (46 m.) du kartus gydėsi nuo alkoholizmo.

Dešimtojo dešimtmečio pradžioje, kai tėvai išvyko gastrolių, ji į namus pasikvietė du draugus. Bičiulių pasibuvimas baigėsi gaisru – iš namų liko tik kaminas. Tyrėjai nustatė, kad vonios kambaryje, kuriame degė žvakės, iš pradžių užsiliepsnojo užuolaida, o paskui ugnis apėmė ir visą namą. Laimė, Finty ir jos draugai spėjo ištrūkti į lauką nenukentėję.

Įdomu tai, kad Finty tik būdama aštuntą mėnesį nėščia prisipažino tėvams, jog jie tuoj taps seneliais, nors ir gyveno tame pačiame name.

Kai žurnalistai paklausia J.Dench apie dukterį, ji tyli.

Tik viename sename interviu aktorė prisipažino, kad gyveno teatre, o Finty augino senelė.

2005-aisiais F.Williams apsvaigusi nuo alkoholio sukėlė automobilio avariją. Ji neteko motinystės teisių, buvo nuteista lygtinai ir priverstinai gydoma nuo alkoholizmo. Anūko globėja tapo J.Dench.

Finty taip pat tapo aktore, tačiau negali pasigirti vaidmenų gausa. Kartais ji vaidina kartu su motina.

Legendinio aktoriaus Marlono Brando (1924–2004) sūnus Christianas irgi nuėjo šunkeliais – 1990 metų gegužės mėnesį nužudė sesers Cheyenne draugą Dagą Drolletą.

Kai Cheyenne pasiskundė broliui, kad mylimasis prieš ją smurtauja, Christianas nerado kito būdo, kaip jį pamokyti.

Ch.Brando pripažino kaltę ir buvo nuteistas kalėti 10 metų, bet į laisvę išėjo 1996-aisiais.

Amerikos žiniasklaida išsamiai nušvietė procesą, kurio metu M.Brando kreipėsi į teismą atgailaudamas dėl sūnaus auklėjimo ir prašė sušvelninti bausmę.

Aktoriui M.Brando Christianą pagimdė pirma žmona indų kilmės aktorė Anna Kashfi.

Po skyrybų berniukas buvo paliktas motinai, tačiau 1972 metais teismas pakeitė sprendimą atsižvelgdamas į tai, kad ji yra priklausoma nuo narkotikų, ir vaiko globą perdavė tėvui.

A.Kashfi, kaip manoma, pagrobė Christianą, kai jo tėvas Prancūzijoje filmavosi juostoje „Paskutinis tango Paryžiuje“, ir išsivežė į Meksiką, bet berniukas buvo grąžintas tėvui.

Ch.Brando anksti metė mokyklą, neturėjo nuolatinio darbo, piktnaudžiavo alkoholiu ir narkotikais.

2008-aisiais jis mirė Los Andželo ligoninėje nuo plaučių uždegimo būdamas 49 metų.

Atsidūrė už grotų

Ne vieno garsaus aktoriaus vaikai yra susidūrę su policija.

* Aktoriaus ir kaskadininko Jackie Chano (64 m.) sūnus Jaycee (35 m.) nepaveldėjo iš tėvo paklusnumo ir pagarbos įstatymui – 2014-aisiais Kinijos policija jį areštavo už narkotikų laikymą ir vartojimą. Vyro bute buvo rasta daugiau kaip šimtas gramų „žolės“.

* Rūpesčių dėl vaiko kilo ir Holivudo žvaigždei Nicolui Cage’ui (54 m.). Praėjusių metų vasarį jo sūnus Westonas (27 m.) neblaivus sukėlė nedidelę avariją, tačiau pabėgo iš įvykio vietos.

Sprukdamas nuo policijos pareigūnų W.Cage’as sudaužė kelias pakelėje pastatytas privačių namų pašto dėžutes ir galiausiai, nesuvaldęs automobilio, rėžėsi į medį. Paaiškėjo, kad jaunas vyras vairavo neblaivus.

Parengė Milda Augulytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.