Paaiškėjo, ką dabar veikia buvęs „Bentski šou“ vedėjas Aušrys Kriščiūnas-Tynta

„Jeigu pats savęs nepalinksminsi, niekas to už tave nepadarys“, – tokiu principu vadovaujasi buvęs humoro laidų vedėjas Aušrys Kriščiūnas-Tynta (50 m.).

 A.Kriščiūnas-Tynta: „Kartais pažiūriu senus „Bentski šou“ įrašus. Man jie vis dar kelia juoką.“ <br>G.Bitvinsko nuotr.
 A.Kriščiūnas-Tynta: „Kartais pažiūriu senus „Bentski šou“ įrašus. Man jie vis dar kelia juoką.“ <br>G.Bitvinsko nuotr.
Tokį Tyntą prisimena TV žiūrovai.
Tokį Tyntą prisimena TV žiūrovai.
 A.Kriščiūnas-Tynta: „Kartais pažiūriu senus „Bentski šou“ įrašus. Man jie vis dar kelia juoką.“  <br>A.Barzdžiaus nuotr.   
 A.Kriščiūnas-Tynta: „Kartais pažiūriu senus „Bentski šou“ įrašus. Man jie vis dar kelia juoką.“  <br>A.Barzdžiaus nuotr.   
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 7, 2018, 12:26 PM

Jis buvo vienas iš Kauno technologijos universiteto studentų sąjungos įkūrėjų ir pirmasis prezidentas, vėliau – populiarus humoristas, TV laidų „Bentski šou“, „Baras“, „Europa šou“ vedėjas.

Taip pat buvo radijo stoties „Ultra Vires“ vienas iš įkūrėjų ir programų direktorius, krepšinio klubo „Aisčiai“ rinkodaros vadovas.

Vėliau A.Kriščiūnas pasinėrė į politiką ir tapo Kauno miesto tarybos nariu, Kultūros ir meno komiteto pirmininku, aršiu kovotoju už lietuvybę.

Prieš 3 metus pasitraukęs iš Kauno valdžios Aušrys dirbo rinkodaros ir reklamos srityje. Kurį laiką jis iš Kauno važinėjo į Marijampolę – triūsė įmonėje, užsiimančioje įdarbinimu.

Šiuo metu A.Kriščiūnas – Kauno ir Lvovo instituto, puoselėjančio mokslo ir kultūros ryšius tarp Lietuvos ir Ukrainos, direktorius.

Buvęs TV laidų vedėjas neseniai tapo vieno Kauno restorano prodiuseriu ir rinkodaros vadovu. Aušrys su žmona Inga augina penkiametį sūnų Vakarį Vytį.

Šeima daug keliauja, yra išmaišiusi nemažai pasaulio.

„Dairytis po pasaulį smagu, tačiau ir Lietuvoje įdomu. Praėjusią vasarą daug laiko praleidome Ignalinos rajone, savo sodyboje. Po 18 metų pertraukos vėl atradau žūklę, kurią mėgau jaunystėje“, – sakė pašnekovas.

Aušrys teigė, kad nejaučia ilgesio laikams, kai su Andriumi Rožicku kūrė „Bentski šou“.

„Smagu prisiminti, o prisiminus nusišypsoti, bet tik tiek, – sakė buvęs laidų vedėjas. – 1992-ieji Lietuvai buvo sudėtingi: viskas vertėsi aukštyn kojomis, užgriuvo ekonomikos nepriteklius. Kita vertus, buvo daug erdvės veiklai.

Iš pradžių tikrai dirbome iš idėjos. Televizija didelių pinigų nemokėjo, bet ir reklamos laiko eteryje nekontroliavo. Patys eidavome pas verslininkus, prašydavome paremti, o už tai reklamos pažadėdavome.“

Vyras prisiminė, kad „Bentski šou“ rodydavo ne tik per televiziją. Laidos kūrėjai gastroliuodavo po Lietuvą, kartais turėdavo tris ar keturis pasirodymus per dieną.

„Apvažiavome Lietuvą ir to užteko. Nebuvome iš tų, kurie lipa į sceną, nors ir būtų vejami nuo jos“, – kalbėjo buvęs šoumenas.

Ar nekyla minčių atgaivinti „Bentski šou“? Aušrys įsitikinęs, kad tai jau praėjęs etapas, kurį su A.Rožicku baigė pasidabinę aukso medaliais.

„Kartais pažiūriu senus „Bentski šou“ įrašus. Man jie vis dar kelia juoką. Tuomet pagalvoju, kad viskas anuomet buvo gerai. Ir sau, ir žiūrovams kūrėme pramogą“, – kalbėjo Aušrys.

Tapęs Kauno miesto tarybos nariu A.Kriščiūnas sulaukdavo kvietimų į laidas, bet atsisakydavo. Anot jo, sėkmė rinkimuose suteikė galimybę dirbti, o ne reklamuotis.

Jeigu atsirastų proga grįžti į ekranus kaip laidų vedėjui, Aušrys nenorėtų vesti politinių debatų, nes juose sunku išlikti objektyviam.

„Man patinka geras humoras. Galbūt vesčiau humoro laidą su trumpais siužetais, kaip „Dviračio šou“. Arba pokalbių laidą be kaklaraiščio“, – sakė Aušrys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.