Kevinas Spacey be asmens sargybinių nė kojos nekelia iš namų

Kaltinimai lytiniu priekabiavimu ir prievartavimu aukštyn kojomis apvertė „Kortų namelio“ žvaigždės Kevino Spacey (59 m.) gyvenimą. Darbo ekrane netekęs aktorius turi kur kas daugiau išlaidų nei anksčiau.

Kaltinimai lytiniu priekabiavimu ir prievartavimu aukštyn kojomis apvertė Kevino Spacey gyvenimą.<br>„Reuters“ / „Scanpix“ nuotr.
Kaltinimai lytiniu priekabiavimu ir prievartavimu aukštyn kojomis apvertė Kevino Spacey gyvenimą.<br>„Reuters“ / „Scanpix“ nuotr.
K.Spacey „Kortų namelyje“.
K.Spacey „Kortų namelyje“.
Trilerį „Milijardierių klubas“, kuriame vaidina K.Spacey, JAV ištiko finansinė katastrofa.  
Trilerį „Milijardierių klubas“, kuriame vaidina K.Spacey, JAV ištiko finansinė katastrofa.  
K.Spacey yra pelnęs daugybę apdovanojimų.<br>„Scanpix“ / „Reuters“ nuotr.
K.Spacey yra pelnęs daugybę apdovanojimų.<br>„Scanpix“ / „Reuters“ nuotr.
Kaltinimai lytiniu priekabiavimu ir prievartavimu aukštyn kojomis apvertė Kevino Spacey gyvenimą. <br>„Scanpix“ / „Reuters“ nuotr.
Kaltinimai lytiniu priekabiavimu ir prievartavimu aukštyn kojomis apvertė Kevino Spacey gyvenimą. <br>„Scanpix“ / „Reuters“ nuotr.
K.Spacey seriale „Kortų namelis“.
K.Spacey seriale „Kortų namelis“.
Kaltinimai lytiniu priekabiavimu ir prievartavimu aukštyn kojomis apvertė Kevino Spacey gyvenimą. <br>„Scanpix“ / „Reuters“ nuotr.
Kaltinimai lytiniu priekabiavimu ir prievartavimu aukštyn kojomis apvertė Kevino Spacey gyvenimą. <br>„Scanpix“ / „Reuters“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Nov 17, 2018, 12:01 PM

Kai dviejų „Oskarų“ ir Auksinio gaublio laureatas K.Spacey susirengia į kavinę, pirmiausia į ją žengia jo asmens sargybiniai. Jų užduotis – apsaugoti klientą ne tik nuo išpuolių, bet ir nuo fotoaparatų blyksčių.

Aktoriaus piniginę tuština ne tik apsauga, bet ir advokatai, padedantys rengtis teismo procesams.

Būtent jie patarė kuo mažiau rodytis viešumoje, vengti bet kokių renginių.

Todėl dviejų „Oskarų“ ir Auksinio gaublio laureatas nedalyvavo neseniai vykusioje trilerio „Milijardierių klubas“ premjeroje.

Sukčiaujantį verslininką filme įkūnijęs K.Spacey dėkingas režisieriui Jamesui Coxui, kuris įsiplieskus skandalui neatsisakė jo paslaugų.

Juk būtent taip pasielgė režisierius Ridley Scottas – perfilmavo kriminalinės dramos „Visi pasaulio pinigai“ epizodus, kuriuose vaidino K.Spacey. Vietoj į skandalą įklimpusio aktoriaus jis pasikvietė kitą „Oskaro“ laureatą Christopherį Plummerį (88 m.).

Neseniai ekranuose pasirodęs „Milijardierių klubas“ paskatino pasaulio žiniasklaidą dar kartą prisiminti skandalo, pernai įtraukusio K.Spacey, detales.

Aktoriaus gyvenimas į šipulius ėmė dužti praėjusių metų spalio 10-ąją. Tądien naujienų portalo „BuzzFeed“ redaktorius Adamas B.Vary (39 m.) gavo bičiulio aktoriaus Anthony Rappo (46 m.) elektroninį laišką.

„Patyriau kažką panašaus į Harvey Weinsteino atvejį“, – rašė jis.

A.Rappas buvo ką tik perskaitęs trečią H.Weinsteino demaskavimo istoriją. Leidinyje „New York Times“ aktorės Gwyneth Paltrow ir Angelina Jolie prabilo apie seksualinius įtakingo prodiuserio išpuolius.

A.Rappą taip sukrėtė H.Weinsteino istorija, kad jis nusprendė papasakoti savąją.

1986-aisiais būdamas 14-metis jis su K.Spacey vaidino Brodvėjaus teatre. Kevinas, kuriam tuo metu buvo 26-eri, pakvietė jį į vakarėlį savo apartamentuose.

Adamas sėdėjo ant lovos ir žiūrėjo televizorių, kai į miegamąjį įžengęs K.Spacey pabandė ant jo atsigulti. A.Rappui pavykę pasprukti.

A.Rappas sakė stengęsis ištrinti iš atminties šį epizodą, bet kaskart, kai ekrane išvysdavęs K.Spacey, jausdavęsis nemaloniai.

2017 m. spalio 29-oji, 18 val. 32 min. A.B.Vary aktoriaus istoriją paskelbė portale.

Internete kilo tikra audra. Po pustrečios valandos asmeninėje tviterio paskyroje aktorius K.Spacey parašė: „Dėl šios istorijos patyriau daugiau nei šoką.

Tikrai negaliu prisiminti daugiau nei prieš 30 metų vykusio susitikimo. Jei iš tiesų taip atsitiko, tai buvo nedovanotinas girto elgesys ir dėl to kuo nuoširdžiausiai atsiprašau.

Esu mylėjęs vyrus ir su jais turėjęs romantiškų susitikimų. Dabar nusprendžiau gyventi homoseksualaus vyro gyvenimą.“

2017 m. spalio 30-oji. Kompanija „Netflix“ išreiškė susirūpinimą dėl K.Spacey ir A.Rappo istorijos, o JAV televizijos akademija pranešė, kad lytiniu priekabiavimu kaltinamam aktoriui nebus teikiamas „Emmy“ apdovanojimas.

2017 m. spalio 31-oji. Meksikos aktorius Roberto Cavazosas prisipažino patyręs porą „siaubingų susidūrimų su K.Spacey“, kai drauge vaidino Londono teatre.

2017 m. lapkričio 1-oji. Buvęs barmenas Danielis Bealas britų laikraščiui „The Sun“ papasakojo, kad 2010-aisiais viešbutyje Vakarų Sasekse K.Spacey jam parodė penį.

Vėliau esą aktorius maldavo neviešinti šio incidento, o už tylą atsilygino brangiu laikrodžiu.

2017 m. lapkričio 2-oji. K.Spacey atstovė spaudai Staci Wolfe pranešė išeinanti iš darbo.

Po kelių valandų įtakingiausia Holivudo aktorių agentūra „Creative Artists Agency“ paskelbė atsisakanti bendradarbiauti su žvaigžde, kuriai atstovavo nuo karjeros pradžios.

„Kortų namelio“ prodiuseriai pranešė, kad vienas serialo kūrybinės grupės narys skundėsi, esą prieš penkerius metus K.Spacey jo adresu laidė nešvankias užuominas ir rodė nepadorius gestus.

Portale vulture.com pasirodė pavardės nenorinčio skelbti vyro interviu, kuriame jis tvirtino nuo 14 metų turėjęs lytinių santykių su K.Spacey.

2017 m. lapkričio 3-ioji. „Netflix“ pranešė, kad nutraukia bendradarbiavimą su K.Spacey, tad kitose „Kortų namelio“ serijose šio aktoriaus nebebus.

CNN teigimu, Holivudo žvaigždės elgesys „Kortų namelio“ filmavimo aikštelę pavertė „užnuodyta darbo vieta“.

Pasipylė serialo kūrybinės grupės narių pasakojimai, esą K.Spacey filmavimo aikštelėje laidydavo nepadorius juokus ir nederamai elgdavosi su jaunais kolegomis.

2017 m. lapkričio 4-oji. Aktoriaus Richardo Dreyfusso sūnus Harry naujienų portalui „BuzzFeed“ papasakojo, kad prieš 9 metus K.Spacey griebęs jam už tarpukojo. Tai esą matė ir jo tėvas.

2017 m. lapkričio 8-oji. Buvusi televizijos „Channel 5“ laidų vedėja Heather Unruh surengė spaudos konferenciją ir joje pasakojo, kaip naktinio klubo bare K.Spacey nugirdė jos 18-metį sūnų ir prie jo kapinėjosi.

2017 m. lapkričio 9-oji. Režisierius R.Scottas pranešė, kad scenos, kuriose filmavosi K.Spacey, iškerpamos iš filmo „Visi pasaulio pinigai“, o jo vaidmenį perims kanadiečių aktorius Ch.Plummeris.

K.Spacey pašalinimas iš kino juostos prodiuserių piniginę paplonino 10 milijonų dolerių. Tiek kainuoja perfilmavimas.

Vėliau R.Scottas prisipažino, kad jam visiškai nerūpi K.Spacey meilė vaikinams, bet tokie kaltinimai gali pakenkti filmo įvaizdžiui.

Už vaidmenį „Visuose pasaulio piniguose“ Ch.Plummeris buvo įvertintas Auksiniu gaubliu ir nominuotas „Oskarui“.

Netrukus K.Spacey dingo iš viešumos. Pastarąjį kartą Holivudo žvaigždę fotografai užfiksavo lapkričio pabaigoje – aktorius buvo pastebėtas Vikenbergo (Arizonos valstija) klinikoje.

Tuo metu K.Spacey esą gydėsi priklausomybę nuo sekso.

Vėliau dar daug žmonių prabilo apie nederamą aktoriaus elgesį.

Kol kas sunku pasakyti, ar visi jie iš tiesų nukentėjo, ar tik siekia dėmesio ir naudos. Neabejojama, kad tokių kaltinimų tik daugės.

Jis – nusidėjėlis, tokio požiūrio laikosi Holivudas. Jis – auka. Taip tvirtina K.Spacey bičiuliai.

Aktoriaus brolis Randallas Fowleris (62 m.) taip pat neliko nuošalyje ir apie savo šeimą atskleidė išties siaubingų faktų.

Vyras pasakojo, kad jų tėvas Thomas Fowleris buvo nacis, be to, mušdavo vyresnį brolį ir prie jo seksualiai priekabiaudavo.

Randallą mėgindavo užstoti Kevinas. Nuo tėvo kentėjo ir jų sesuo.

Po daugybės metų motina Kathleen vaikams parašė laišką ir jame pabandė paaiškinti, kodėl šeimoje dėjosi tokie dalykai. Moteris rašė, kad vaikystėje priekabiavimą teko patirti ir jai pačiai, ir jų tėvui.

Sekretore dirbusi Kathleen išlaikė visą šeimą. Randallas teigė, kad brolis labai mylėjo motiną, o kai devintojo dešimtmečio pradžioje pradėjo aktoriaus karjerą, pasirinko jos pavardę. Iki gyvenimo pabaigos motina lydėdavo K.Spacey į apdovanojimų ceremonijas.

Holivudo aktoriaus draugai pasakojo, kad šiuo metu jis permąsto savo praeitį.

K.Spacey moka meistriškai persikūnyti į kitus žmones, tačiau dabar jam teks suvokti save, suprasti, kas esąs.

Užsidaręs nuo visų K.Spacey gyvena JAV Rytų pakrantėje ir laukia oficialių kaltinimų. Asmens sargybiniai rūpinasi, kad niekas nedrumstų jam ramybės.

„Mano brolis tarsi apsėstas stengdavosi visiems patikti, įtikti, visur ir visada būti geriausias, – sakė R.Fowleris. – Linkiu, kad dabar pajėgtų būti savimi – tiesiog Kevinu.“

Ištiko nesėkmė

J.Coxo režisuotą trilerį „Milijardierių klubas“, kuriame vaidina K.Spacey, 
JAV ištiko finansinė katastrofa. 

Per premjerą jis surinko tik 126 JAV dolerius (apie 110 eurų). 
Dešimtyje kino teatrų buvo parduota vos 13 bilietų. 

Net tokios žvaigždės kaip Emma Roberts, Taronas Egertonas ir Anselis 
Elgortas nesugebėjo pritraukti žiūrovų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?