Į kretingiškės burtininkės kiemą įsiveržė fakelu ginkluotas kaimynas ir taip bandė išbaidyti kerus

Į Lietuvą grįžta inkvizicijos laikai – Kretingos rajone gyvenančią būrėją Odilę Norvilaitę kaimynai neva bandė padegti, mat moteris šalia savo namų pasikabino kryžių, nukreiptą į kaimynų pusę.

 Kretingos rajone neramumai – moteris kaltinama raganavimu.
 Kretingos rajone neramumai – moteris kaltinama raganavimu.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 20, 2018, 4:13 PM

Kryžius esą skirtas neseniai partrenkto Odilės šunelio atminimui bei anapilin iškeliavusiems Odilės draugams: Algiui, Birutei ir dar vienam Algiui. Todėl ant kryžiaus buvo išraižyti jų vardai ir pritvirtintos dvi kaukuolės...

Odilė yra gerai žinoma televizijos žiūrovams – moteris teigia galinti nustatyti ligas, atspėti ateitį bei išaiškinti meilės dramas.

Tačiau neseniai į Odilės kiemą įsiveržė kaimynas, ginkluotas fakelu, ir šaukė: „Padegsiu! Užmušiu!“. Ir šliūkštelėjo degaus skysčio ant namo laiptų.

„Jis rėkė: aš tave sudeginsiu, aš tave užmušiu, čia tu negyvensi, vis tiek tave užmušiu, čia vis tiek sudegsi!“ – šį antradienio vakarą 19 val. 30 min. LNK laidoje KK2 guodėsi O. Norvilaitė.

Pasirodo, kad netikėtai mirė šio kaimyno Remigijaus uošvis, o uošvio vardas sutapo su ant kryžiaus iškaltu Algio vardu. Tada Remigijus su žmona dar atidžiau patyrinėjo kryžių ir suprato... Remigijaus uošvis – Algis, uošvienė – Birutė, o svainis – Algis.

Kaimynai nusprendė, kad tai – juodoji magija. Inkviziciją pradėjusiam kaimynui dėl pasikesinimo nužudyti buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, tačiau neseniai tyrimas buvo nutrauktas. Konstatuota, kad kaimynas ėjo ne padegti raganos Odilės, o išsklaidyti kerų.

„Pradėtas ikiteisminis tyrimas, tačiau prokurorė jį nutraukė nustačiusi, kad tai buvo kerų išbaidymas. Prokurorė yra juodosios magijos specialistė, ji nusprendė, kad aš iš tikrųjų užsiimu kerais ir galimai norėjau prakeikti tą šeimą ir jis atėjo su žvake išbaidyti kerų“, – laidoje sakė O. Norvilaitė.

Burtininkė labai bijo kaimynų – namuose įsirengė filmavimo kameras, nuo judesio užsidegančias šviesas: „Kaimynas pablūdo, jis gaudo mane gatvėje, aš bijau išeiti, viena nevaikštau – arba su vyru, arba su šunimis“.

Visą reportažą apie įvykius Kretingoje žiūrėkite šį antradienio vakarą laidoje KK2, 19 val. 30 min. per LNK.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.