„Kaukazo belaisvės“ žvaigždės išpažintis: priekabiavo garsus režisierius

Rusijos aktorė Natalija Varlej, pagarsėjusi studentės Ninos vaidmeniu kultinėje komedijoje „Kaukazo belaisvė“, papasakojo, kaip prie jos seksualiai priekabiavo garsus režisierius Leonidas Gaidajus.

 leonid-gaidai.ru nuotr.
 leonid-gaidai.ru nuotr.
 Kadrai iš filmo „Kaukazo belaisvė“.<br> leonid-gaidai.ru nuotr.
 Kadrai iš filmo „Kaukazo belaisvė“.<br> leonid-gaidai.ru nuotr.
 Kadrai iš filmo „Kaukazo belaisvė“.<br> leonid-gaidai.ru nuotr.
 Kadrai iš filmo „Kaukazo belaisvė“.<br> leonid-gaidai.ru nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2018-12-10 23:15

Savo autobiografinėje knygoje N.Varlej, kuriai dabar 71-eri, rašo apie nemalonų įvykį, nutikusį filmuojant „Kaukazo belaisvę“ 1966-aisiais.

Atšventus Aleksandro Demjanenkos, kuris filme suvaidino Šuriką, gimimo dieną, L.Gaidajus pasisiūlė palydėti aktorę iki viešbučio.

Kai jiedu priėjo prie durų, režisierius žengė į kambarį ir pasistengė iš vidaus užrakinti duris.

„Ir mes atsisėdome – aš ant kėdės kraštelio, o Leonidas Ivanovičius – ant kėdės prie lango, priešais. Situacija buvo labiau nei nejauki… Aš bandžiau užpildyti pauzę kalbėdama kažką apie Aleksandro gimimo dieną, apie kitos dienos filmavimą“, – rašoma knygoje.

Į aktorės numerį buvo užsukusi L.Gaidajaus žmona Nina Grebeškova, bet ji netrukus grįžo į savo numerį. Anot N.Varlej, režisierius lyg ir ėjo žmonai pavymui, bet staiga apsisuko, uždarė duris ir pabandė ją pabučiuoti.

„Aš buvau mergina iš cirko, stipri, staigios reakcijos, todėl per sekundę Gaidajų ne tik nustūmiau, bet ir išstūmiau iš kambario, uždariau duris ir užsirakinau“, – rašo aktorė savo autobiografijoje.

Po šio įvykio L.Gaidajus pareiškė N.Varlej, kad jos vaidmenį filme įgarsins kita aktorė.

L.Gaidajaus našlė, buvusi aktorė N.Grebeškova, kuriai dabar 88-eri, taip pakomentavo N.Varlej atviravimą: „Tegul rašo. Neseniai pažymėjome „Briliantinės rankos“ 50-metį, o „Kaukazo belaisvė“ nufilmuota dar anksčiau. Ką dabar apie tai kalbėti? Nežinau, tiesa tai ar ne. Man neįdomu“.

Vienas garsiausių sovietinio kino režisierių, komedijos genijumi vadinamas L.Gaidajus mirė 1993-iaisiais, būdamas 70-ties.

Tokie jo filmai kaip „Operacija „Y“ ir kiti Šuriko nuotykiai“, „Ivanas Vasiljevičius keičia profesiją“, „Briliantinė ranka“ tapo legendiniais ir rodomi iki šiol.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.