Muzikos mokytojai pasakius, kiek uždirba, S.Malinauskas pripažino – pragyventi neįmanoma

Jau mėnesį streikuojantys mokytojai reikalauja pagarbos ir oraus atlyginimo. Tačiau Seimas priėmė biudžetą neatsižvelgęs į mokytojų reikalavimus ir atlyginimus dešimčia procentų pakels tik ikimokyklinio ugdymo pedagogams.

Skirmantas Malianauskas. <br>LR archyvo nuotr. 
Skirmantas Malianauskas. <br>LR archyvo nuotr. 
Skirmantas Malinauskas. <br>D.Umbraso nuotr.
Skirmantas Malinauskas. <br>D.Umbraso nuotr.
Asociatyvi nuotr. <br>LR archyvo nuotr. 
Asociatyvi nuotr. <br>LR archyvo nuotr. 
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 13, 2018, 3:13 PM

Laidos „Valanda su Rūta“ studijoje susirinkę mokytojai klausė: „Ar įmanoma išgyventi už 727 eurų – tokia yra vidutinė mokytojo alga į rankas“.

„Aš nenoriu būti vargšė“, – sakė muzikos mokytoja Eglė Vaiciekiūtytė, gaunanti 643 eurų atlyginimą.

Ministro Pirmininko patarėjas Skirmantas Malinauskas sakė, kad už tiek pinigų pragyventi neįmanoma, tačiau mokytoja Eglė atkirto: „Kaip tai neįmanoma? Aš taip gyvenu 28 metus ir kažkaip pragyvenu. Bet taip būti neturėtų. Aš kasmet skiriu šimtus eurų iš savo asmeninių lėšų moksleivių renginiams, perku tušinukus, popierių. Tegu Seimo nariai susimažina savo utopines, protu nesuvokiamas kanceliarines išlaidas, kodėl jie patys negali pirkti tušinukų, kaip tenka daryti mums?“

Studijoje renginių vedėjas Remigijus Žiogas susitiks su savo tikybos mokytoju Pauliumi Auryla. Žiogas sakys, kad jeigu ne mokytojas Paulius, jis būtų nuėjęs šunkeliais.

„Ne kartą iš mokytojų girdėjau, kad iš manęs nieko nebus, duok Dieve, baigsiu profkę ir važiuosiu dirbti į fabriką Airijoje“, – kalbėjo R.Žiogas.

Mokytojas kadaise savo lėšomis veždavosi Remigijų į ekskursijas, kaip įmanydamas bandė jį ištraukti iš pavojingo gatvės gyvenimo.

Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas Andrius Navickas sakė, kad valdžia priimdama biudžetą visiškai neatsižvelgė į jų reikalavimus. Tačiau žurnalistė Daiva Žeimytė mokytojus nustebino teigdama, kad štai savo padėjėjams Seimo nariai atlyginimą pakėlė dešimčia procentų.

„Jie labai mažai uždirbdavo. Dėl prasto požiūrio į Seimą mes jiems ilgą laiką nekėlėme atlyginimų, o dabar padidinome dešimčia procentų“, – LNK televizijos laidoje „Valanda su Rūta“ ketvirtadienio vakarą 20 val. sakė Seimo narys Tomas Tomilinas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.