Viena iš turtingo verslininko Iljos Laurso sėkmės priežasčių – kitoks požiūris į stresą

Besibaigiant metams spaudą ir televizijas užgriūna astrologai bei kitų metų prognozuotojai. Siūlome į savo rankas suimti likimą ir patiems padaryti taip, kad 2019-ieji būtų geriausia, kas iki šiol nutiko jūsų gyvenime.

Ilija Laursas.<br>D.Umbraso nuotr.
Ilija Laursas.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-12-14 16:42

Norite uždirbti daug pinigų ir jaustis savimi patenkintas? Šį šeštadienį – interviu su vienu turtingiausių ir įtakingiausių Lietuvos žmonių Ilja Laursu, kuris yra tarsi vaikštanti enciklopedija ir savęs tobulinimo programa, per ilgus metus suradęs tūkstančius būdų, kaip ne tik uždirbti visų išsvajotą milijoną, tačiau ir gyventi taip, kad kasdien galėtum ramiai miegoti po devynias valandas, turėtum laiko sportui ir saviems malonumams.

Viena iš jo sėkmės priežasčių – kitoks požiūris į stresą: „Manau, kad yra ypatingai sveika stresuoti. Organizmas nėra pajėgus nuolat jausti laimę.

Jei gamta būtų davusi mechanizmą žmogui patekti į nirvanos būseną, ir jis būtų netyčia ją atradęs, ką tada žmogus turėtų daryti toliau? Tiesiog sėdėtų, bėgtų seilės ir jis jaustųsi laimingas. Nieko nesiektų, nes kam tada kažką veikti“.

Ilja atvirai papasakos apie savo finansines duobes, kuomet jo šiandien itin gerai vertinama įmonė vos neatsidūrė ties bankroto riba, prisimins skaudžias vos prie bankroto neprivedusias vagystes ir gebėjimą visada išbristi iš balos.

Taip pat, atskleis Pietų Korėjoje nutikusią istoriją, kuomet norint pasirašyti itin svarbų kontraktą teko nugalėti ir savo protą: „Korėjiečiai turi tokią savybę, kad visi svarbūs sprendimai priimami išimtinai tik Korėjoje.

Vykdamas ten, gavau patarimą, jog reikia pasisamdyti vietinį patarėją. Jo tikslas buvo pravesti kultūrinę programą, nes to nepadarius mažai tikėtina, jog mums pasisektų gauti korėjiečių nuolankumą ir pasitikėjimą.

Dalis to buvo nacionalinis valgis – gyvi jūros kirminai. Jų buvo visa lėkštė! Specifika tame, kad kirminus reikia valgyti gyvus, o svarbiausia – jausti, kaip jie ten vartaliojasi skrandyje“.

Ilja sako: tada prarijau ir kirminus, ir užduotį. Ir supratau, kad galima įveikti viską. Vyras atvirauja: nesvarbu, kokie gyvenime būtų sunkumai, svarbiausia žinoti būdą, kaip su jais susitvarkyti. Tuomet išsivaduosite iš bereikalingo streso. Tokių būdų jis žino ne vieną.

Vyras yra išprotėjęs dėl laiko taupymo ir efektyvaus jo panaudojimo, vieną iš geros savijautos priežasčių įvardina sportą. Todėl tuo metu, kai darbo reikalais kalba telefonu, eina ant savo kabinete esančio bėgimo takelio.

Be sporto ir efektyvaus laiko leidimo kaip vieną iš gerų emocijų atsiradimo priežastį jis vadina gebėjimą priimti aplinką.

O tam, kad suprastų tam tikrus jam nesuprantamus dalykus, dažnai naudojasi mokslininkų paaiškinimais. Moksliškai jis aiškina ne tik kelių erelių elgesį, bet ir kai kurių žmonų norą puikuotis brangiais daiktais ir etiketėmis.

Kodėl Ilja pateisina žmones, per dvi vietas statančius savo automobilį parkavimo aikštelėje? Ką jam gyvenime davė vaikystėje patirta programa, vadinama šoko terapijos vardu? Ir ką vyras sako apie pinigus? Jau šį šeštadienį 17:30 per LNK laidoje „Bus visko“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.