Broliai Lavrinovičiai maudosi Holivudo šlovės spinduliuose: filmuojasi seriale

Amerikiečiams vis negana Prienų – neseniai filmavusi šio miesto krepšinio komandoje žaidusius skandalinguosius brolius Ballus, dabar Holivudo kino komanda kuria dokumentinį filmą apie garsiausius Lietuvos krepšinio brolius Kšištofą ir Darjušą Lavrinovičius.

„Kai pasiūlė filmuotis, mums pasirodė įdomu“, – sakė K. ir D.Lavrinovičiai apie apsisprendimą tapti serialo „Twinballers“ herojais.
„Kai pasiūlė filmuotis, mums pasirodė įdomu“, – sakė K. ir D.Lavrinovičiai apie apsisprendimą tapti serialo „Twinballers“ herojais.
Broliai K. ir D. Lavrinovičiai tikisi, kad Holivudo dokumentinis filmas padės jiems išgarsėti pasaulio socialinėje erdvėje. Tai galėtų tapti investicija į ateitį.
Broliai K. ir D. Lavrinovičiai tikisi, kad Holivudo dokumentinis filmas padės jiems išgarsėti pasaulio socialinėje erdvėje. Tai galėtų tapti investicija į ateitį.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 3, 2019, 2:07 PM, atnaujinta Jan 3, 2019, 3:23 PM

Prienų „Skycop“ komandoje šį sezoną pradėjusiais žaisti aukščiausiais pasaulyje dvyniais krepšininkais susidomėjo JAV televizijos laidų gamybos kompanija, kurios vedlys – prestižinį „Emmy“ apdovanojimą pelnęs prodiuseris Gary Waksmanas.

Jungtinių Valstijų filmavimo grupė Lietuvoje viešėjo rugsėjo pabaigoje ir nufilmavo šešias serijas apie šmaikščiuosius Darjušą ir Kšištofą.

„Kai pasiūlė filmuotis, mums pasirodė įdomu, – LNK laidos „Nuo... Iki...“ kūrybinei grupei sakė Darjušas. – Tuo labiau kad mūsų karjera eina į pabaigą. Gal tai bus ko nors naujo pradžia.“

Lietuvoje filmuotas serialas „Twinballers“ apie Lavrinovičius netrukus pasirodys viso pasaulio socialinėje erdvėje.

„Mums dar toli iki aktorystės, bet galime papasakoti apie save, savo nuopelnus, gyvenimo klaidas, kas mes ir iš kur, – paklaustas, kaip sekėsi filmuotis, pasakojo Darjušas ir pridūrė, kad broliui Kšištofui labai prastai pavyko dainininko vaidmuo: – Įsivaizduokite, broliui liepė dainuoti dainą. Graudžiau negu graudu.

Anglų kalbos nemoka, skaityti nemoka, dainą girdi pirmą kartą, klausos neturi, balso nulis.“

„Dėl balso pasiginčyčiau“, – gynė savo gebėjimus Kšištofas.

„Na, gerai, balsas truputį geresnis, bet įsivaizduokite – tokiam žmogui liepia dainuoti karaokę. Bus tikrai linksma“, – emocijomis iš filmavimo aikštelės dalijosi Darjušas.

Filme minima ir tamsiausia brolių gyvenimo istorija, kai, sulaukę devyniolikos, jie buvo nuteisti už išžaginimą. Po dvejų su puse metų broliai išėjo į laisvę, tačiau padariniai liko visam gyvenimui – užsivėrė durys į NBA: Darjušas buvo sulaukęs kvietimo, bet negavo JAV vizos.

Kuriant „Twinballers“ darbo grafikas buvo įtemptas: savaitę broliai buvo filmuojami krepšinio aikštėje, namuose ir įspūdingiausiuose Lietuvos kampeliuose.

Filmo kūrėjai publiką žada nustebinti – broliai atskleidė turintys ne tik krepšininkų, bet ir dizainerių talentą.

„Viena savo vizitinių kortelių vadiname prie juosmens tvirtinamas tašytes, vadinamąsias „Fanny Pack“.

Kai kadaise su jomis parvykome iš užsienio, visi iš mūsų juokėsi – girdi, grįžtame į dešimtąjį dešimtmetį, kai Gariūnų turguje su tokiomis vaikščiojo žmonės ir rinko pinigus.

Dabar ta mada ir pas mus atėjo, o Ispanijoje, Italijoje prasidėjo gal prieš dešimt ar penkiolika metų.

Mes atkentėjome dešimt metų, tad dabar gal pradėsime modeliuoti savo vardo tašytes“, – juokavo Kšištofas ir Darjušas.

Ateinančiais metais broliams sukaks keturiasdešimt metų. Gal jau eis į pensiją? Beje, krepšininkų karjeros pabaigą jie planuoja jau penkerius metus, bet niekaip negali suplanuoti. Kaip sakoma, žmogus šaudo, o Dievas kulkas gaudo.

„Ko gero, ne mes laikomės įsikibę krepšinio, o jis mūsų nepaleidžia“, – kalbėjo Darjušas, o Kšištofas šypsodamasis patikslino: „Gal meilė pinigams laiko?..“

„Už šnicelį žaidi“, – replikavo Darjušas.

Ar iš tiesų alga tokia maža, kad tik šniceliui užtenka? „Ne, ne, juokaujame“, – purtė galvas broliai, o Darjušas pridūrė: „Žmogus savo srityje uždirba tiek, kiek vertas. Jei man moka tiek, vadinasi, tiek aš ir vertas. Duonai užtenka.“

Broliai sakė, kad filmo tikslas – padidinti savo žinomumą. Jei pavyktų išpopuliarėti pasauliniu mastu, tai galėtų būti investicija į ateitį.

Broliai žavūs ir linksmi, todėl galėtų sudominti ne tik Lietuvą – Lavrinovičių vardas taptų sporto, mados ir gyvenimo būdo platforma socialinėje erdvėje.

„Jie nuolat dėmesio centre. Kas žino, gal turi galimybę tapti ir televizijos žvaigždėmis“, – šūktelėjo Kšištofo žmona Tatjana.

Po praėjusio sezono Panevėžio „Lietkabelyje“ broliai jau svarstė baigti karjerą, bet krepšinio trauka nugalėjo. Finansinės galimybės žaisti po vieną skirtingose komandose buvo geresnės, tačiau broliams pinigai dar ne viskas – Lavrinovičiai norėjo rungtyniauti kartu, o ir užsienis neviliojo, todėl pasirinko Prienus.

„Jau prieš kelerius metus grįžome į Lietuvą, nes norėjome čia apsistoti, kad vaikai nesiblaškytų, lankytų mokyklą, o ne skraidytų.

Vienam irgi nesinori vykti į užsienį, nes paskui grįžti ir raktai nebetinka“, – dėstė Kšištofas, o Darjušas juokdamasis pratęsė: „Grįžti, o prie durų stovi lagaminai. „Ar svečių atvažiavo?“ – klausi. „Ne, čia tu išvažiuoji“, – paaiškina žmona.“

Dabar broliai daug laiko praleidžia automobilyje – tris keturias dienas per savaitę gyvena netoli Prienų esančio Birštono viešbutyje, o kai gali, po treniruočių vyksta namo.

Paklausti, ar su namiškiais susisiekia kitais būdais – telefonu, skaipu, broliai, tramdydami šypseną, rimtu tonu aiškino: „Kontroliuojame žmonas, tikriname gal kas valandą.“

O Darjušas savo gyvenimo sampratą taip suformulavo: „Jei nori išlaikyti šeimą, negali atitrūkti. Manau, didžiausia klaida, jei vienas narys bando nutolti nuo šeimos, nuo rūpesčių, nuo paprastų kasdienių dalykų. Gali būti blogų padarinių.“

Darjušas su žmona Edita augina du sūnus, o Kšištofas su Tatjana turi tris vaikus: du sūnus ir dukterį. Tiesa, dar prieš vestuves su Tatjana Kšištofas buvo sakęs, kad norėtų turėti dešimt vaikų. Ar dar pagalvoja apie didesnę šeimą?

„Pagalvojam, – sakė broliai. – Dar geriau būtų, jei žmonos pagalvotų. Mums ką – nesunku.“

„Aš patenkintas savo šeima, trimis vaikais. Galėčiau auginti ir ketvirtą, penktą – meilės ir laiko užtektų. Bet kartais gaila žmonos – ji dvi tris dienas per savaitę būna viena.

Aš ją suprantu – kai atvykstu į Vilnių ir pabūnu dieną kitą su visais vaikais, tikrai būna ką veikti. O kai pagalvoju, kad dar valgyti reikia paruošti...“ – samprotavo Kšištofas.

„Tai duok man, aš užsiimsiu“, – pasisiūlė Darjušas, priversdamas Kšištofą nusišypsoti.

Kol neturėjo šeimų, broliai vienas kitam skambindavo dešimt kartų per dieną ir vis rasdavo apie ką pasikalbėti.

Kai Kšištofas pirmą kartą išvyko į užsienį, jam vis kažko trūkdavo, nes prieš tai daugelį metų broliai visur būdavo kartu, turėjo bendrų tikslų. Jie niekada neieškojo draugų, nes turėjo vienas kitą.

Paklausti, kuris geresnis žaidėjas, Lavrinovičiai savo stiliumi vienbalsiai atsakė: „Abu grybukai. Vieno vieni privalumai, kito – kiti, bet šiaip pagal lygį labai panašūs. Abu žemo lygio krepšininkai.“

D. ir K.Lavrinovičiai dėkingi Prienų komandai „Skycop“, kad abiem suteikė galimybę pasidžiaugti mėgstamu darbu – gal jau paskutiniai metai, kai kartu gali žaisti profesionaliame klube, juolab Lietuvoje. Kaip tvirtino broliai, žaidę ir Italijoje, Ispanijoje, Turkijoje, Rusijoje, geriau už Lietuvą niekur nėra.

Parengė Milda Augulytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.