BAFTA apdovanojimų ceremonijoje triumfavo „Roma“, Lady Gaga statulėlės negavo

Srautinio siuntimo milžinės „Netflix“ nespalvotas filmas „Roma“ sekmadienį triumfavo per BAFTA apdovanojimų ceremoniją ir padidino viltis, kad ši juosta pelnys „Oskarų“, nors ją išleidusios kompanijos verslo modelis kelia susirūpinimą kino pramonei.

 A.Cuarono.<br> AP nuotr.
 A.Cuarono.<br> AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-02-11 07:38

Filmas, tapęs režisieriaus Alfonso Cuarono meilės laišku 8-ojo dešimtmečio Meksikui, kur jis praleido vaikystę, pranoko juodojo humoro komediją „Favoritė“ (The Favourite) kovoje dėl geriausio filmo ir geriausios režisūros apdovanojimų.

„Esu rimtai sujaudintas, kad šis filmas yra priimamas kaip jis buvo priimamas“, – A. Cuaronas sakė per tviskančią ceremoniją Karališkojoje Alberto salėje Londone, kurioje taip pat buvo Kembridžo kunigaikščiai princas Williamas ir Kate.

Scenoje atsiėmęs apdovanojimą A. Cuaronas padėkojo „Netflix“, kad ši „turėjo drąsos“ palaikyti „Romą“.

Šio filmo sėkmė „tokiais laikais, kai baimė ir pyktis turėtų mus skaldyti, man reiškia ištisą pasaulį“, sakė režisierius.

„Netflix“ padalinys Jungtinėje Karalystėje per „Twitter“ paskelbtame sveikinime rašo, kad „Roma“ yra „labai jaudinamas filmas, ir jis nusipelnęs visos savo gaunamos meilės“.

Šioje juostoje vaizduojami pilietiniai neramumai ir visuomenės hierarchija politiškai įtemptu laikotarpiu. Pagrindinis filmo personažas – namų tvarkytoja ir aukle dirbanti Kleo, kurią suvaidino indėnų kilmės aktorė Yalitza Aparicio.

„Roma“ pranoko lūkesčius, tvirtai laimėjusi prieš „Favoritę“, bet pastaroji gavo BAFTA apdovanojimą geriausios aktorės kategorijoje už britų karalienės Onos vaidmenį, sukurtą Olivios Colman. Statulėlė už geriausios antrojo plano aktorės vaidmenį atiteko „Favoritės“ aktorei Rachel Weisz, suvaidinusiai Onos patikėtinę ir meilužę.

Filmas, pasakojantis apie vaidingo būdo XVIII šimtmečio karalienę ir jos dvaro intrigas buvo nominuotas 12-ai apdovanojimų ir iš jų pelnė septynis.

„Ji savęs per daug rimtai nevertina ir mėgaujasi tuo, ką daro“, – apie O. Colman kalbėjo graikas režisierius Jorgas Lantimas.

45 metų O. Colman dėl geriausios aktorės titulo varžėsi su Glenn Close, suvaidinusią dramoje „The Wife“, taip pat dainininke Lady Gaga, pasirodžiusia muzikinėje melodramoje „Taip gimė žvaigždė“ (A Star Is Born). Šios aktorės taip pat varžysis dėl „Oskarų“ per vasario 24-ąją Holivude vyksiančią ceremoniją.

Tuo metu R. Weisz įveikė kitą „Favoritės“ aktorę Emmą Stone, nominuotą toje pačioje kategorijoje.

R. Weisz ir E. Stone taip pat turi galimybių laimėti „Oskarus“ po Britanijos kino industrijai labai sėkmingų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.