Su galybe vyrų Holivude miegojusi 75-erių Eve Babitz: „Vienintelė mintis, kurią sukeliu – seksas“

„Visi norėtų su manimi pasimylėti. Vienintelė mintis, kurią sukeliu, – seksas“, – vienoje savo knygų rašė buvusi garsių menininkų mylimoji Eve Babitz.

Iš kairės: S.Marinas, W.Beatty ir H.Fordas. <br>Scanpix nuotr. 
Iš kairės: S.Marinas, W.Beatty ir H.Fordas. <br>Scanpix nuotr. 
„123rf.com“ asociatyvi nuotr.
„123rf.com“ asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 15, 2019, 5:27 PM

Dabar jau žilaplaukė E.Babitz prieš pusšimtį metų pramogų pasaulio užkulisiuose nardė kaip žuvis vandenyje.

Seniai iš viešumos pradingusi 75-erių moteris buvo viena žinomiausių vakarėlių liūčių, kuriai teko šėlioti su Holivudo įžymybėmis.

Ji daugiau nei artimai bendravo su aktoriais Steve’u Martinu (73 m.), Warrenu Beatty (81 m.), Harrisonu Fordu (76 m.), dainininku Jimu Morrisonu (1943–1971) ir daugeliu kitų.

Tai, kad pasaulis pilnas įdomių vyrų, ji suvokė labai anksti – būdama vos 13 metų.

„Puikiai prisimenu tą 1956-ųjų dieną, kai tai supratau, – rašė E.Babitz. – Įsispraudusi į leopardo kailio raštais išmargintą maudymosi kostiumėlį ėjau Holivudo Saulėlydžio bulvaru, laižiau šokoladinius ledus su skrudintais migdolais ir kentėjau dėl ką tik sudaužytos širdies.

Pro mane prašvilpė baltas „Jaguar“ kabrioletas. Vairuotojas staiga sustojo ir įjungė atbulinę pavarą.

Pamačiau gražiai įdegusį stilingą mėlynakį vyriškį baltais kaip sniegas dantimis.

„O, tu dar vaikas“, – pasakė jis nusivylęs ir nurūko toliau.

Kiek padūsavusi dėl gražuolio Eve pagalvojo, kad tokių kaip jis pasaulyje – į valias. Vadovaudamasi šia mintimi vėliau ji nėrė į nuotykius, kupinus linksmybių, sekso ir kvaišalų.

Prieš 30 metų Holivude visi puikiai žinojo, kas toji E.Babitz. Šmaikšti rašytoja, subtiliai vaizdavusi Holivudo gyvenimą, originali grafikos meistrė, sukūrusi albumų viršelius roko grupėms „The Byrds“ ir „Buffalo Springfield“.

Galiausiai – Holivudo mūza, kurią glėbyje spaudė ne vienas žymus vyras. Beje, E.Babitz garsėjo tuo, kad viešai išklodavo jų įpročius.

„H.Fordas galėdavo mylėtis devynis kartus per dieną. Su skirtingomis moterimis. Sutikite, kad tai neeilinis sugebėjimas, – rašė E.Babitz. – O štai W.Beatty tai daryti pajėgdavo tik šešis kartus.“

Dėl tokio atvirumo niekas nepykdavo. Geriausia Amerikos mergaite save vadinusi E.Babitz grupės „The Beatles“ muzikantus apibūdino kaip jaunus, žavius ir turtingus vyrus.

Nusprendusi savo pirmuosius literatūrinius bandymus parodyti rašytojui Josephui Helleriui (1923–1999) ji brūkštelėjo jam tokį raštelį: „Esu didžiakrūtė 18-metė blondinė iš Saulėlydžio bulvaro. Be to, rašau.“

J.Helleris atsakė nedelsdamas.

Eve nuo ankstyvos paauglystės dievino vakarėlius ir viską, kas teikia malonumą.

Su vyresnės draugės pasu ji eidavo iš vieno Los Andželo baro į kitą, gurkšnodavo kokteilius, o rankinėje visada turėdavo Marcelio Prousto ar Colette knygą, lūpdažį, kamščiatraukį, degtukų ir apsaugos nuo nėštumo priemonių.

Ji pažinojo visus ir su visais mylėdavosi. Ne veltui Los Andžele sklido toks juokelis: „Kiekvieno jauno vyro gyvenime yra tokia moteris kaip Eve Babitz. Dažniausiai tai Eve Babitz.“

„Argi aš kalta, kad atrodau kaip jaunoji Brigitte Bardot?“ – rašė E.Babitz knygoje „Eve Holivudas“ (Eve’s Hollywood), kuri pirmą kartą buvo išleista 1974-aisiais.

Vienas iš daugybės E.Babitz meilužių aktorius S.Martinas šią knygą pavadino klasikiniu pasakojimu apie Los Andželo gyvenimą.

Ji rašė esė, autobiografinius romanus – išleido septynias knygas.

Merginai duris į Holivudo užkulisius atvėrė grožis ir kilmė – ji yra kino studijos „20th Century Fox“ smuikininko ir menininkės iš Teksaso duktė.

Vaikystėje Eve bendraudavo su kompozitoriumi Arnoldu Schonbergu (1874–1951), rašytoju Thomu Mannu (1875–1955), iškylaudavo su kino dievais Greta Garbo (1905–1990) ir Charlie Chaplinu (1889–1977).

Jos krikštatėvis buvo garsusis rusų kompozitorius Igoris Stravinskis (1882–1971).

Jų namuose vykdavo audringi pobūviai. Juose Eve tėvas grodavo kūrinius iš Alfredo Hitchcocko siaubo filmo „Psichopatas“, o po stalu tupinti mergaitė ragaudavo pirmuosius savo gyvenime degtinės stikliukus.

Sulaukusi 14-os E.Babitz parašė pirmuosius memuarus, pavadintus „Savo vaikų neauginčiau Holivude“, o išgarsėjo būdama 20-ies, kai įsiamžino nuoga žaidžianti šachmatais su dailininku ir šachmatininku Marceliu Duchamp’u (1887–1968).

Skulptorius Peteris Alexanderis prisiminė: „Aš dažnai klausdavau, ar galiu prisiglausti jai prie krūtinės. Ji leisdama mane apkabindavo.

Tai būdavo nuostabu – ji buvo ne tik puikiai sudėta, bet ir protinga, talentinga, turinti savo nuomonę.“

Jau beveik 30 metų E.Babitz nedalyvauja jokiuose vakarėliuose, o nuo 1997-ųjų, kai ją ištiko nelaimė, ir neberašo.

Vairuodama automobilį Eve bandė prisidegti cigaretę ir neužgesintą degtuką numetė sau ant kelių.

Ji nė nepastebėjo, kaip užsiliepsnojo drabužiai. Gyvybei pavojingų nudegimų patyrusi E.Babitz vėliau juokaudama savo randus palygindavo su undinės oda.

Prieš ketverius metus E.Babitz memuarai buvo perleisti. Kritikai rašė, kad jos kūryba – linksma ir nuotaikinga kaip šampano burbuliukai.

Buvusios Holivudo mūzos knygose – pasaulis, kurio nebėra. Anų ir šių laikų Los Andželas – tarsi dvi skirtingos planetos.

„Šis miestas prarado savo veidą, tapo metropolija, – teigė E.Babitz viename iš retų interviu, kurį davė raštu. – Jame aš vis dar turiu slaptų kampelių, bet dabar šis miestas priklauso visiškai kitiems žmonėms.

Mano Los Andželas egzistuoja tik mano knygose.“

Aštuntą dešimtmetį įpusėjusi buvusi garsių menininkų meilužė skeptiškai vertina per pasaulį nuvilnijusį judėjimą #MeToo.

„Mano laikais buvo visiškai kitaip. Kada visa tai tapo taip rimta?“ – retoriškai klausė E.Babitz.

Eve gyvenime būta ne tik daugybės meilužių, bet ir kvaišalų. Galutinai atsisakyti narkotikų ji įstengė tik praėjusio amžiaus devintajame dešimtmetyje.

Kartą už kokainą ji paklojo visą avansą, kurį už būsimą knygą buvo sumokėjusi viena leidykla.

„Tąkart vakarėlis užtruko per ilgai. Baigiantis linksmybėms nebelieka jokio žavesio, jokios magijos.

Patekėjus saulei pamatai nuorūkų pilnas pelenines, išlietus gėrimus, kalnus tuščių butelių ir nudžiūvusias gėles“, – sakė E.Babitz.

Netrukus E.Babitz grįš į viešumą, nes žurnalo „Vanity Fair“ reporterė Lili Anolik parašė jos biografiją. Be to, metų pabaigoje E.Babitz ketina išleisti naują knygą, pavadintą „Buvau žavinga“ (I Used To Be Charming).

„Būdama geriausia Amerikos mergaitė jaučiausi įtakinga, – sakė žilaplaukė E.Babitz. – Tokia jaučiuosi ir dabar.“

Visos mergaitės bus žilaplaukės, o išmintingos – tik geriausios.

Parengė Ona Kacėnaitė 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: Lietuva atsisveikina su mirusiu buvusiu premjeru G. Kirkilu