Televizijos projekte dalyvaujanti mediumė Gražina: „Esu tipinė laukinė katė“

Neseniai startavo naujas, Lietuvoje dar nematytas TV realybės projektas „Namas“, subūręs septynias skirtingo likimo Lietuvos moteris, kurios apsigyveno po vienu stogu tam, kad ištaisytų praeities klaidas ir pakeistų savo gyvenimą iš esmės.

 G. Asipauskaitė. <br> Soc. tinklų nuotr.
 G. Asipauskaitė. <br> Soc. tinklų nuotr.
 Laidos dalyvės.<br> STOP kadras.
 Laidos dalyvės.<br> STOP kadras.
Gražina Asipauskaitė.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Gražina Asipauskaitė.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Gražina Asipauskaitė.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Gražina Asipauskaitė.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Feb 18, 2019, 3:11 PM, atnaujinta Feb 18, 2019, 3:17 PM

Atvirai ir nuoširdžiai pažvelgti į save, kad galėtų pradėti pokyčius, šiandien laidoje moterims padėjo aktorė Daiva Rudokaitė.

„Proto ir sielos mankšta“ – taip savo vedamą užsiėmimą pavadino D. Rudokaitė. Ji moterims paruošė įvairių psichologinių užduočių ir pratimų, „Namo“ dalyvės vaidino, improvizavo ar turėjo tiesiog užmegzti akių kontaktą ir pasisveikinti.

Užduotys padėjo moterims atrasti savyje tai, kas slypėjo giliai paslėpta ir, ko net nesitikėjo esant.

„Esu tipinė laukinė katė. Katės, kai alkanos, moka labai gražiai aplink kojas apsisukti, bet ir nagus parodyti, kai reikia, bet iš tikrųjų yra labai baikščios“, – taip save apibūdino Gražina.

Kita projekto dalyvė Danguolė išsigando atradusi savyje nevaldomas emocijas, sieloje netvarką, o širdyje chaosą. „Aš viską kaupiu, kaupiu, kaupiu, kol sprogstu. Ir tada savęs nebevaldau“, – sakė ji.

Deja, net, atrodo, pačios paprasčiausios užduotys kai kurioms pasirodė neįveikiamos.

Vieną iš projekto dalyvių – Iloną kankina sunkiai paaiškinama nuotaikų kaita, pila prakaitas, krečia drebulys, svaigsta galva. Tokia, pasirodo, yra kaina, kurią Ilona moka, pasiryžusi pradėti pokyčius ir atsisakyti priklausomybės. Ar užteks Ilonai jėgų nugalėti pražūtingą potraukį alkoholiui?

Iki šiol ilgai tylėjusi Ilona ryžosi atsiverti ir papasakoti apie savo priklausomybę, kaip su ja kovoja ir kaip dabar jaučiasi. Ji suprato, kad čia gali drąsiai atverti širdį ir įsitikino, kad vietoj pasmerkimo sulauks tik supratimo ir palaikymo.

Ilonai dabar kaip niekad reikia likimo draugių palaikymo. Namo gyventojos drauge rūpinosi kaip išmanydamos: kas sumuštinį siūlosi padaryti, kas arbatos užkaisti, kas ramina, guodžia ar ieško sprendimų, kaip jai padėti.

Ilona graudinasi ir atskleidžia, kad čia pirmas kartas gyvenime, kai patiria tokį rūpestį.

Tačiau tai tik ilgo kelio pradžia. Besikaitaliojant Ilonos nuotaikoms ir blėstant ryžtui, moterys bandydamos įtikinti Iloną ėmėsi net ir drastiškų priemonių.

„Tu turi mane ne tik išklausyti, bet ir išgirsti. Nebijai, kad turi šansą ištaisyti visas savo klaidas ir nepasinaudoti šia galimybe? Svarbiausia taisyti savo klaidas“, – jau griežtai Edita kalbėjo Ilonai.

Deja, pokyčiai nėra lengvi ir jiems įgyvendinti reikia laiko.

„Niekas nepasidaro labai greitai“, – sakė lektorė D. Rudokaitė.

Akistata su nepagražinta tiesa yra pirmas gyvybiškai reikalingas žingsnis pakeliui į pokyčius ir naują, geresnį gyvenimą. Šiandien šį nelengvą žingsnį moterys įveikė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.