Kol kiti abejoja skiepų nauda, žinoma žurnalistė prisipažino skiepams išleidusi apvalią sumelę

Pirmadienio LNK laidoje „Yra, kaip yra“ šią pavakarę 17 val. – diskusija, ar skiepai turi būti privalomi, ar tėvai gali patys pasirinkti, kaip auginti savo vaikus. Laidoje tėvai pasakojo, kad apie skiepus ir jų šalutinį poveikį nėra suteikiama pakankamai daug informacijos, tuo metu skiepų šalininkai teigia, jog neteisingą informaciją apie vakcinavimą platinantys žmonės turi būti kontroliuojami.

 Žurnalistė.
 Žurnalistė.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 4, 2019, 4:04 PM, atnaujinta Mar 4, 2019, 4:21 PM

Laidoje dalyvavęs Gabrielius administruoja 15 tūkst. žmonių turinčią grupę socialiniame tinkle „Facebook“, kurioje žmonės dalinasi istorijomis apie skiepų žalą. Vyras pasakojo, kad daug kas bando juos šmeižti, o „Facebook“ ir „Google“ net pakeitė taisykles bei blokuoja ir uždarinėja jų grupes. Gabrielius sakys, kad nebando primesti savo nuomonės, tik nori su žmonėmis, nukentėjusiais nuo skiepų, pasidalinti informacija, kur jiems kreiptis ir ką daryti, jeigu dėl skiepų atsiranda komplikacijų.

Keturių vaikų mama Ana pasakojo auginanti 4 vaikus ir nei vienas nėra skiepytas. Skiepytis moteris atsisakė, kadangi nėštumo metu jos draugė atsiuntė ne vieną straipsnį apie skiepų žalą, – tuomet sakė supratusi, kad vakcinavimas neduos jokios naudos.

Kita laidos dalyvė Elvina kalbėjo, kad prieš pusantrų metų jai gimė dvynukai, kuriuos ji skiepijo kaip priklauso, tačiau atlikus antruosius skiepus abiem vaikams stipriai sukilo temperatūra – iki 39–40 laipsnių, kitą dieną temperatūra vienam iš dviejų vaikų nuslūgo.

Antrajam Elvina iškvietė greitąją ir vaikas buvo nuvežtas į ligoninę, tačiau vos po kelių valandų ten mirė. Ataskaitoje nurodoma, kad mirties priežastis – meningokokinė infekcija. Elvina sako netikinti, kad vaikas mirė būtent nuo šios ligos, moteris įsitikinusi, kad vaikelis mirė dėl skiepo, tačiau gydytojams to sakyti negalima.

Kitas laidos dalyvis Vaidotas kalbėjo, kad visus, kurie skleidžia informaciją apie skiepų žalą, reikėtų kontroliuoti. Vyras pasakojo, kad visuomenėje trūksta informacijos apie skiepų naudą. Laidos dalyvis aiškino, kad jeigu žmonės pasidomėtų, kokie „mokslininkai“ rašo apie skiepų žalą, tai suprastų, kad dažnu atveju tai nėra tikri mokslininkai, kurie būtų atlikę tyrimus ar galėtų remtis savo patirtimi.

Žurnalistė Rūta Lapė laidoje kalbėjo, kad ji savo vaikus skiepijo visais privalomais skiepais bei papildomai skiepais nuo erkinio encefalito ir meningokoko. Visiems šiems skiepams moteris išleido per tūkstantį eurų. Rūta tikino, kad mes turime pasitikėti gydytojais ir skiepais.

Laidą „Yra, kaip yra“ žiūrėkite šiandien nauju laiku – 17 val. per LNK.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?