Dainininkės Rūtos Morozovaitės užmojus sustabdė sunki trauma

„Turbūt gyvenime per daug skubėjau, nemylėjau savęs. Todėl tenka sustoti ir apmąstyti savo kelią“, – kalbėjo neseniai traumą patyrusi estrados dainininkė, dainų autorė ir vokalo mokytoja Rūta Morozovaitė (67 m.).

 R. Morozovaitė. <br> LR archyvo ir asmeninės nuotr.
 R. Morozovaitė. <br> LR archyvo ir asmeninės nuotr.
 R. Morozovaitė. <br> LR archyvo ir asmeninės nuotr.
 R. Morozovaitė. <br> LR archyvo ir asmeninės nuotr.
 R. Morozovaitė. <br> LR archyvo ir asmeninės nuotr.
 R. Morozovaitė. <br> LR archyvo ir asmeninės nuotr.
 R. Morozovaitė. <br> LR archyvo ir asmeninės nuotr.
 R. Morozovaitė. <br> LR archyvo ir asmeninės nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Apr 24, 2019, 9:25 AM, atnaujinta Apr 24, 2019, 11:12 AM

Eidama į plaukimo treniruotę Laisvės alėjoje Kaune R.Morozovaitė parkrito ir susilaužė kairės rankos alkūnę.

Dainininkė buvo paguldyta į vieną Kauno ligoninių, ten laukia sudėtinga operacija. Po jos paaiškės, kiek laiko atlikėja sveiks.

„Labai gaila, bet dėl traumos turėjome atšaukti mano ir dainininko Juozo Janušaičio koncertą, kuris planuotas balandžio 30 dieną Kauno valstybiniame lėlių teatre ir turėjo būti skirtas mūsų bendros kūrybinės veiklos dešimtmečiui. Didžioji dalis bilietų buvo išpirkta. Turiu atsiprašyti žiūrovų, kad jie mūsų pasirodymo neišvys“, – apgailestavo R.Morozovaitė.

Rankos lūžis sujaukė daugybę atlikėjos kūrybinių planų, teko atšaukti ir kitus numatytus koncertus, pasirodymus privačiose šventėse.

Pasikeitė ir šventiniai R.Morozovaitės planai. Moteris per Velykas buvo ligoninėje ir artimųjų atneštus margučius daužė su palatos draugėmis.

Nelaimingą atsitikimą dainininkė vadina ženklu, kuris privertė atsigręžti į save.

„Esu įsitikinusi, kad veiksmas turi atoveiksmį, visos mūsų mintys materializuojasi. Kai tik pradedame zirzėti, kad kažkas negerai, gauname tai, ko nusipelnėme.

Kai tik per daug lekiame, skubame, sulaukiame priminimo, kad turime sustoti. Kai nustojame save mylėti, mums primenama, kad laikas pamilti“, – kalbėjo pašnekovė.

Inžineriją, o vėliau režisūrą baigusi R.Morozovaitė didžiojoje scenoje debiutavo 1980 metais, kai prestižiniame „Vilniaus bokštų“ festivalyje atliko dainą „Atminimai“.

Tačiau savo jėgomis ėmė tikėti tik tada, kai apdovanojimai pasipylė vienas po kito. R.Morozovaitė yra išleidusi ne vieną albumą.

Daugelis atlikėjos talento gerbėjų ją prisimena kaip vienos romantiškiausių lietuviškų dainų „Pavasaris žiemą“ kūrėją ir atlikėją.

Koncertuodama R.Morozovaitė apkeliavo nemažai pasaulio: yra dainavusi Rumunijos, Vengrijos, Lenkijos, Vokietijos, Japonijos scenose.

„Kad ir kur dainuočiau, visada traukė į gimtinę. Per pastaruosius aštuonerius metus dažnai koncertuodavau JAV. Buvo įvairių pasiūlymų, net – ištekėti, tačiau supratau, kad nėra nieko brangesnio ir vertingesnio už žemę, kurioje gimiau, kur gyvena visa mano šeima.

Kauno Ąžuolyno parkas mano sielai artimesnis už Baltuosius rūmus ar kitas svetimų šalių įžymybes“, – kalbėjo R.Morozovaitė.

Atlikėja prieš kurį laiką vedė muzikines radijo laidas, o jaunimą iki šiol moko vokalo, šokio, elgsenos scenoje.

Per gyvenimą R.Morozovaitę lydi sportas. Dainininkei patinka buriavimas, nuo vaikystės ji lankė plaukimo treniruotes. Buvo kandidatė į sporto meistrus, Lietuvos plaukimo čempionė.

Beveik du dešimtmečius užsiima joga, domisi Rytų medicina, daugybę kartų lankėsi Indijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.