Išsekintas likimo kirčių Alainas Delonas atsidūrė ligoninėje

Prancūzų kino legendai Alainui Delonui (83 m.) pastarasis metas negaili ir džiugių akimirkų, ir smūgių: Kanų festivalio Auksinė palmės šakelė už gyvenimo nuopelnus, neseniai įrašyta nauja daina, o greta – pikta sūnaus Alaino Fabieno knyga, dabar – dar ir ligoninė.

Kadaise sekso simboliu vadintam aktoriui A.Delonui gyvenimas jau nebemielas.<br>„Scanpix“ / AFP nuotr.
Kadaise sekso simboliu vadintam aktoriui A.Delonui gyvenimas jau nebemielas.<br>„Scanpix“ / AFP nuotr.
A.Delonas kadaise buvo vadinamas sekso simboliu.<br>„Scanpix“ / AFP nuotr.
A.Delonas kadaise buvo vadinamas sekso simboliu.<br>„Scanpix“ / AFP nuotr.
A.Delonas kadaise buvo vadinamas sekso simboliu.<br>Nuotr. iš „Twitter“.
A.Delonas kadaise buvo vadinamas sekso simboliu.<br>Nuotr. iš „Twitter“.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2019-06-23 14:31

Praėjusią savaitę A.Delonas atsidūrė ligoninėje – įtariama, kad jį ištiko insultas.

Tačiau aktoriaus atstovai paneigė šią informaciją ir paaiškino, kad jį kamuoja galvos skausmai – migrena.

Dar gegužę A.Delonas jautėsi žvaliai ir atvyko į Kanų kino festivalį atsiimti Auksinės palmės šakelės už išskirtinę karjerą kine.

Laisvu laiku žvaigždė vaikštinėjo krantine ir mielai pozavo sekiojantiems fotografams.

Tiesa, prieš tai A.Delonas turėjo atlaikyti nepasitenkinimo škvalą.

Kai paaiškėjo, kad Kanų festivalio žiuri nori įteikti aktoriui garbės apdovanojimą, šį sprendimą užsipuolė organizacija „Moterys ir Holivudas“.

Jo vadovė priminė Alaino pareiškimą prieš teisę vienalytėms poroms įsivaikinti, be to, jis yra prasitaręs, kad moterys perlenkia lazdą reikalaudamos vienodų teisių su vyrais.

Feministės A.Deloną apšaukė rasistu, homofobu ir seksistu, nevertu prestižinės Auksinės palmės šakelės, tačiau Kanų kino festivalio vadovybė vis tiek jį pagerbė.

Apdovanojimą aktorius atsiėmė su ašaromis akyse.

Iškart po festivalio, birželio pradžioje, A.Delono laukė kitas malonus nuotykis: Paryžiuje, „Studio Saint Germain“, jis įrašė romantišką dainą „Je n’aime que toi“ (Aš myliu tik tave).

Jos kompozicija primena laišką, lėtu rečitatyvu perskaitytą skambant ramiai muzikai. Kompozitoriaus iš Kanados Ricko Allisono muzikai žodžius parašė prancūzė Julia Paris.

Smūgį į paširdžius sudavė A.Delono sūnus A.F.Delonas (24 m.), išleidęs romaną „Ponų rasė“ (De la race des seigneurs), kuriame daug kas atpažino aktorių ir jo sūnų.

Knygoje pasakojama apie jauną aktorių Aleksą, įklimpusį į alkoholio ir narkotikų liūną. Alekso tėvas, mėgstantis kolekcionuoti ginklus, tarsi vienišas karalius gyvena savo sodyboje apsuptas šunų ir baiminasi mirties.

Jaunasis Aleksas, būdamas „pono sūnus“, jaučiasi mažas ir silpnas. Alainas Fabienas, kaip ir romano herojus, turėjo bėdų dėl alkoholio ir narkotikų, todėl sulaukęs 16 metų buvo priverstas gydytis.

Prancūzijos žurnalui „Elle“ kino žvaigždės sūnus aiškino: „Nenoriu keršyti. Norėjau parašyti ką nors gražaus ir jokiu būdu ne apgailėtinus memuarus apie tai, kuo paverčiau savo gyvenimą.“

Romano pavadinimą įkvėpė ne tik 1974-aisiais pastatyta drama „Ponų rasė“, kurioje vaidino A.Delonas. Pasirodo, legendinis aktorius šiuos žodžius dažnai kartodavo ir sūnui.

„Tu priklausai ponų rasei, tad taip ir elkis“, – tėvo frazę prisiminė A.F.Delonas. – O paskui jis pridurdavo: „Karaliai neverkia.“

Gyvenimo ir karjeros rezultatus A.Delonas apibendrino interviu, duotame praėjusių metų pradžioje žurnalui „Paris Match“.

Prisiminęs savo vaidmenis, nesusiklosčiusį asmeninį gyvenimą, sudėtingus santykius su šeimos nariais, draugus, kurių jau nebėra tarp gyvųjų, aktorius buvo kategoriškas.

„Gyvenimas man nieko nebeduoda. Aš jau viską mačiau, viską išgyvenau. O svarbiausia – aš nekenčiu dabartinių laikų, man nuo jų bloga.

Šiandien viskas melas, visus domina tik pinigai. Aš paliksiu šį pasaulį be gailesčio“, – sakė A.Delonas.

Jis pridūrė, kad norėtų būti palaidotas su savo keturkoju.

„Jeigu merdėsiu pirmas, paprašysiu veterinaro užmigdyti šunį, kad jis nusibaigtų ant mano rankų, užuot kankinęsis ant kapo“, – pabrėžė devintą dešimtį skaičiuojantis aktorius.

A.Delono sode Paryžiaus priemiestyje užkasta apie penkiasdešimt keturkojų draugų.

Su jais norėtų būti palaidotas ir šeimininkas.

Parengė Matilda Aleksandravičė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.