„Kelias į žvaigždes“ išgarsėjęs Grūdas nėrė į netikėtą veiklą: klientai neslepia nuostabos

„Visada buvau žmogus prie ūkio, todėl dabar remontuoti namus man patinka“, – sakė muzikiniame realybės šou „Kelias į žvaigždes“ išgarsėjęs Algirdas Grudinskas-Grūdas (34 m.).

Muzikinę karjerą Grūdas pradėjo kaip užkietėjęs rokeris.<br>K.Kairio nuotr.
Muzikinę karjerą Grūdas pradėjo kaip užkietėjęs rokeris.<br>K.Kairio nuotr.
 Algirdas Grudinskas-Grūdas.
 Algirdas Grudinskas-Grūdas.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 17, 2019, 11:35 AM

Vieno ryškiausių realybės šou „Kelias į žvaigždes“ dalyvių A.Grudinsko-Grūdo gyvenimas šiandien atrodo taip: ne kokie rokeriški koncertai ir linksmybės iki paryčių, o bemiegės naktys ir sėslus šeiminis gyvenimas.

Dabar Grūdas visą energiją skiria netrukus trečią gimtadienį švęsiantiems dvyniams Pijui ir Mikui, o kai tik randa laisvą minutę, net ir naktimis, imasi netikėtai atrastos veiklos – statybų. Nors muzikos nemetė, jis yra ne tik dainininkas, bet ir statybininkas.

„Dvi savaites iš esmės nemiegojau, sėdėjau su sergančiais vaikais. Žmona Justė dirba, grįžta kokią septintą, išleidžia mane dirbti naktį, grįžtu kokią penktą, porą valandų snūsteliu, kitą dieną pabūnu su vaikais, tada grįžta žmona ir vėl į darbą“, – apie savo ritmą LNK laidoje „Nuo... Iki...“ pasakojo Grūdas.

Vyras jau įprato, kad atvykęs remontuoti klientų namų mato jų nustebusias minas ir girdi klausimą, kodėl jis kloja grindis ar montuoja laiptus, o ne dainuoja scenoje. Algirdas sako į tai nekreipiantis dėmesio – šitas darbas jam patinka.

„Statybas atradau įrengdamas namus šeimai. Čia reikėjo viską patiems pasidaryti. Pabandžiau ir man labai patiko“, – prisipažino nagingas vyras, statybose skaičiuojantis jau septintus metus.

Grūdas pripažįsta, kad gerai gyventi galima iš visiems lietuviams puikiai žinomos muzikos, nors savo karjerą jis pradėjo kaip užkietėjęs rokeris. Dabar prisimindamas savo kelio pradžią Grūdas šypsosi: jam, kaip pats sako, kaimiečiui iš Pabradės, patekusiam į realybės šou „Kelias į žvaigždes“, gyvenimas visiškai pasikeitė.

Kaime augusiam ir visus darbus nuo bulvių kasimo iki mėšlo kratymo dirbusiam Grūdui užgriuvęs dėmesys buvo sunkiai suvokiamas. Jis ir taip nemėgo kamerų, o realybės šou būti stebimam kelis mėnesius ištisą parą buvo labai sunku.

Tai buvo nuolatiniai vakarėliai, koncertai, trintis, o po poros metų nelabai ir atsiminė, kas tuomet vyko, – viskas lyg pro miglą.

„Kiek sugriautų gyvenimų, kiek žlugusių vilčių. Mes, jauni žmonės, atėjome turėdami tam tikrų vizijų, bet išėjome visiškai pakeitę požiūrį.

Ten tave nulupa kaip bananą – stovi nuogas ir galvoji, kur čia pasislėpti, visi mato tavo silpnybes, trūkumus, pažeidžiamas vietas“, – ne tik šviesiąsias realybės šou spalvas prisiminė dainininkas.

Po tokios emocijų bangos ir gyvenimo televizijos burbule grįžus į tikrą pasaulį lengva nebuvo. Susikurtos iliuzijos apie žvaigždės kasdienybę be rūpesčių kaipmat subliūško. Ne visi „Kelio į žvaigždes“ dalyviai gavo galimybę koncertuoti ir užsidirbti.

Grūdui pasisekė labiau negu kai kuriems kitiems projekto dalyviams – jis buvo mėgstamas gerbėjų, todėl iš pradžių kvietimų pasirodyti netrūko. O ir atlikėjų honorarai tais laikais buvo ne šimtai, o tūkstančiai. Tačiau visus pinigus jis išleido vėjais, taip ir neįsigijęs nieko vertingo.

„Pirmi dveji metai išties buvo pelningi – jaunam žmogui net nesuvokiamos sumos, tokių pinigų gyvenime nebuvau matęs“, – aukso amžių prisiminė realybės šou dalyvis.

Grūdas kartais norėdavo pamiršti, kad yra žinomas, bet ir tuomet sulaukdavo beprotiškai daug dėmesio. Tad siekdamas pasislėpti pinigus leisdavo taksi.

„Įlipi į autobusą ir visi keleiviai sužiūra, ima komentuoti. Iš vienų lūpų – šiltos emocijos, iš kitų – kritikos strėlės. Kol tris stoteles nuvažiuoju, apima baimė: tuoj mane nurengs, akmenimis apmėtys, išbučiuos, aplaižys.

Suvokiau, kad autobusas – vieta, kur negaliu kelti kojos, tarsi uždrausta zona. Persėdau į taksi, per dieną išleisdavau neadekvačius pinigus – net iki 500 litų“, – populiarumo našta nesidžiaugė dainininkas.

Praėjus dvejiems metams po realybės šou, kvietimų koncertuoti pradėjo mažėti, o po trejų metų apskritai viskas nurimo. Grūdas teigė to tikėjęsis ir nesibodėjęs paprastų darbų.

Po kurio laiko vėl grįžęs ant scenos ir su kitu „Kelio į žvaigždes“ dalyviu Vudžiu įkūręs grupę DAR, Grūdas sutiko ir būsimą žmoną Justiną. Nors merginų dėmesiu niekada nesiskundė ir neturėjo vargo jas užkariaudamas, dėl zumbą šokančios Justinos turėjo pasistengti.

„Tokia simpatiška, suku galvą, kaip prisigretinti. Ir atsirado pretekstas – įkūrėme grupę DAR, norėjome išmokti visokių žingsnelių, ketinome būti linksma, jaunatviška grupė, tad prisitryniau prie Justinos, neva man reikia paslaugos“, – apie pažintį su būsima žmona pasakojo vyras.

Justina nebuvo Grūdo gerbėja, net nežinojo, kas jis toks. Jei būtų žinojusi, nebūtų prasidėjusi. Vis dėlto ji džiaugėsi, kad iš pradžių pažino ne kaip scenos plevėsą, o kaip jaukų, mielą, gerą, labai šeimynišką žmogų.

Nors nelengva šeimą kurti su muzikantu, kuris savaitgalius praleidžia koncertuose, – prieš penkerius metus Justina ir Algirdas net vestuvių datą turėjo rinktis atsižvelgdami į pasirodymų datas, moteris nesigaili tokio pasirinkimo, juolab kad Grūdas – puikus tėvas.

Prieš trejus metus sužinojusi, kad laukiasi dvynukų, pora buvo kiek išsigandusi dėl būsimų išlaidą, bet dabar labai džiaugiasi, jog gimė iškart du sūnūs, o jiems paaugus norėtų ir dukros.

Kol kas Grūdui didžiausias iššūkis – viskam rasti laiko. Jis nenori nematyti, kaip auga vaikai, o vėliau gailėtis, kad ką nors darė ne taip. „Viskam reikia laiko, ypač – vaikams“, – įsitikinęs ne tik publikai koncertuojantis, bet ir sūnus dainomis pradžiuginantis tėvas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.