Prezidentas Valdas Adamkus: „Kur yra nors vienas lietuvis, ten yra ir Lietuva“

„Mes turime parodyti, kad Lietuva vieninga ne tik savo gimtojoje žemėje – kur yra nors vienas Lietuvis, ten yra ir Lietuva“, – kalbėdamas apie meilės tėvynei įprasminimą Baltijos kelio trisdešimtmečio kontekste sako Prezidentas Valdas Adamkus. Apie išeiviją ir vienybę skiriant net ir tūkstančiams kilometrų – atviras V. Adamkaus interviu minint Baltijos kelio 30-metį jau rytoj 20.30 val. per „Lietuvos ryto“ TV.

 Valdas Adamkus.
 Valdas Adamkus.
 Jurgis Didžiulis.
 Jurgis Didžiulis.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 22, 2019, 12:29 PM

Pasak ilgus metus Jungtinėse Amerikos Valstijose gyvenusio Prezidento, santykis išeivijos lietuvių ir lietuvių gyvenančių Lietuvoje priklauso ne tik nuo išeivijos: „Jis priklauso nuo mūsų pačių.“.

Kadenciją baigusiam Prezidentui laidoje „Baltijos kelias. Trisdešimt metų“ antrins ir žinomas mūsų šalies atlikėjas – Kolumbijos lietuvis, didžiąją vaikystės dalį praleidęs Filadelfijos mieste – Jurgis Didžiulis. „Žmonės, kurie išvažiuoja kartais geriau suvokia savo tapatybę nei tie, kurie gyvena čia – Lietuvoje“ – sako jis.

Populiarus muzikantas įsitikinęs – išvykti iš Lietuvos nėra nusikaltimas, kaip ir emigracija nėra problema.

„Tai tas pats kas žmogui senti. Galima bandyti stabdyti senėjimo procesą...sėkmės! – juokiasi J. Didžiulis – „bet galima ir ieškoti stipriųjų pusių.

Patriotiškumą Lietuvai jam įskiepijo seneliai, todėl jis drąsiai teigia – emigracijoje galima įžvelgti galimybes. Galimybes, kaip jis pats sako, sukurti įtikinančią Lietuvą svetur:

„Svarbu nustoti kalbėti apie Lietuvą kaip apie šalį, ir pradėti galvoti kaip apie globalią bendruomenę“.

Baltijos kelio 30-mečio proga – rytoj, rugpjūčio 23-ąją, „Lietuvos ryto“ TV žiūrovų laukia speciali programa. Nuo ankstyvo ryto – lietuviška dokumentika apie nepriklausomybes kovas, 16.30 val. laidoje „Baltijos kelias. Trisdešimt metų“ – pokalbiai su Andriumi Mamontovu, Algirdu Kaušpėdu ir Dovile Filmanavičiūte apie muziką, kuri vienija tautą, o pusę devynių vakare – pamąstymai apie meilę tėvynei Lietuvoje ir už jos ribų su V. Adamkumi ir J. Didižiuliu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kokių klausimų vengia prezidentas G. Nausėda?