Keturis vaikus auginantys Rinkevičiai: „Mes nematėme priežasčių, kodėl negalėtų atsirasti dar vienas“

„Mano žmona yra tikra moteris su stipriai išreikštu motinystės instinktu. Aš ją palaikau, manau, tai yra labai svarbu, jei mes galime išlaikyti vaikus, juos užauginti, tai širdyje jaučiame darantys didelį darbą“, – LRT laidai „Stilius“ apie žmoną Donatą kalba Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro meno vadovas ir vyriausiasis dirigentas Gintaras Rinkevičius.

 Rinkevičių šeimyna.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 Rinkevičių šeimyna.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 G.Rinkevičius.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 G.Rinkevičius.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 Rinkevičių šeimyna.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 Rinkevičių šeimyna.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 G.Rinkevičius.<br> LR archyvo nuotr.
 G.Rinkevičius.<br> LR archyvo nuotr.
 G.Rinkevičius.<br> LR archyvo nuotr.
 G.Rinkevičius.<br> LR archyvo nuotr.
 G.Rinkevičius.<br> LR archyvo nuotr.
 G.Rinkevičius.<br> LR archyvo nuotr.
 G.Rinkevičius.<br> LR archyvo nuotr.
 G.Rinkevičius.<br> LR archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Aug 23, 2019, 4:35 PM, atnaujinta Aug 23, 2019, 5:44 PM

Gegužės pabaigoje Rinkevičių šeima pasipildė ketvirtąja atžala – sūnumi Linu, kurio atėjimas sutuoktiniams suteikė pačių džiugiausių akimirkų.

„Vaikas yra suplanuotas, lauktas. Aš nežinau, kaip taip paaiškinti, kodėl žmonės nutaria susilaukti vaikų? Matyt tiesiog taip yra. Pirmas apie tai pradėjo Gintaras kalbėti, iš pradžių man buvo lyg abejonė, pamaniau, gal jis juokauja. Aš nežinau, taip dviem žmonėms susiklosto. Staiga pradedi galvoti, žiūrėti į vienas kitą, jog gali atsirasti dar vienas kūdikis šeimoje. Aš nemačiau priežasčių, kodėl taip negalėtų atsitikti“, – sakė Donata Rinkevičienė.

Nėštumo metu garsi pora džiugią žinią apie naująją gyvybę norėję pasilaikyti sau. Tad viešai naujiena nesidalijo. Neišgirdo apie tai ir jų artimųjų ratas. „Mūsų vaikams buvo pranešta berods ketvirtą nėštumo mėnesį. Neslėpsime, buvo ir juoko, ir ašarų, tokių gerąja prasme ir netikėjimo bei klausinėjimo šimtą kartų: „Ar tikrai? Ar čia jūs nejuokaujate?“, – prisiminė Donata.

Akivaizdu, šiandien Donata ir Gintaras Rinkevičiai jau gali kalbėti apie savo laimę. Kita vertus, sutuoktiniai kalba ne tik apie džiaugsmus, bet ir apie iššūkius, su kuriais susiduria augindami būrį vaikų.

Pora tiki, jog nėra prasmės dalytis sėkmingo auklėjimo receptais, nes mato, jog kiekvienas vaikas – asmenybė. Pastebi tik vieną kertinį dalyką – svarbiausia neprarasti ryšio su vaikais.

Auklėjimo ypatumais Rinkevičių šeimoje rūpinasi abu sutuoktiniai. Ir kiekvieno iš jų žodis – svarus bei neginčytinas. Tačiau derybos su vaikais yra tikrasis auklėjimo sėkmės kelias. Dirigento šeimoje vaikai turi grįžti namo sutartu laiku.

„Buvo draugų gimimo diena, dukros norėjo likti nakvoti. Kuo vyresnis vaikas, nori likti nakvoti pas draugus, tai neleidom pasilikti. Kol buvo mažiukai, pradinukai, tai aišku, nakvodavo. Mes sakom taip: „Geriau į mūsų namus pasikvieskite draugų, kurie liktų per naktį, žiūrėkite filmą, valgykite spragėsius. Bet tik pas mus namuose, o ne kitur“, – kalbėjo Donata Rinkevičienė.

Šiandien visas Donatos dėmesys skirtas namams ir vaikams. Moteris jau nesistebi aplinkinių klausimais – ar nesigailinti atsisakiusi aktorės karjeros dėl vaikų. Tačiau atsakymas nevienareikšmis. Pasak Donatos, šeima jai visada buvusi svarbesnė nei profesinis kelias. Ir dar retkarčiais moteris aktorystę prisimena vaidindama LRT laidoje „Dviračio žinios“.

„Aš nelabai suprantu apskritai kaip galima gailėtis, ko gailėtis? Gailėtis, jog kažkur nenusifilmavai ir kažkur kažką praleidai? Pasižiūri į tuos vaikus ir pagalvoji: „Kaip galėjo, pavyzdžiui, dėl kažkokio serialo ar filmo nebūti kažkurio vaiko. Čia yra tiesiog nesulyginami dalykai“, – atvirai kalbėjo maestro žmona.

 

Donatos ir Gintaro Rinkevičių tikinimu, kiekviena šeima renkasi savo modelį. „Aš galiu paploti tokioms moterims, kurios geba suderinti verslą ir šeimą. Aš taip nemokėčiau, man taip nepavyktų, nukentėtų ir santykiai su vaikais bei vyru“, – tvirtina Donata.

Daugiau nei septyniolika metų santuokoje gyvenantys Donata ir Gintaras Rinkevičiai pastebi, jog abu supanašėjo. Visgi sako vienas iš kito perėmę tik pačias geriausias savybes. „Nėra mūsų namuose taip, jog Gintaras tik šeimos galva, o aš – kaklas arba atvirkščiai“, – samprotavo D. Rinkevičienė.

Apie gyvenimo pilnatvę, džiaugsmus, laimę, vaikų auklėjimą, šeimos ir karjeros balansą – su Gintaru ir Donata Rinkevičiais laidoje „Stilius“ šį šeštadienį 19.30 val. per LRT TELVIZIJĄ ir portale LRT.lt. Vedėja Violeta Baublienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.