Breiko legenda Viktoras Zujevas: „Dešimt metų neužtenka, kad taptum aukščiausio lygio breikeriu“

Šį sekmadienį LNK „Šokio revoliucijoje“ – paskutinė atrankų laida. Laisvų vietų kitame etape vos kelios, tačiau dėl jų varžysis ne vienas šokio profesionalas.

Viktorijas Zujevas.<br>LNK nuotr.
Viktorijas Zujevas.<br>LNK nuotr.
Viktorijas Zujevas.<br>LNK nuotr.
Viktorijas Zujevas.<br>LNK nuotr.
Viktorijas Zujevas.<br>LNK nuotr.
Viktorijas Zujevas.<br>LNK nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 25, 2019, 3:07 PM

O daugiau nei dešimt dalyvių lauks meistrų sprendimo, kuriems šešiems bus suteikta galimybė dar kartą šokti „vilties“ šokyje ir visiems galutinai įrodyti, kad jie verti keliauti į kitą etapą. Tokį šansą gaus vos trys.

Dėl galimybės siekti pergalės projekte kovos ir Viktoras Zujevas. Kolegos jį vadina tikra breiko legenda.

Viktoras juokiasi, kad šiame projekte jau kitus galėtų išmokyti daugiau pats, nei kas nors ko nors jau gali išmokyti jį.

Tačiau legendos etiketės Viktoras baidosi – po ilgos pertraukos nori atgaivinti savo karjerą ir populiarinti šį šokio stilių.

Dvidešimt metų breiko kultūrą Lietuvoje puoselėjantis Viktoras įsitikinęs, jog dabar tas laikas, kai dėl breiko ateities šalyje reikia ypač pasistengti.

Breikas Lietuvoje šiuo metu yra mažai matomas ir rodomas plačiajai visuomenei. Nėra lengva, kai breiko bendruomenė dar tik bręsta vieningumui, bendram sutarimui, bendrai diskusijai dėl breiko ateities, plėtotės.

Šiuo metu breikas įtrauktas į pasaulio olimpines žaidynes, todėl turime puikią progą tapti labiau matomi, stiprinti savo bendruomenę tiek finansiniu, tiek teisiniu aspektu.

Breikas jau vis drąsiau priimamas į švietimo, socialinę, kultūrinę sistemas. O dabar palaikymas ir iš sporto.

Šis šokis topuose yra ne nuolat, tai mados, jaunų žmonių akiračio reikalas pagal nusistovėjusį stereotipą“, – apie šį šokio stilių kalbėjo Viktoras.

Dalyvis įsitikinęs – šis šokio stilius yra vienas sudėtingiausių fizine ir technine prasme. Aukščiausio lygio šio stiliaus profesionalas turi būti ypač muzikalus ir kūrybiškas atletas.

Tokiam lygiui pasiekti vadinamieji „b-boys“ ir „b-girls“ paskiria laiko tiek, kiek ir profesionalių sporto šakų sportininkai, ir tai tikrai ne penkeri ir net ne dešimt metų.

„Vienas pasaulinio lygio gimnastas pripažino, kad sunkiausias elementas jo karjeroje buvo breiko elementas „air track“.

Nė viename televizijos šokių šou niekada neduodama išmokti breiko judesių, nes tai tiesiog per sudėtinga.

Sudėtingiausia šiame šokyje yra net ne pavienis sudėtingas elementas, bet keleto sudėtingiausių jų kombinacija su savo sugalvotomis variacijomis, kurios nustebintų ir visko mačiusius, o ribos tam nėra“, – sakė Viktoras.

Šį sekmadienį breiko profesionalas projekto scenoje sukurs išskirtinį ir dar niekur nematytą šio šokio stiliaus pasirodymą su humoro elementais.

Tam didžėjumi dirbantis Viktoras nusprendė pasirinkti nebyliojo kino muziką ir išlipti iš tipinio breiko standartų.

„Lietuvos b-boys man jau yra prilipdę „aktoriaus“ etiketę, o mano įvaizdis šokio scenoje dažniausiai matomas kaip linksmo, teigiamo personažo, todėl pabandžiau surizikuoti – įprasminti tą „aktorių“, sukurti pasirodymą atrankoms pagal ne tipinę muziką ar įvaizdį.

Įdėjau dalį savęs ir palikau spręsti kitiems, ar tai, ką paruošiau ir atlikau, yra mano „finita lia komedija“, ar kažkas skanaus, pozityvaus ir linksmo.

Kadangi intensyviai jau nesitreniruoju keleri metai, buvo sunkoka kurti ir atlikti šį pasirodymą. Pasirinkau sunkesnį kelią kurti ne tipinę sau formą: pagal greitą muziką, kurioje nėra ritmingos linijos, įstačiau save į Č.Čaplino personažą. Nesinorėjo skausmingų, liūdnų, širdį griebiančių temų.

To užtenka visiems gyvenime“, – apie būsimą savo šou intrigavo Viktoras ir tikisi, kad juo pavyks pradžiuginti kiekvieną projekto žiūrovą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?
Gyvai
Gyvai: komentarai apie Vilniuje kilusį gaisrą ir situacijos suvaldymą