„Šokio revoliucijos“ scenoje prasideda dvikovų etapas

Sekmadienį „Šokio revoliucijos“ projekte naujas etapas – dvikovos. Tikra šokio kova vienas prieš vieną brangiausioje scenoje Lietuvoje. Čia poromis suskirstyti dalyviai turės įrodyti, kad jų šokio stilius, technika ir profesionalumas yra geresni nei varžovo.

Projekto Šokio revoliucija filmavimas. <br>LNK nuotr. 
Projekto Šokio revoliucija filmavimas. <br>LNK nuotr. 
Projekto Šokio revoliucija filmavimas. <br>LNK nuotr. 
Projekto Šokio revoliucija filmavimas. <br>LNK nuotr. 
Projekto Šokio revoliucija filmavimas. <br>LNK nuotr. 
Projekto Šokio revoliucija filmavimas. <br>LNK nuotr. 
Projekto Šokio revoliucija filmavimas. <br>LNK nuotr. 
Projekto Šokio revoliucija filmavimas. <br>LNK nuotr. 
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Oct 3, 2019, 3:22 PM

Nugalėtojas dvikovoje bus tik vienas, tačiau pergalė negarantuos patekimo į kitą etapą. Iš šešių šį sekmadienį dvikovas nugalėjusių dalyvių, meistrų sprendimu, tik keturi keliaus į kitą etapą.

Pirmą kartą projekte, meistrai šį sprendimą atliks kliaudamiesi vien tik nugalėtojų „revoliucijomis“ – laike sustabdytu ir 360 laipsnių kampu parodytu įspūdingiausiu dalyvių pasirodymų momentu.

Viena laukiamiausių šio sekmadienio dvikovų – „dancehall“ stiliaus profesionalių ir vienų drąsiausių projekto merginų Kristinos ir Deimantės prieš „waacking“ stiliaus Lietuvoje pradininkę Brigidą. Karštis ir laukinė aistra – taip šią dvikovą scenoje apibūdino projekto meistrai, paskirdami merginoms kovoti kartu.

„Abu šie šokio stiliai žengia pirmuosius žingsniu Lietuvoje, tačiau labai drąsiai ir užtikrintai. Ši kova bus tikra bomba“,– įsitikinusi projekto meistrė Airida, kuriai antrino ir kolegos pripažindami, kad tai dvikova, kurios jie visi laukia labiausiai.

„Bus karšta kova. Labai sunku pasakyti, kas šią kovą laimės. Tai gali priklausyti ir nuo sėkmės, kadangi mūsų abiejų „revoliucijos“ momentai gana komplikuoti,– sako twerking‘o ir dancehall stiliaus profesionalė Kristina Pališkytė ir patikina, kad jų moteriškumu alsuojantis šokis tikrai nebus skirtas kažką sugundyti, net priešingai, mūsų pasirodymas, kurį paruošėme, manau, kad silpnus vyrus gali ir išgąsdinti...“

Kovai besiruošianti Brigida įsitikinusi, kad varžoves nugalėti lengva nebus. Abu šokio stiliai turi daug moteriškumo, tačiau jų pateikimai visiškai kitokie. Brigida – pirmoji šokėja šalyje, kuri pradėjo šokti ir mokyti „waacking“ šokio stiliaus.

Prieš aštuonerius metus šį šokio stilių stovykloje Čekijoje atradusi dalyvė, patikina, kad nors daugelis šį šokio stilių vadina „šokiu rankomis“ iš tikrųjų jis yra daug kompleksiškesnis ir tikrai ne toks paprastas.

„Kai pirmą kartą pamačiau, kaip šį šokio stilių šoka Princess Lockeroo nieko nesupratau, tik pamačiau, kad kažkaip keistai, greitai ir daug daro judesių su rankomis. Išbandžiau – buvo sunku, nes nieko nesukoordinavau.

Tada grįžusi į Lietuvą pradėjau ieškoti įvairių video youtube platformoje, vaikščiojau ratais po salę ir mokiausi to „basic“ judesio su rankomis. Prireikė metų ar daugiau, kad pagaučiau stilistiką, teko pavažinėti po užsienį ir į kitų mokytojų seminarus.

Sunkiausia išvystyti greitį ir sukoordinuoti rankų bei kojų judesius kartu. Vėliau sunku yra atrasti savo individualų stilių, nes „waacking“ nėra tik šokis rankomis, tai yra improvizacinis šokio stilius, kuris gali apjungti daug skirtingų technikų.

Dėl to iš pradžių turi įvaldyti pagrindus, pagauti tą stilistiką ir vėliau jau jungti kitus elementus. Kiekvienas šokėjas stilių interpretuoja savaip ir kiekvieno pateikimas yra labai individualus“, – pasakoja Brigida.

Kaip šį sekmadienį atrodys vienintelių projekte „waacking“ ir „dancehal“ stilių atstovių dvikova ir kas matuosis nugalėtojų karūną – jau šį sekmadienį 19:30 per LNK.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.