Vietoj egzotiškos kelionės į Aziją – naujas išbandymas šokių aikštelėje

Iš gyvenimo reikia imti viską, ką jis duoda. Tuo įsitikinęs naujojo LRT šokių konkurso „Šok su žvaigžde“ dalyvis Paulius Stravinskas (29 m.), kuriam kelią ant parketo nutiesė pergalė kitame televizijos konkurse.

P.Stravinskas daug bėgioja su šunimis, nes su jais dalyvauja kinkinių varžybose, kurias pats organizuoja. Dabar tokioms treniruotėms jis turi mažiau laiko.<br>E.Blaževič,LRT.lt nuotr.
P.Stravinskas daug bėgioja su šunimis, nes su jais dalyvauja kinkinių varžybose, kurias pats organizuoja. Dabar tokioms treniruotėms jis turi mažiau laiko.<br>E.Blaževič,LRT.lt nuotr.
P.Stravinskas daug bėgioja su šunimis, nes su jais dalyvauja kinkinių varžybose, kurias pats organizuoja. Dabar tokioms treniruotėms jis turi mažiau laiko.<br>D.Petniūnaitės nuotr.
P.Stravinskas daug bėgioja su šunimis, nes su jais dalyvauja kinkinių varžybose, kurias pats organizuoja. Dabar tokioms treniruotėms jis turi mažiau laiko.<br>D.Petniūnaitės nuotr.
Televizijos projekte P.Stravinsko partnere tapo šokėja A.Juzėnaitė.<br>D.Petniūnaitės ir asmeninio nuotr.
Televizijos projekte P.Stravinsko partnere tapo šokėja A.Juzėnaitė.<br>D.Petniūnaitės ir asmeninio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2019-10-11 20:36, atnaujinta 2019-10-12 08:47

Jeigu reikėtų vienu sakiniu po vardu ir pavarde surašyti iš Druskininkų kilusio, o dabar Vilniuje gyvenančio P.Stravinsko veiklą, vargu ar pavyktų.

Pirmiausia didžiąją dienos dalį vyras skiria darbui – komunikacijos vadovo pareigoms radiologinės diagnostikos paslaugas teikiančioje įmonėje.

Dar P.Stravinskas – improvizacijos teatro aktorius ir Lietuvos šunų kinkinių federacijos prezidentas. Jis reguliariai bėgioja, o laisvalaikiu mėgsta fotografuoti. Negana to, praėjusio sezono LRT projekto „Aš – laidos vedėjas“ nugalėtojas.

Būtent pasibaigus šiam televizijos šou Paulius sulaukė prodiuserių kvietimo dalyvauti šokių konkurse su profesionalia šokėja Aine Juzėnaite.

„Buvo labai netikėta! Labiausiai prajuokino tėvų reakcija, kai pasakiau, kad dalyvausiu šokių konkurse „Šok su žvaigžde“.

Jie paklausė: „O su kokia žvaigžde šoksi?“ Na, jie mane greitai ant žemės nuleido“, – nusijuokė P.Stravinskas.

Laksto paskui šunų uodegas

Kad ir kaip būtų, nei tiesioginis eteris, nei kameros vyro negąsdina. Jis jaudinasi tik dėl to, ar pavyks gerai pasirodyti, įgyvendinti visus sumanymus ir nepamiršti šokių žingsnelių.

Pasirodo, stebėdamas užsienio šokių konkursus Paulius visada turėjo slaptą norą ir pats dalyvauti tokiame šou.

„Bandydavau įsivaizduoti, ar man pavyktų šokant padaryti špagatą, virš galvos iškelti koją, sugalvoti dar ką nors įspūdingo. Kaip sakoma, reikia svajoti atsargiai. Tai štai – tokią galimybę ir gavau!“ – džiaugėsi P.Stravinskas.

Dar Pauliaus gyvenime yra du šunys. Pastarosiomis dienomis, kai tenka įtemptai repetuoti, jis pyksta ant savęs, kad negali jiems skirti tiek dėmesio, kiek norėtų.

Anksčiau augintiniams Paulius skirdavo daug laisvalaikio. Juk kartu su jais dalyvauja šunų kinkinių varžybose, kurias pats organizuoja, o kur dar ilgi pasivaikščiojimai po miškus.

„Mėgstu pajuokauti, kad mano gyvenime yra nemažai lakstymo šunims paskui uodegas. Taip buvo bent jau iki tol, kol prasidėjo šokių repeticijos. Dabar dažniau tenka lakstyti pagal mokytojos ir šokių partnerės Ainės nurodymus“, – šypsosi P.Stravinskas.

Su šokėja A.Juzėnaite Paulius šokių žingsnelius gludina nuo rugsėjo pradžios – šoka šešis kartus per savaitę po kelias valandas.

Jo teigimu, tokios griežtos rutinos gyvenime dar turbūt nėra buvę. Anksčiau Paulius daugiau vakarų galėdavo skirti bėgiojimui, improvizacijų teatrui, kitokiai veiklai, o dabar po darbo dienos pavedžioja šunis, nuvažiuoja į repeticiją ir grįžęs namo griūva į lovą. Ir taip – kas vakarą.

„Turiu nuostabią partnerę ir mokytoją, bet pasitaiko visko. Ypač kai reikia galvoti, kur kurią kūno dalį pasukti, kaip statyti pėdą, kur žiūrėti. Aišku, ir nuovargis daro savo.

Įsitikinau, kad šokiai sudėtingi ne tik fiziškai. Turi kiekvieną akimirką galvoti, kaip judi. Anksčiau maniau, kad gerai valdau savo kūną, bet dabar persigalvojau. Vis gaunu pastabų, kad nevaikščiočiau kaip medis“, – prisipažino šokių konkurso dalyvis.

Iškrito, bet grįžęs nugalėjo

Su televizijos užkulisiais vyras susipažino prieš keletą mėnesių, kai dalyvavo projekte „Aš – laidos vedėjas“. Atlikdamas užduotis jis patyrė, ką reiškia dirbti televizijos žurnalistu, be to, buvo vertinamas komisijos. Galima sakyti, į tą konkursą Paulių išstūmė draugai iš improvizacijos teatro.

Iš pradžių Paulius dvejojo, nes laiko ir taip nuolat trūksta, bet galiausiai nusprendė – tai bus naujas nuotykis.

Paraišką vyras užpildė gulėdamas lovoje ir turėdamas 39 laipsnius temperatūros, o jau netrukus sulaukė kvietimo į atranką.

Nors pačiam atrodė, kad atrankoje pasirodė blogai, komisijai jis patiko.

„Ėjau, dalyvavau, netgi buvau iškritęs, tačiau žiūrovai balsavo ir buvau sugrąžintas. Laimėjau netyčia, buvo labai juokinga. Ne dėl to, kad nesijaučiau vertas, tiesiog viso projekto metu jaučiausi atsipalaidavęs.

Į konkursą ėjau ne tam, kad laimėčiau, turbūt todėl nejaučiau papildomos įtampos. Patyriau daug gerų emocijų!

Be to, finale turėjau du puikius pagalbininkus – improvizacijos teatro meistrus aktorius Rimantę Valiukaitę ir Giedrių Savicką. Nuostabu su jais dirbti“, – pasakojo improvizacijos teatre vaidinantis P.Stravinskas.

Šis teatras vyrą patraukė beveik prieš ketverius metus. Iš pradžių jis lankė improvizacijos mokymus, kurie truko devynis mėnesius.

Ėjo su malonumu, stengėsi, nes ši veikla pasirodė artima širdžiai. Kai baigė kursus, gavo kvietimą prisidėti prie trupės „Impro 241“.

Avantiūra sugriovė planus

Sėdėjo prieš mane rimtas jaunas švarką vilkintis vyras, kuris po darbo apsimaus sportines kelnes ir lakstys paskui savo šunis purvais, o vakare įsispirs į šokių batelius ir matuosis pasirodymo drabužius – gal su blizgučiais, gal permatomus.

„Darbe kolektyvas palaiko. Net prašo, kad parodyčiau kelis žingsnelius.

Aš, aišku, nepasiduodu ir visiems sakau: šeštadienį įsijunkite televizorių, tada ir pamatysite. Mano partnerė kuria visus mūsų pasirodymus – nuo pradžių iki galo.

Tad norisi, kad žiūrovai balsuotų už mūsų porą vien todėl, kad galėtų tų pasirodymų pamatyti kuo daugiau“, – šypsodamasis sakė P.Stravinskas.

Tiesa, Paulius įsitikinęs, kad tiems, kurie mėgsta tokias avantiūras, negalima nieko planuoti. Pasirodo, šių metų pradžioje jis nusipirko kelionę į Pietryčių Azijoje esantį Mianmarą, tačiau dėl dalyvavimo šokių projekte negali išvykti.

Vis dėlto vyras nenusimena ir mąsto filosofiškai: ką nors gero gyvenime gavus, reikia ką nors ir paaukoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.