Kunigas egzorcistas perspėjo turkiškų suvenyrų mėgėjus ir papasakojo apie šiurpius apsėdimo atvejus

„Turėjom sunkių atvejų. Vienas sutartį su velniu sudaręs buvo sąmoningai. Tiesiog surado internete, satanistų puslapiuose.

Kunigas egzorcistas. <br>KK2 nuotr. 
Kunigas egzorcistas. <br>KK2 nuotr. 
Kunigas egzorcistas. <br>KK2 nuotr. 
Kunigas egzorcistas. <br>KK2 nuotr. 
Kunigas egzorcistas. <br>KK2 nuotr. 
Kunigas egzorcistas. <br>KK2 nuotr. 
Kunigas egzorcistas. <br>KK2 nuotr. 
Kunigas egzorcistas. <br>KK2 nuotr. 
Kunigas egzorcistas. <br>KK2 nuotr. 
Kunigas egzorcistas. <br>KK2 nuotr. 
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Oct 31, 2019, 4:41 PM, atnaujinta Oct 31, 2019, 4:42 PM

Atsispausdino sutartį, pasirašė ir sudegino. Ir prasidėjo keisti dalykai. Maldos už jį truko kas savaitę po valandą ir daugiau. Pusantrų metų“, – tokios istorijos kunigo, karo kapeliono Arnoldo Valkausko kasdienybė.

Dvasininkas yra vienas iš dešimties Lietuvos egzorcistų. Žmogus, kuris vos ne kasdien akis į akį susiduria su velniu.

Siaubo istorijos apie velnio apsėdimus, kurias matome kino filmuose yra tikros. Ar bent jau labai panašios į tikrovę. Ruklos Šventosios Dvasios parapijos klebonas Arnoldas Valkauskas savo egzorcisto praktikoje yra patyręs baisiausio siaubo filmo vertą scenarijų.

Demono apsėstas žmogus, per egzorcizmo maldą pakilo nuo žemės: „Tik vienąkart... labai seniai. Daugiau kalba visokiom kalbom, grasina, rėkauja, judesiai visokiausi...“.

Dažnas atvejis, kuomet egzorcizmo maldos metu apsėstas žmogus prabyla kalbom, kurių lig tol niekada nemokėjo. Šitokiu būdu piktoji dvasia stengiasi apsunkinti kunigo darbą, kadangi jo tikslas – sužinoti žmoguje gyvenančio demono vardą.

Tik sužinojęs piktojo vardą, dvasininkas gali išgelbėti žmogų. „Labai įdomūs atvejai būna – aš kalbu lotyniškai, o žmogus puikiausiai supranta. Būna, kad itališkai prabyla, įvairiai...“ – šiurpą keliančias detales KK2 laidoje atskleidė kunigas egzorcistas Arnoldas Valkauskas.

Nors visuomenėje egzorcizmo atvejai plačiai neaptarinėjami, apie juos mažai kalbama, tačiau žmonių, kuriems reikia tokios Dievo pagalbos Lietuvoje daug.

Velnias, pasak egzorcisto Arnoldo Valkausko, į žmogų ateina per nuodėmę. Tiesiausias kelias pasigauti „demono bacilą“ – lankymasis pas būrėjus.

„Pirmąjį Dievo įsakymą labai pažeidinėja – „neturėk kitų dievų, tik mane vieną“. Bėga pas visokius, ten būrėjus, šamanus, klausinėja vietoj to, kad atsiklauptų ir pasimelstų“, - pasakojo A.Valkauskas. 

Pasak egzorcisto, piktąją dvasią galima ne tik įsileisti į savo kūną, bet ir parsivesti į namus. Laimės amuletai, energetiniai akmenys, neva stebuklingos statulėlės iš egzotinių kraštų – patys pavojingiausi daiktai.

Egiptą ir Turkiją pamėgę lietuvaičiai ypač turėtų atkreipti dėmesį į neva šventus egiptietiškus skarabėjus ar turkiškas Alacho akis. Tai patys pavojingiausi suvenyrai.

Vartus velniui į žmogaus kūną gali atverti ir tatuiruotės: „Pagal Šventą Raštą, tai yra vergo ženklas, kad aš save kažkam pašvenčiu. Ar gražus piešinėlis, ar negražus, bet iš tikrųjų tu iš Dievo kūrinio darai kažką“.

Išskirtinis kunigo egzorcisto Arnoldo Valkausko interviu – šį ketvirtadienio vakarą, 19.30 val., laidoje KK2 per LNK.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.