Nuo mažens maisto gaminimą didžiausiu pomėgiu vadinančios moters namai kiekvieną gruodį pakvimpa cinamonu, gvazdikėliais, apelsinais, imbieru, razinomis ir kitais džiovintais vaisiais.
Jais Ilona gardina saldžius kepinius: namelius, šokoladu aplietus grybukus, pyragus, sausainius ir kitus kepinius. Vienų receptus jai pasakė motina, kitus sukūrė pati.
„Saldžius Kalėdų kepinius vaikystėje gamindavau su mama. Dabar juos ruošiu su savo dukterimis: šešiolikmete Meda ir trylikamete Egle. Mums labai smagu vakarais ar savaitgaliais visoms miltuotoms kurti gardumynus“, – pasakojo Ilona.
TV laidų vedėjos kepti ir papuošti skanėstai puikuojasi ne tik ant jos šeimos stalo. Ne vienus metus Kalėdų saldumynai tampa dovanomis jos artimiesiems ir bičiuliams.
Moters kepiniai taip išpopuliarėjo, kad kai kurių įmonių vadovai juos užsako kaip dovanas savo darbuotojams.
Ilonai ypač patinka džiovintų ir brendyje brandintų vaisių bei uogų pyragas. Jį ruošti moteris pradėjo dar spalį.
„Likus dviem mėnesiams iki Kalėdų džiovintus vaisius ir uogas – datules, razinas, abrikosus, slyvas, spanguoles užpilu brendžiu ir brandinu. Po to pagal savo pačios sukurtą receptą gaminu pyragus. Jie ypač vilioja spalvomis“, – pasakojo I.Juciūtė-Čibirkienė.