Arūno Matelio filmui – ypatingas įvertinimas

Režisieriaus Arūno Matelio naujausias filmas „Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“ atrinktas į unikalaus kino ir muzikos festivalio Ispanijoje „Cinemascore“ programą. Vasario mėnesį, filmas atidarys festivalio programą. Kartu su filmo rodymu, čia pirmąjį kartą gyvai skambės filmo muzikinis takelis, kurį atliks pats kompozitorius Alberto R. Lucendo.

 A.Matelis su žmona.<br> LR archyvo nuotr.
 A.Matelis su žmona.<br> LR archyvo nuotr.
 A.Matelis su žmona.<br> LR archyvo nuotr.
 A.Matelis su žmona.<br> LR archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 16, 2020, 12:50 PM

„Cinemascore“ – tai vienas unikaliausių kino festivalių europiniu mastu, kuomet kartu su vaizdiniu filmų rodymu, jų garso takeliai yra atliekami gyvai. Festivalis vyks jubiliejinį – 15-ąjį kartą – tad šiemet, specialiai progai paminėti, kviečiami filmai kartu su tikraisiais jų muzikos kompozitoriais, kurie juos patys atliks gyvai.

Šiemet laimė nusišypsojo tik keturiems filmams. Festivalio atidarymo filmu pasirinktas būtent Arūno Matelio „Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“.

Tarp kitų filmų atrinktas ir žymaus režisieriaus Rodrigo Sorogoyen naujausias filmas „Kandidatas“, vienas iš nominantų šių metų „Oskaruose“, laimėjęs 30 apdovanojimų, iš kurių net 7 pelnyti prizai prestižiniuose „Goya“ apdovanojimuose.

Išskirtinis seansas vyks šių metų Vasario 6 dieną. Filmo kompozitorius Alberto R. Lucendo, atliksiantis muziką, „Sidabrinės gervės“ apdovanojimuose 2018 m. apdovanotas geriausio kompozitoriaus prizu. A. Lucendo pasitelks skirtingus instrumentus ir muzikines technikas, sukurdamas naują savo paties muzikos takelio interpretaciją realiu metu.

Filmo režisierius A. Matelis džiaugėsi paskelbta žinia: „Tai viena fantastiškiausių naujienų. Filmo kompozitorius Alberto Lucendo specialiai atvyks iš Berlyno. Kai jau atrodė, kad filmo rodymai negali niekuo nustebinti – staiga, filmas atrinktas tarp kelių ir nerealių Oskarų nominantų. Tai nepaprastai intriguojanti žinia ir labai rizikingas seansas, nes muzika negalės nei vėluoti, nei atsilikti.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.