Ta pati suknelė, tik kita panelė: Justino Jankevičiaus sužadėtinė paaiškino kodėl

Palikusi namuose dviejų savaičių kūdikį humoristo Justino Jankevičiaus (34 m.) sužadėtinė Greta Mikalauskytė (27 m.) išsirengė į M.A.M.A. apdovanojimų ceremoniją. Po jos pasipylė apkalbos dėl suknelės, kuria ji vilkėjo. Iš pradžių buvo šnabždamasi tyliai, po to – vis garsiau.

J.Jankevičius ir G.Mikalauskytė (kairėje), K.Meschino ir tuometis jos draugas Jonas Misevičius.<br>T.Bauro ir V.Skaraičio nuotr.
J.Jankevičius ir G.Mikalauskytė (kairėje), K.Meschino ir tuometis jos draugas Jonas Misevičius.<br>T.Bauro ir V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 9, 2020, 9:30 AM, atnaujinta Feb 9, 2020, 10:14 AM

Televizijos laidų vedėjo J.Jankevičiaus sužadėtinės G.Mikalauskytės pasirodymas ant M.A.M.A. raudonojo kilimo palydėtas kalambūru: „Ta pati suknelė, tik kita panelė.“

Mat prieš pustrečių metų „Sidabrinės gervės“ apdovanojimuose su ta pačia dizainerio Liutauro Salasevičiaus (39 m.) kurta suknele jau buvo pasirodžiusi socialinių tinklų įžymybė Karolina Meschino (24 m.).

Ar suknelė per pustrečių metų neišėjo iš mados? O gal humoristo sužadėtinei taip patiko prieš kelerius metus matytas K.Meschino įvaizdis, kad ji tiesiog nutarė jį pamėgdžioti?

Internautai puolė traukti per dantį G.Mikalauskytę, jos sužadėtinį ir net dizainerį: „Jei neišgali nusipirkti naujos suknelės, nėra ko eiti į renginį su skolinta“, „Nesuvokiama, kaip dizaineris į tokį renginį moterį išleido su ta pačia suknia“, „Jei vyras negali nupirkti naujos suknelės, tegul ima paskolą.“

Kitų nuomonė buvo kitokia: „Koks skirtumas kokie apdarai, svarbu kaip su jais jautiesi“, „BAFTA apdovanojimuose rengėjai prašė svečių, kad šie ateitų su ne kartą vilkėtais drabužiais, nes  norėjo pasišaipyti iš vartotojiškumo“, „Rūbas nėra vienkartinis – užtenka šiukšlinti“. 

G.Mikalauskytę nustebino kilęs ažiotažas dėl vakarinės suknelės. 

„Jei pasidomėtumėte plačiau, su visomis suknelėmis, su kuriomis esu viešai pasirodžiusi, (pavyzdžiui, TV3 sezono atidarymai, „Žmonių“ apdovanojimai, M.A.M.A. ceremonijos) nebuvau pirmoji jas vilkinti mergina.

Jei suknelė yra nuomojama, o ne siūta pagal individualų užsakymą, tai nieko keisto, kad ji bus kažkur matyta ir kažkieno dėvėta. Ir aš nematau tame nieko blogo. 

Nesirinkau suknelės pagal tai, kas ją dėvėjo, rinkausi tai, kas man tinka. L.Salasevičius nuostabus kūrėjas. O tai, kad Karolina suknelę vilkėjo prieš trejus metus, o šiemet – aš, be to, abi atrodėme gražiai, tik parodo, kokia nuostabi ir nesenstanti yra Liutauro kūryba“, – kalbėjo G.Mikalauskytė, kuri pritaria pasaulyje vis labiau populiarėjančiai išsilaisvinimo iš besaikio vartojimo kultūrai.  

K.Meschino irgi turi ne vieną mėgstamą drabužį, kurį praėjus tam tikram laikui apsivelka eidama renginį. Paklausta, kaip vertina, kad L.Salasevičiavičiaus vakarine suknele, su kurią ji beveik prieš trejus metus pasirodė renginyje, neseniai pasipuošė G.Mikalauskytė, Karolina sakė, kad pati gal ir nesivilktų suknelės, kurią kažkas anksčiau vilkėjo, tačiau jos nuomone kiekvienas turi teisę elgtis, kaip jam patinka. 

„Turiu daug drabužių, kuriuos mielai skolinu draugėms. Man gaila senus rūbus atiduoti, parduoti ar išmesti. Mada po kurio laiko sugrįžta. Gerbiu žmones, kurie sugeba pasipriešinti vartotojiškumui. Man šiuo klausimu reikėtų dar padirbėti, nes mėgstu turėti daug drabužių ir nuolat juos keisti.  Gal kada savo garderobą išdalinsiu vaikams ar anūkams“, – sakė K.Meschino. 

Drabužių dizaineris Liutauras Salasevičius iš viso nesuprato, kodėl dėl jo suknelės kilo šurmulys.

Paklaustas, ar gali tą pačią suknelę vilkėti kelios moterys, ar gali viena moteris tą patį drabužį iškilminguose renginiuose užsivilkti kelis kartus, Liutauras atsakė sarkastiškai: „Jeigu žmogus neturi problemų, tuomet viskas puiku.

Jei jis turi daug problemų, tuomet, žinoma, negali pasirodyti su tuo pačiu drabužiu kelis kartus. Čia pas mus gyvena tokios „didžiulės pasaulinės žvaigždės“, kad neduok Dieve kurį nors per BBC žinias parodys. Aš niekada nebandau atkalbinėti ar įkalbinėti vilktis tam tikrą suknelę.  

Aš esu kūrėjas. Tai juodai suknelei treji metai, ji vienintelė tokia, rankų darbo. Galėčiau ją kiekvieną savaitę nuomoti. Suknelė egzistuos šimtą, o gal du šimtus metų. Bet tikrai, kol aš būsiu, tiek ir ji bus su manimi. Tokie rankomis siūti drabužiai neturi laiko cenzo ir neišeina iš mados“, – kalbėjo Liutauras.

Vis dažniau pasaulyje garsenybės ant raudonojo kilimo pasirodo su ne kartą vilkėtais drabužiais.  
Pavyzdžiui, šiemet britų aktorė Kirby Howell-Baptiste į filmo „Kodėl moterys žudo“ premjerą atvyko pasipuošusi kostiumėliu iš dėvėtų drabužių parduotuvės, atsiėjusiu vos kelis dolerius. Taip ji stengėsi atkreipti dėmesį į greitosios mados žalą aplinkai.

Ji taip pat sakė, kad dauguma drabužių, kuriuos ji dėvi fotosesijose, renginiuose ar raudonojo kilimo premjerose, yra skolinti arba pirkti dėvėtų drabužių parduotuvėse. Aktorės Sarah Jessica Parker, Helen Mirren, Winona Ryder  irgi ne kartą pasakojo, jog apsiperka dėvėtų drabužių parduotuvėse.

Net uždirbanti milijonus britų aktorė Keira Knightley  vengia nebūtinų pirkinių ir net per savo vestuves pasipuošė suknele, kurią vilkėdama jau prieš penkerius metus pasirodė ant raudonojo kilimo. Drabužiams ir kosmetikai žvaigždė pinigų beveik neleidžia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.