Realybės šou „Baras“ laimėjusi Skaistė papasakojo, kaip gyvenimas apvirto aukštyn kojomis

LNK realybės šou „Baras“ kadaise laimėjusi Skaistė Semenikė dabar – žinoma menininkė. Prieš keletą metų ji nepabijojo palikti gerai apmokamą darbą banke ir stačia galva nerti į savo svajonę – tapyti paveikslus.

Skaistė Semenikė.<br>LR archyvo nuotr.
Skaistė Semenikė.<br>LR archyvo nuotr.
Skaistė Semenikė.<br>LR archyvo nuotr.
Skaistė Semenikė.<br>LR archyvo nuotr.
 LNK realybės šou „Baras“ laimėjusi Skaistė: kaip indų plovėja virto populiaria menininke.
 LNK realybės šou „Baras“ laimėjusi Skaistė: kaip indų plovėja virto populiaria menininke.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 13, 2020, 11:38 AM

Nors piešti Skaistė mokėsi nuo vaikystės, šis jos gyvenimo posūkis buvo rizikingas dar ir tuo, kad Skaistės paveikslai – ne lietuviams įprastos gėlytės, peizažai ir natiurmortai, o vos kelių spalvų modernios abstrakcijos. Nors skeptikų ir pesimistų buvo daug, Skaistė nusprendė rizikuoti.

„Parodyti viešumoje savo paveikslus mane paskatino vyras. Sako: tu tapai, tapai ir niekam nerodai, parodyk, ką tu darai. Įsidėjau pavyzdžių į socialinius tinklus ir jau treti metai neblogai iš to gyvenu“, – šį vakarą 19.30 „KK2 Penktadienyje“ pasakosžjo Skaistė.

Nors dabar Skaistės Semenikės gyvenimas puikus, prieš tai teko ištverti visą virtinę skaudžių egzaminų. Vienas iš jų – emigracija Ispanijoje. Ten Skaistė tapo eiline... indų plovėja.

„Nusivylusi, kad neįstojau į Dailės akademiją, į Ispaniją išvažiavau kartu su draugais. Ploviau indus, išmetė, nes blogai ploviau, tada dar rankomis reikėjo plauti. Įsidarbinau kitur, tas ispanas klykia... Žodžiu, visiška neviltis“, – sunkią savarankiško gyvenimo pradžią prisiminė Skaistė, kurios gyvenimas kardinaliai pasikeitė tuomet, kai ji laimėjo kultinį LNK realybės šou „Baras“ ir tapo bene garsiausia Lietuvos moterimi.

Nors nuo tų laikų prabėgo jau 16 metų, populiarumas vis dar stipriai jaučiamas... Tačiau savo žinomumą moteris išnaudoja itin originaliai – ji visada randa laiko ir populiarina savanorystę. Skaistė nuolatos lanko intelekto negalią turinčius žmones, su jais tapo paveikslus, kepa blynus, o kartais tiesiog geria arbatą ir kalbasi.

Netikėtų perversmų pilna ir kitų herojų kasdienybėse. Štai dainininkas Tadas Juodsnukis planavo tapti populiariu krepšininku, tačiau jo svajonę sugriovė širdies problemos. Roberta Orlauskaitė šiandien yra parolimpiadai besiruošianti jojikė.

Mergina gyveno Graikijoje, dirbo populiariame 5 žvaigždučių viešbutyje, bet autoįvykio metu neteko kojos.

Fotomenininkė Skaistė Gulbė sirgo depresija, o vėliau jai gydytojai diagnozavo ir bipolinį sutrikimą, tačiau nepaisant to, kad kiekviena jos diena – kova, Skaistė randa jėgų įkvėpti kitus.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.