M. Tyla pasipiktino Seimo nario žodžiais: „Jūs neleidžiate mums dirbti“

Atsiradus naujiems ribojimams verslui ir neišplėtus valstybės paramos, galinčios padėti išsaugoti darbo vietas, muzikos prodiuserio Martyno Tylos teigimu, netrukus laukia bankrotų banga. Pasak jo, verslas, apimantis pramoginius ir kultūrinius renginius, susitraukė 90 procentų.

 Martynas Tyla.<br> LNK nuotr.
 Martynas Tyla.<br> LNK nuotr.
Martynas Tyla ir Neringa Zeleniūtė.
Martynas Tyla ir Neringa Zeleniūtė.
Martynas Tyla.
Martynas Tyla.
Martynas Tyla.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Martynas Tyla.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Devynių restoranų bendrasavininkas Arminas Darasevičius.<br>LNK nuotr. 
Devynių restoranų bendrasavininkas Arminas Darasevičius.<br>LNK nuotr. 
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Oct 29, 2020, 1:13 PM, atnaujinta Oct 29, 2020, 1:34 PM

Martynas Tyla neslėpė pasipiktinimo iš Seimo nario Tomo Tomilino išgirdęs, kad verslas visiems piliečiams turėtų būti dėkingas už paramą, nes tai – visų mokesčių mokėtojų pinigai.

„Esame tokie pat mokesčių mokėtojai, kuriantys darbo vietas, o jūs neleidžiate mums dirbti!“ – pokalbių laidoje „Bučiuoju, Rūta“ per LNK piktinosi M. Tyla.

„Mūsų teatriukas – ant žlugimo ribos, aš, kaip ir daugelis kitų, sukūrusių sau darbo vietą, esame tiesiog išdurti valdžios“, – pasipiktinimo neslėpė garsus lėlininkas, teatro „Avilys“ įkūrėjas Arūnas Pakulevičius.

Tuo metu devynių restoranų bendrasavininkas Arminas Darasevičius pasakojo, kad valstybės paramos dėl pavasarį kelis mėnesius trukusio karantino nepakako.

Arminas pasakos uždaręs tris restoranus, vienas kurių „Time“, buvęs tarp pačių geriausių Lietuvoje, duris užvėrė po aštuonerių metų darbo. „Teko atleisti beveik pusšimtį žmonių...“, – pasakojo A. Darasevičius.

„Norintys susitaupyti, jau dabar turėtų kuo skubiau peržiūrėti savo išlaidas, ir apkarpyti jas nebūtiniems dalykams, tokiems kaip pramogos ar poilsis.

Taip pat kiekvienas turėtų atidžiau peržiūrėti, kiek perkate maisto. Per karantiną žmonės buvo linkę labiau gaminti namuose, padidėjo išlaidos maistui, tačiau akivaizdu, kad jo perkama daugiau, nei reikia, tad dalis – išmetama“, – patarimais, kaip taupyti pinigus, dalinosi ekonomistė, Ekonomikos ir inovacijų viceministrė Jekaterina Rojaka.

Pokalbių laida „Bučiuoju. Rūta“ – jau šį ketvirtadienio vakarą, 20 val., tik per LNK.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.