Princesė Diana turės dar vieną antrininkę. Ja tapo Kristen Stewart

Kino kompanija „Neon“, kurianti filmą „Spencer“, jau paviešino pirmąjį kadrą iš filmavimo aikštelės. Princesės Dianos vaidmenį atlieka aktorė Kristen Stewart (30 m.), sužibėjusi vampyrų sagoje „Saulėlydis“ („Twilight“). Skeptikai, iš pradžių nepatikliai vertinę filmo kūrėjų pasirinkimą, dabar sako: rezultatas įspūdingas!

Net nepasirodžius filmui, aktorė K.Stewart (kairėje) jau sulaukė komplimentų dėl tikroviško persikūnijimo į princesę Dianą.
Net nepasirodžius filmui, aktorė K.Stewart (kairėje) jau sulaukė komplimentų dėl tikroviško persikūnijimo į princesę Dianą.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 10, 2021, 7:53 PM

Režisieriaus Pablo Larraino filmas „Spencer“ statomas pagal Steveno Knighto scenarijų ir bus skirtas vienam savaitgaliui iš princesės Dianos gyvenimo.

Tuomet, 1991-aisiais, ji atvyko į Sandringamo dvarą Norfolko grafystėje kartu su karališkąja šeima sutikti Kalėdų ir galutinai suvokė, kad jos santuoka su princu Charlesu žlugo.

Ji nutarė skirtis, sykiu atsisakydama ir būsimo Didžiosios Britanijos karalienės statuso.

Iš Čilės kilusio režisieriaus P.Larraino filmas taip ir vadinsis – „Spencer“. Be patoso ir karališkųjų blizgučių. O atlikti pagrindinio vaidmens pakviesta mažiausiai tikėtina figūra – K.Stewart: aktorė puse galvos žemesnė už princesę Dianą, visiškai kitokio kūno sudėjimo, veido bruožų ir kaukolės formos.

Bet tai tik iš pirmo diletantiško žvilgsnio. Aktorių atrankos režisieriai žiūri į asmenybės esmę. Jų taiklumą parodė pirmasis „Spencer“ kadras, kuriame K.Stewart persikūnijo į Dianą.

Ji atrodo visiškai taip pat kaip princesė per kalėdines pamaldas Šv.Marijos Magdelietės bažnyčioje Sandringame: raudonas paltas ir juoda skrybėlė su tinkleliu.

Kaip galima spręsti iš juostos pavadinimo, scenarijuje bus stengiamasi atskleisti neparadinę tragiškai žuvusios princesės gyvenimo pusę: suicidinius polinkius, pavydą, literatūros minkštais viršeliais pomėgį, isterijas, inscenizacijas (kartą ji apsimetė nusiritusi nuo laiptų, kad atkreiptų į save vyro dėmesį) ir pan.

„Mes bandome emociškai įsigilinti į tai, kokia buvo Diana savo gyvenimo lūžio momentu. Jai tai skausmingos pastangos – susigrąžinti save, sudėlioti visas dalis, pradedant nuo pavardės, bandyti išsaugoti tai, ką jai reiškia Spencer pavardė“, – apie vaidmens traktuotę pasakojo K.Stewart.

Aktorė prisipažino, kad jai buvo svarbu ne tiktai pasiekti išorinį panašumą su Diana, bet ir įvaldyti jos kalbėjimo manierą, todėl ji dirbo su kalbos specialistais, kad išmoktų britiškos tarties ir atitinkamų intonacijų.

Laukiama, kad filmas ekranus pasieks šių metų rudenį. 2022-aisiais sukaks 25 metai nuo Dianos žūties.

„Mes bandome emociškai įsigilinti į tai, kokia buvo Diana savo gyvenimo lūžio momentu.

K.Stewart

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.