„Norfos“ savininkas Dainius Dundulis apie maisto brangimą: „Kainos tikrai neis į mažėjimą“

Ekspertai prognozuoja, kad netrukus gali brangti duona, miltai, makaronai... Tad laidos vedėjai teiravosi pašnekovų – kas lemia kainų augimą. Studijos svečiai: „Norfos“ prekybos tinklo savininkas Dainius Dundulis ir ūkininkas, Seimo narys Remigijus Žemaitaitis.

Dainius Dundulis.<br>D.Umbraso nuotr.
Dainius Dundulis.<br>D.Umbraso nuotr.
 Laidos akimirka.
 Laidos akimirka.
Dainius Dundulis.
Dainius Dundulis.
Dainius Dundulis.
Dainius Dundulis.
 Laidos akimirka.
 Laidos akimirka.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Feb 15, 2021, 10:02 AM

„Kodėl, kyla kainos?“, – Dainiaus Dundulio klausė,  TV3 aktualijų laidos „Karštai su tv3.lt“  laidos vedėjas Artūras Anužis.

„Visą laiką yra svyravimas – kažkas brangsta, kažkas pinga. Šiuo metu netgi yra tendencija mėsos pigimo. O grūdai brangsta ir iš kepėjų jaučiam šiokį tokį spaudimą dėl duonos brangimo.

Aš tikrai nematau, kad bus dideli pokyčiai. Išskyrus infliaciją, bet ji, bet kokiu atveju, keliauja į viršų. Girdėjau, kad labai stipriai brangsta juodasis metalas, apskritai visas metalas brangsta. Tai nebent maisto produktų brangimas prasidės po to. Apskritai, žiūrint į ilgesnį laikotarpį – 10, 20, 30 metų, kainos bet kokiu atveju, tikrai neis į mažėjimą“, – sakė. D. Dundulis.

Tačiau visai kitokią nuomonę šiuo klausimu turi kitas laidos svečias – Remigijus Žemaitaitis. Laidos vedėjui M. Sėjūnui paklausus, kas vis tik brangina produktus, jis nurodė net kelias priežastis.

„Yra kelios priežastys. Covido situacija ir nelogiški vyriausybės sprendimai. Tai yra, dirbtinai stabdomas smulkusis ir vidutinis verslas, antras dalykas – paslaugos. Karantino metu didžioji paslaugų dalis buvo uždaryta, tai atidarius, bus didelė paklausa, tai reguliavimas atsiranda per kainas.

Plius vyriausybė nesugebėjo priimti sprendimo dėl nuomos kompensavimo, kas buvo per pirmąjį karantiną, tai reiškia, reikės surinkt papildomai pinigų. Plius įvedė 30 proc. apyvartos kritimą. Tai, ką tai reiškia, Vyriausybė piktybiniais veiksmais padarė taip, kad kainos kiltų. Ir jos tikrai kils“, – užtikrintai kalbėjo R. Žemaitaitis.

R. Žemaitaitis įvardino dar ir tokias kainų kilimo priežastis: minimali mėnesinė alga kyla beveik 6 proc., nuo sausio mėn. pabrangusi elektra. Pasak jo, tėra klausimas: ar kainos iškart pakils po karantino, ar palaipsniui.

Vis tik, „Norfos“ tinklo savininkas neįžvelgia čia nieko neįprasto.

„Dirbu beveik 30 metų, tai visko mačiau. Galiu pasakyt tik viena: pirkėjas sako, kad yra labai brangu, o pardavėjas sakys, kad pigiai parduoda – tai amžina tiesa. Kaip taisyklė, kai ateina nauja karta politikų, prasideda šita problema. Neva, nauja valdžia atpigins kainas, bet per 30 metų taip nėr buvę. Bet rinkos ekonomikoj veikia rinkos dėsniai. Scenarijai kartojasi tie patys“, – sako Dainius.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.