Populiariausiame „Netflix“ seriale sekso žaidimai ir žavi, ir šokiruoja

Nepaisant koronaviruso ir kino pramonei jo sukeltų sunkumų, praėję metai padovanojo mums nemažai dėmesio vertų naujų filmų bei serialų. Vienas tokių – „Bridžertonai“ („Bridgerton“), kuriame vaizduojama XIX amžiaus Anglija.

„Bridžertonai“ – populiariausias „Netflix“ serialas.
„Bridžertonai“ – populiariausias „Netflix“ serialas.
„Bridžertonai“ – populiariausias „Netflix“ serialas.
„Bridžertonai“ – populiariausias „Netflix“ serialas.
„Bridžertonai“ – populiariausias „Netflix“ serialas.
„Bridžertonai“ – populiariausias „Netflix“ serialas.
„Bridžertonai“ – populiariausias „Netflix“ serialas.
„Bridžertonai“ – populiariausias „Netflix“ serialas.
„Bridžertonai“ – populiariausias „Netflix“ serialas.
„Bridžertonai“ – populiariausias „Netflix“ serialas.
„Bridžertonai“ – populiariausias „Netflix“ serialas.
„Bridžertonai“ – populiariausias „Netflix“ serialas.
„Bridžertonai“ – populiariausias „Netflix“ serialas.
„Bridžertonai“ – populiariausias „Netflix“ serialas.
„Bridžertonai“ – populiariausias „Netflix“ serialas.
„Bridžertonai“ – populiariausias „Netflix“ serialas.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Feb 24, 2021, 5:05 PM

Gruodį pasirodęs serialas „Bridžertonai“ tapo absoliučiu interneto platformos „Netflix“ rekordininku – per pirmas 28 dienas po premjeros jį pažiūrėjo daugiau nei 82 mln. žiūrovų.

Ankstesnis rekordas priklausė lenkų rašytojo Andrzejaus Sapkowskio maginės fantastikos knygų ekranizacijai „Raganius“ („The Witcher“) – jį matė 76 mln. „Netflix“ vartotojų. Taigi „Bridžertonai“ tapo didžiausios sėkmės sulaukusiu „Netflix“ projektu per visą istoriją.

Serialas pateko į geriausiųjų dešimtuką visose šalyse, kuriose prieinamas „Netflix“, išskyrus Japoniją. Pagal populiarumą jis užima lyderio poziciją 83 šalyse, tarp jų – JAV, Prancūzijoje, Didžiojoje Britanijoje, Indijoje, PAR, Brazilijoje, Rusijoje.

Kodėl jis sukėlė tokį susidomėjimą ir ką reikia žinoti prieš jo peržiūrą?

„Bridžertonai“ – romantinė drama apie regentystės laikotarpio aukštuomenės šeimos gyvenimą (XIX a. pradžia, kai karaliui Jurgiui III susirgus psichikos liga nuo 1811 m. princu regentu tapo jo vyriausias sūnus Jurgis IV, garsėjęs išlaidumu ir ekstravagancija).

Serialo, kurio premjera įvyko praėjusių metų gruodžio 25-ąją, herojai pokyliuose šoka skambant Billie Eilish dainoms, masturbuojasi ir kovoja už lyčių lygybę.

Pirmojo sezono, kurį sudaro aštuonios serijos, pagrindu tapo šiuolaikinės amerikiečių rašytojos Julios Quinn (tikroji pavardė Julie Pottinger) romanas „Kunigaikštis ir aš“ („The Duke and I“). Autorė buvo serialo kviestinė konsultantė.

Nors iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad pagrindinė siužeto tema – meilės linija, iš tikrųjų keliamos kur kas prasmingesnės ir kone aktualiausios problemos. Serialas pritaikytas prie šiuolaikinių realijų.

„Bridžertonų“ veiksmas rutuliojasi Londone XIX a. pradžioje (čia vertėtų pabrėžti puikius kostiumus, dekoracijas ir interjerus, nepaprastai puošiančius serialą), bet moterys aktyviai kovoja už savo teises, Londono aukštuomenėje pasirodo tamsiaodžių, teisę gyvuoti įgauna vienalyčiai santykiai.

Juostos autoriai nepašykštėjo ir sekso scenų. Joms parengti net buvo pasamdytas specialus koordinatorius, kuris padėjo aktoriams atsipalaiduoti. Sekso scenos nufilmuotos iš moters perspektyvos, todėl jos skiriasi nuo daugelio kitų serialų intymių scenų.

„Toks buvo mūsų sumanymas nuo pat pradžių. Scenarijų rašė daugiausia moterys. Istoriškai taip susiklostė, kad daugelyje serialų tokios scenos pateikiamos ne moters požiūriu. Manau, kad tai gėdinga.

Moters požiūris šia prasme ir daro „Bridžertonus“ išskirtiniu serialu“, – sakė prodiuseris Chrisas Van Dusenas.

Štai viename epizode pagrindinė herojė pradeda eksperimentuoti su savo kūnu ir ima masturbuotis.

„Pagrindinė herojė Dafnė Bridžerton serialo pradžioje – ideali, naivi ir nekalta būtybė, bet netrukus pasikeičia.

Iš pradžių ji vaizduojama kaip mergina, mažai išmananti apie meilę, težinanti tik tam tikrą modelį, kurį rodė jos tėvai. Ji visiškai nieko neišmano apie seksą. Tačiau per visą pirmąjį sezoną ji tobulėja šia prasme“, – pabrėžė Ch.Van Dusenas.

Vienu ryškiausių ir labiausiai aptariamų serialo epizodų tapo scena, kurioje pagrindinis herojus per sueitį su mylimąja prašo ją sustoti ir išlieja savo sėklą jai į vidų.

Iki tol poros lytinis aktas visada buvo nutraukiamas, nes Rege Page’o herojus nenorėjo vaikų – jis visada būdavo pozoje iš viršaus ir kontroliavo procesą.

Phoebe Dynevor herojė, visiškai neišmaniusi apie pastojimą, pasiteiravo tarnaitės, kaip moters kūne užgimsta nauja gyvybė. Supratusi, ką reiškė mylimojo veiksmai akto pabaigoje, ji nutarė imti vadžias į savo rankas ir tąkart pati atsidūrė pozoje iš viršaus.

Pasak Ch.Van Duseno, serialo kūrėjai norėjo, kad jų personažės nebūtų tobulos.

„Jautėme, kad šio serialo moteriškiems personažams, ypač Dafnei, reikia leisti daryti būtent tai. Ji turi būti sugadinta. Ji turi sugebėti priimti abejotinus sprendimus. Mes jautėme atsakomybę už Dafnės Bridžerton švietimo istoriją ir ši scena yra to dalis“, – sakė jis.

Tiesa, kai kurie žiūrovai šį epizodą traktavo kaip išprievartavimo sceną ir ją iškritikavo.

„Man bloga nuo tos scenos. Tai tiesiog išprievartavimas, turint galvoje, kad Saimonas nenorėjo vaikų, o Dafnė potencialiai gali padaryti jį tėvu prieš jo valią, jei pastos“, – rašė vienas „Twitter“ vartotojų.

Siužeto centre – Bridžertonų šeima, kuriai vadovauja ponia Vajolet (jos vyras lordas Bridžertonas mirė).

Pagrindinių herojų čia daug (Bridžertonų šeimoje keturi broliai Entonis, Benediktas, Kolinas, Gregoris ir seserys Dafnė, Eloiza, Frančeska, Hiacinta), todėl visus įsiminti iš karto ne taip paprasta.

Pirmojo sezono įvykiai sukasi apie Dafnę – vyriausią iš Bridžertonų brolių ir seserų. Ji ką tik pasirodė viešumoje, rengiasi susirasti jaunikį (tai ne tiek jos noras, kiek įprastas stereotipas, kurio dera laikytis).

O tam ji turi visas galimybes: kilusi iš kilmingos giminės, daili ir patiko karalienei Šarlotei (beje, ją vaidina tamsiaodė aktorė Golda Rosheuvel), amžinai uostančiai tabaką.

Bet pati Dafnė svajoja apie karštą ir tyrą meilę, todėl nenori eiti prie altoriaus tik todėl, kad tam atėjo laikas. Kad susigaudytų savyje ir surastų tikrąją meilę, ji, susitarusi su savo brolio draugu Saimonu Basetu (užkietėjusiu viengungiu), viešumoje apsimetinėja jo mylimąja. Pagal geriausių Holivudo melodramų stilių tarp jų įsižiebia tikri jausmai.

Išties siužetas ne toks banalus, kaip gali pasirodyti. Be intrigų ir užkulisių čia taip pat neapsieinama – pagalius į ratus Londono aukštuomenei vis kaišo kažkokia ponia Visldaun, kuri žino visas paskalas ir jomis nuolat dalijasi savo brošiūrose, – aiški nuoroda į anoniminius „Telegram“ kanalus ir socialinius tinklus (ir serialą „Liežuvautoja“).

Pagrindinė serialo varomoji jėga – jau išgarsėjusi Shonda Rhimes, sukūrusi sėkmės sulaukusius serialus „Grei anatomija“ („Grey’s Anatomy“), „Skandalas“ („Scandal“), ir Ch.Van Dusenas, jau dirbęs su ja anksčiau.

Būtent Sh.Rhimes apsiėmė sušiuolaikinti serialą, pridėti mūsų dienų aktualijų. Rizikuodama sulaukti kritikos ir sukelti pasmerkimo bangą, Shonda nepralošė – apie serialą kalba visi.

Tarp pagrindinių vaidmenų atlikėjų nėra garsių aktorių. Dafnę Bridžerton vaidina 25 metų britų aktorė Ph.Dynevor, kol kas negalinti pasigirti turtinga filmografija.

Bet „Bridžertonai“ gali tapti jos atspirties tašku ir atverti kelią į Holivudą. Kad galėtų sukurti vaidmenį, ji turėjo išmokti jodinėti, lankyti šokių ir etiketo pamokas.

Jos mylimąjį Saimoną Basetą vaidina 31 metų britų aktorius R.Page’as, kurio šaknys – Zimbabvėje.

Žiūrovams jis pažįstamas iš serialų „Šaknys“ („Roots“) ir „Žmonėms“ („For the People“). Dėl vaidmens jam taip pat teko įgyti naujų įgūdžių – lankyti bokso treniruotes. Kaip pats prisipažino, buvo nelengva, bet sykiu neįprasta ir įdomu.

Ponios Vajolet Bridžerton vaidmenį atliko Ruth Gemmell, žinoma iš serialo „Utopija“.

Parengė Eleonora Bačytė 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.