Saulius Skambinas prakalbo apie sveikatos bėdas

Žinomas virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas tikina, jog gera žmogaus savijauta yra neatsiejama nuo jo mitybos. Vis tik, metai bėga, organizmas neišvengiamai sensta, o kartu padaugėja ir įvairių ligų bei sveikatos problemų.

Sauliaus Skambinas ir jo šeimyna.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Sauliaus Skambinas ir jo šeimyna.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 G.Žižys.<br> Laidos STOP kadrai.
 G.Žižys.<br> Laidos STOP kadrai.
 R.Bolgovas.<br> Laidos STOP kadrai.
 R.Bolgovas.<br> Laidos STOP kadrai.
 J.Sakalauskas.<br> Laidos STOP kadrai.
 J.Sakalauskas.<br> Laidos STOP kadrai.
Sauliaus Skambinas ir jo šeimyna.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Sauliaus Skambinas ir jo šeimyna.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Saulius Skambinas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Saulius Skambinas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Saulius Skambinas.<br>P.Mantauto nuotr.
Saulius Skambinas.<br>P.Mantauto nuotr.
Saulius Skambinas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Saulius Skambinas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Saulius Skambinas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Saulius Skambinas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Saulius Skambinas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Saulius Skambinas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Saulius Skambinas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Saulius Skambinas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (11)

Lrytas.lt

Mar 14, 2021, 12:16 PM, atnaujinta Mar 14, 2021, 12:30 PM

Laimei, anot Ruslano, daugelį negalavimų galima išspręsti pasitelkiant gamtos pagalbą, svarbu tik laiku pastebėti kūno siunčiamus signalus.

Žinomas virtuvės šefas R.Bolgovas sutiko atvirai papasakosi apie su amžiumi ryškėjančias vyriškąsias problemas ir natūralius būdus, tinkančius efektyviai toms problemoms spręsti. Vyras pripažįsta, jog pirmiausia gera žmogaus savijauta priklauso nuo vidinės psichologinės pusiausvyros, kurią, pasak šefo, gali suteikti būtent maistas.

„Geros emocijos, kylančios maisto gamybos ar bendravimo prie pietų stalo metu, suteikia labai daug jėgų. Man labai svarbi yra vidinė savijauta ir jeigu tu nori ją turėti gerą, su metais turi keistis ir maistas. Kuo vyresnis žmogus, tuo maistas turi būti lengviau virškinamas“, – atviravo Ruslanas.

Kalbėti apie su vyriškumu susijusias problemas nė vienam nelengva, ypač jeigu vyras iki tol jautėsi sveikas. Tačiau tyrimai rodo, jog išsekęs vyro organizmas, nuolatinis nuovargis stresas ir nerimas, gali neigiamai atsiliepti ne tik emocinei, bet ir lytinei sveikatai.

„Jeigu aš pajuntu, kad mano energija ir darbingumas ima kristi, bent kartą savaitei turiu dieną praleisti neišlipant iš lovos. Na, o kalbant apie bėdas, su kuriomis susiduria vyrai, tai jeigu gyvenimas kupinas gerų emocijų, šeimoje tvyro gera aura, tai vyrui erekciją gali suteikti net ir paprasta virta dešrelė“, – juokavo virtuvės šefas.

Impotenciją vyrai neretai laiko negrįžtamu procesu, tačiau pasak specialistų, lytinio pajėgumo nepakankamumas gali būti ir laikinas, sukeltas psichologinių ar fizinių priežasčių. Deja, bet medikų praktika rodo, jog vyrai linkę ignoruoti kūno siunčiamus signalus, vengia ieškoti pagalbos ir kreiptis į gydytojus patarimo.

„Lytinis gyvenimas ir seksualinis aktyvumas poroje yra labai svarbus. Jeigu nėra reguliaraus lytinio gyvenimo, nuo to, be abejonės, kenčia santykiai, didėja stresas, daugėja pykčių. Vyro išsekusiam organizmui padėti gali aiški dienotvarkė, fizinė veikla nerimo, įtampos depresijos išreikštumą mažina net 60 proc., na, o svarbiausia – kalbėkime vieni su kitais, jog mylima moteris pasikeitusį vyro elgesį neimtų laikyti cinizmu, o suprastų, kad kiekvienas simptomas turi savo prasmę ir reikšmę“, – kalbėjo psichiatras gyd. Vytautas Alekna.

Virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas tikina, jog kiekvieno žmogaus sveikata tiesiogiai susijusi su mitybos įpročiais. Vis tik dėl įtempto gyvenimo tempo, daugelis vyrų pamiršta rūpintis savo organizmu, nesilaiko subalansuotos mitybos principų bei neužtikrina, jog kūnas gautų pakankamas vitaminų ir mineralų dienos normas.

„Aš esu už natūralius produktus. Galbūt norint pajusti rezultatą juos reikia vartoti ilgesnį laiką, tačiau gamta jau mums viską davė, tik kartais ta gamta yra sutalpinta į maisto papildų kapsulę. Vyrai neretai galvoja, kad jų ligos nepalies, tačiau aš bent du kartus per metus apsilankau pas gydytojus ir pasitikrinu sveikatą.

Su metais ją reikia vis labiau saugoti ir prižiūrėti, tai yra normalu, dėl to, kad organizmas sensta. O jeigu nesinori galvoti apie save, pagalvokite apie savo antrąją pusę, kad padarytumėt viską, jog galėtumėte kuo ilgiau ją stebint ir džiugint“, – pasakos Ruslanas Bolgovas.

Koronavirusu persirgęs J. Sakalauskas organizmą stiprina sanatorijoje

Dar vasarą visą mėnesį sunkia COVID-19 viruso forma sirgusiam Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro vadovui Jonui Sakalauskui ligoninėje prireikė papildomo deguonies.

Jam taip pat buvo taikytas ir gydymas persirgusiųjų kraujo plazma. Ir nors Jonas įveikė šią sunkią ligą, virusas neišvengiamai paliko savo žymę vyro sveikatoje. Siekiant sustiprinti imunitetą ir atgauti jėgas operos ir baleto teatro vadovas atvyko į Druskininkus, kur ilgametę reabilitacijos ir gydymo patirtį turintys medikai parengė specialią sanatorinio gydymo reabilitacijos programą, skirtą būtent COVID-19 virusu persirgusiems žmonėms.

„Aš džiaugiuosi, kad Lietuvoje stiprėja kova su šiuo virusu, bet dar labiau džiaugiuosi, jog atsirado reabilitacijos programa, skirta žmonėms, persirgusiems būtent COVID-19 virusu. Ji efektyvi ir leidžia visiems grįžti į normalų, sveiką gyvenimą. Jaučiau, jog virusas paliko savo liekamuosius reiškinius sveikatai, todėl procedūros palengvina tą būseną, o Druskininkų aplinka be galo ramina – jaučiuosi nurimęs, tiek kūnu, tiek dvasia“, – pasakojo J. Sakalauskas.

Kaip šokėjas S. Skambinas saugo savo širdį?

Apie tai, kad gyvenime reikės rūpintis sveikata, šokėjas Saulius Skambinas susidūrė dar paauglystėje, kuomet dėl greito augimo ėmė skaudėti sąnarius, dubens kaulus, kartais sumausdavo širdį. Tačiau tuo visas dėmesys savijautai ir pasibaigdavo, mat tuo metu svarbiausias buvo šokis.

„Važiuoti į varžybas ir šokti buvo galima net ir su temperatūra ar lūžusiu kojos pirštu. Visiškai dėl to nepergyvenau. Žinoma, kaip sportininkai mes daug dėmesio skiriame sveikatai, tačiau kartais tikslai ir rezultatai būdavo svarbiausi dalykai gyvenime.

Na, o vėliau, kai jau dirbau treneriu, kartą pajutau, kad ima mažėti jėgų, energijos, kad net ir džiaugsmas visu tuo ką darau buvo pradingęs. Tuomet teko vartoti širdį stiprinančius vaistus“, – apie savo širdies sveikatą pasakojo Saulius Skambinas.

Rubrikoje „Ačiū, daktare“ – padėka už išsaugotą sveikatą po onkologinės ligos ir sąnario keitimo operacijos

Prieš septyniolika metų, ekonomistas, aktyvus visuomenės veikėjas Gediminas Žižys išgirdo onkologinės ligos diagnozę.

Veiklus vyras ėmė ne tik kovoti su liga, bet ir įkūrė Lietuvos sergančiųjų prostatos vėžio draugiją, tapo vienu iš POLA steigėju ir buvo organizacijos viceprezidentas. O gydytojams, kurie padėjo įveikti sunkią onkologinę ligą, jaučiasi dėkingas ir šiandien.

„Lietuvos medicina yra labai aukšto lygio ir gydytojai yra nuostabūs. Iš savo patirties su onkologine liga galiu pasakyti, jog nuoširdus gydytojų dėmesys gydė daugiau negu kad vaistai“, – gražių žodžių medikams negailėjo Gediminas.

Medicinos laida „Sveikatos medis“, kurioje susivienijo ilgametė gydytojos Irenos Pivoriūnienės patirtis ir prodiuserės, laidų kūrėjos Vaidos Skaisgirės jaunatviškas veržlumas – NAUJU LAIKU – sekmadieniais, 12 val. per TV8!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.