Andrius Užkalnis atskleidė, kuri veikla jam atneša daugiausiai pinigų

Nuo vaikystės būti žinomu žmogumi norėjęs publicistas Andrius Užkalnis atvirame interviu pasidalino, kad dėl tokių „tamsiųjų“ žinomumo pusių, kaip kritika ar nutrūkusios draugystės, dažnai yra kaltas jis pats. Žurnalistas taip pat atskleidė kokią taktiką naudoja kurdamas tekstus ir kas jam atneša daugiausia pinigų.

Andrius Užkalnis<br>V.Skaraičio nuotr.
Andrius Užkalnis<br>V.Skaraičio nuotr.
 Pr. siuntėjų nuotr.
 Pr. siuntėjų nuotr.
 Pr. siuntėjų nuotr.
 Pr. siuntėjų nuotr.
Andrius Užkalnis<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Andrius Užkalnis<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Andrius Užkalnis<br>T.Bauro nuotr.
Andrius Užkalnis<br>T.Bauro nuotr.
Andrius Užkalnis<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Andrius Užkalnis<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Andrius Užkalnis.<br>T.Bauro nuotr.
Andrius Užkalnis.<br>T.Bauro nuotr.
Andrius Užkalnis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Andrius Užkalnis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Andrius Užkalnis ir Fausta Marija Leščiauskaitė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Andrius Užkalnis ir Fausta Marija Leščiauskaitė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Andrius Užkalnis<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Andrius Užkalnis<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (10)

Lrytas.lt

Mar 22, 2021, 10:47 AM

„Daugelis blogų žinomumo dalykų yra mano paties kaltė, nes tam tikrais komentarais ar nuomonėmis to sau prisišaukiu. Įdomu tai, kad žmonės labiausiai susierzina ir supyksta ne dėl keiksmažodžių ar negražių žodžių, o kai mano tekstuose atpažįsta patys save. Mano observacijomis paremti tekstai gauna didelį rezonansą, bet daug žmonių ten atpažįsta save ir dėl to labai asmeniškai priima.

Gyvenime susidūriau su ne vienu atveju, kai žmonės nustojo su manimi bendrauti būtent po tokių straipsnių, kurie toli gražu nebuvo kažkaip negražiai pavadinti ir tai nebuvo asmeniška. Bet tai buvo tas momentas, kai jie, perskaitę mano tekstą, pamatė save veidrodyje iš tos pusės, kurios labiausiai nemėgsta ar bijo pamatyti. Laimė yra tame, kad žmonės įsiskaudina, bet į „snukį“ kol kas niekas nedavė“, – juokauja žurnalistas.

Kaip pats teigia, A. Užkalnis negalėtų gyventi be rašymo ir būtent savo tekstais – nuo restoranų recenzijų iki politinių komentarų – jis ir yra geriausiai žinomas Lietuvoje. Publicistas teigia esantis „antiglamūriškas“, nes, rinkdamasis temas savo tekstams, nesivaiko aktualijų, o žvelgia priešinga kryptimi.

„Aš visada rašau tai, ką aš galvoju, bet ne apie viską, ką galvoju, aš rašau. Mano rašymo taktika yra aplinkos stebėjimas ir ėjimas ten, kur visa minia dar nesugebėjo arba minia nubėgo į kitą pusę. Atsiranda viena tema ir visi pradeda ja kalbėti, bet, kai visi eksploatuoja vieną temą, automatiškai atsiranda atviri kitos temos vartai. Ateini ir spiri kamuolį“, – teigia ilgus metus užsienyje dirbęs A. Užkalnis.

„Žodis „antiglamūriškas“ yra geras žodis apibūdinti mano taktikai, nes neinu ten, kur madinga. Bet ne dėl to, kad nepatiktų – juk kai kurie dalykai, kurie yra įdomūs visiems, yra įdomūs ir man – tiesiog jei nori gerai lošti, turi arba turėti garsiausią balsą, būti aukščiausiu, kaip Arvydas Sabonis, arba naudotis progomis, apie kurias kiti nepagalvoja. Norint būti sėkmingu turi būti geriausias, greičiausias arba „žūlikas“, – pridūrė žurnalistas.

Rudenį 50-ies metų jubiliejų atšventusio A. Užkalnis yra įsitraukęs į daugybę įvairių veiklų – publicistas dirbo televizijoje, radijuje, rašo laikraščiams, žurnalams, portalams, yra knygų autorius, o taip pat „Užkalnio žurnalo“ įkūrėjas, kuriame dirba kartu su širdies drauge Fausta Marija Leščiauskaite (27 m.). Tačiau kuri veikla A. Užkalniui atneša daugiausiai pinigų?

„Veikla, be kurios negalėčiau būti, yra rašymas, o pelningiausia veikla pagal sugaišto laiko ir finansinės grąžos santykį, tai būtų mano laidos „Kalba Užkalnis“ prenumeratos „Patreon“ platformoje. Na, o žvelgiant grynai pagal pinigus, antroje vietoje turbūt būtų „Užkalnio žurnalas“ – tai yra geri pinigai, bet tikrai nėra lengvi pinigai“, – savo didžiausius pelno šaltinius įvardino žurnalistas.

Kodėl A. Užkalniui bet kokie posėdžiai ir susirinkimai „prilygsta danties rovimui“, kuriuos iš savo daugybės darbų atlieka vardan reputacijos, bei kokiais būdais vaikystėje įveikė drovumą – apie viską A. Užkalnis pasakos laidoje „Mano pramogos VEIDAI“ nauju laiku – pirmadienį 21 val. 45 min. per DELFI TV.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.