Startuoja nauja laida „Inovacijų DNR“: apie technologijas, keičiančias Lietuvą

Maži startuoliai, per trumpą laiką virstantys „vienaragiais“, technologijos, stebinančios pasaulį, sprendimai, leidžiantys sumažinti spūstis miestuose ir gauti užsakytas prekes anksčiau nei įprasta, – mūsų maža šalis turi kuo didžiuotis.

 Laidos akimirka.<br> Zyp photography nuotr.
 Laidos akimirka.<br> Zyp photography nuotr.
 Laidos akimirka.<br> Zyp photography nuotr.
 Laidos akimirka.<br> Zyp photography nuotr.
 Laidos akimirka.<br> Zyp photography nuotr.
 Laidos akimirka.<br> Zyp photography nuotr.
 Laidos akimirka.<br> Zyp photography nuotr.
 Laidos akimirka.<br> Zyp photography nuotr.
 Laidos akimirka.<br> Zyp photography nuotr.
 Laidos akimirka.<br> Zyp photography nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Mar 26, 2021, 10:24 AM

Apie inovatyvius sprendimus, kurie keičia mūsų gyvenimą ir yra kuriami mūsų šalyje ir pasaulyje, sužinokite naujoje „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Inovacijų DNR“.

„Inovacijų DNR“ – tai nauja diskusijų laida apie startuolius ir jų kuriamus inovatyvius projektus, transporto, logistikos bei kitų sričių skaitmenizaciją, geriausias mūsų šalies ir pasaulio praktikas ir technologinius sprendimus, kurie keičia mūsų gyvenimus net mums to nežinant.

Laidos vedėjas – verslininkas, investuotojas, inovacijų ekspertas, vienas iš transporto ir logistikos sričių skaitmenizavimo proceso Lietuvoje pradininkų, Transporto inovacijų asociacijos valdybos pirmininkas Jurgis Adomavičius paprastai ir aiškiai pristatys inovacijas ir jų naudą kiekvienam.

Visame pasaulyje žinoma prekybos kompanija „Amazon“ dar labiau sustiprino savo pozicijas, pagreitino klientų aptarnavimo ir prekių pristatymo procesus, pasitelkus į pagalbą robotus ir skaitmenizavus veiklą. Lietuvoje mes irgi turime daug veržlių verslų ir inovacijas kuriančių startuolių, kurie dirbdami kartu gali pakartoti minėtos prekybos milžinės sėkmę.

„GoRamp“, „Freidesk“, TASKER, „Trevio“ – tai tik maža dalis Lietuvos startuolių, kurių sukurti sprendimai kasdien prisideda prie greitesnių prekių Lietuvos gyventojams pristatymo, įmonių procesų automatizavimo, žalesnės aplinkos kūrimo, spūsčių Lietuvos didmiesčiuose mažinimo ir t. t.

„Lietuvoje yra be galo daug talentingų ir verslių žmonių, kurie kuria inovatyvius sprendimus, jau dabar keičiančius kiekvieno iš mūsų kasdienybę, o verslams padedančius optimizuoti procesus ir atitikti vis didėjančius vartotojų lūkesčius.

Jų sprendimai ne ką prastesni už Silicio slėnyje kuriamas inovacijas. Todėl laidoje „Inovacijų DNR“ mes ir nusprendėme parodyti, kokių inovatyvių projektų mes turime ir kaip vos 2-3 žmonių sukurti sprendimai gali daryti įtaką didžiulių įmonių veiklai ir tuo pačiu kiekvieno iš mūsų gyvenimams. Aš tikiu, kad laiku pradėta skaitmenizacija ir inovacijos gali padėti Lietuvai įgyti konkurencinio pranašumo“, – sako laidos sumanytojas ir vedėjas J. Adomavičius.

„Šiuo metu labai daug kalbama apie inovacijas, bet iš tikrųjų yra nemažai žmonių, kurie bijo jų, o įmonės nesupranta realios inovacijų naudos, todėl labai džiugu, kad atsirado laida „Inovacijų DNR“, kurioje startuoliai galės papasakoti ir pristatyti savo sprendimus. Be to, žiūrovai pamatys, kaip šios inovacijos yra realiai naudojamos įmonėse ir padeda joms taupyti laiką ir resursus“, – sako procesų optimizavimo ekspertas ir „Trevio“ startuolio kūrėjas Dainius Berškys.

„Kasdienį mūsų gyvenimą labai pakeitė ir pagerino įvairios inovacijos, be kurių jau neįsivaizduotume kai kurių procesų. Permainos vyksta visose gyvenimo ir verslo srityse. Mums tapo visiškai normalu kviesti taksi per specialią programėlę arba užsakyti maisto produktus internetu.

Jau visai greitai vietoje siuntinį pristatančio kurjerio galėsite pamatyti bepilotę skraidyklę. Dar platesnes galimybes mums atveria 5G, didieji duomenys ir kitos technologijos, todėl manau, kad inovacijos, skaitmenizacija ir robotizacija šiandien yra būtinybė, o ne pasirinkimas. Apie visa tai mes kalbėsime laidose „Inovacijų DNR“, – sako Jurgis Adomavičius.

Laidą „Inovacijų DNR“, kurioje paprastai ir aiškiai kalbama apie technologijas, keičiančias mūsų gyvenimus, žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 11.30 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.