Rolandas Mackevičius apie pinigus: „Nesu vienas tų, kuriam reikia malūnsparnio“

Žinomas renginių ir televizijos laidų vedėjas bei didžėjus Rolandas Mackevičius pagal specialybę yra teisininkas su dviem diplomais.

Rolandas Mackevičius.<br>lrytas.lt montažas.
Rolandas Mackevičius.<br>lrytas.lt montažas.
Rolandas Mackevičius.<br>Delfi TV nuotr.
Rolandas Mackevičius.<br>Delfi TV nuotr.
Rolandas ir Ieva Mackevičiai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Rolandas ir Ieva Mackevičiai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Rolandas ir Ieva Mackevičiai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Rolandas ir Ieva Mackevičiai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Rolandas Mackevičius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Rolandas Mackevičius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Mantas Stonkus ir Rolandas Mackevičius.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Mantas Stonkus ir Rolandas Mackevičius.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Rolandas Mackevičius ir Gabrielė Martirosian.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Rolandas Mackevičius ir Gabrielė Martirosian.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Rolandas Mackevičius.<br>Delfi TV nuotr.
Rolandas Mackevičius.<br>Delfi TV nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

May 3, 2021, 12:42 PM

R.Mackevičius prisipažįsta, kad viską, ko gyvenime imasi, daro tikrai ne dėl pinigų, o jo drąsa, stilius ir projektai pritraukia ne tik gerbėjus, bet ir labai daug kritikų.

„Per savo karjerą priėjau nuomonės, jog 5% yra talentas, 5% yra sėkmė ir 90% yra darbas. Neatsiranda joks dalykas, jeigu mes nieko nedarysim. Jei guli lovoje, tau neateina iš dangaus pasiūlymas tapti lakūnu. Taip ir čia: jei žmogus daro tai, kas priklauso pramogų pasauliui, tai ateis sėkmė. Labai tikiuosi niekada neprarasti žingeidumo ir noro bandyti naujus dalykus ar projektus“, – atskleidė pramogų pasaulio atstovas.

„Gyvenime nedarau nieko dėl pinigų. Nesu vienas tų, kuriam reikia turėti malūnsparnį. Visi mano projektai prasideda nuo to, kad norisi taip padaryti. Tikrai neskaičiuoju kiek man kiekvienas projektas atneš pinigų. Darau, kol yra entuziazmo.

Per karantiną finansiškai nenukentėjau, nes neturiu prisiėmęs paskolų, tad mano išlaidos yra pavalgyti bei susimokėti už „mobiliaką“, vaikų darželį ir mokyklą“, – teigia R.Mackevičius.

Pagal specialybę dirbo 3 dienas

Du vaikus auginantis R.Mackevičius daugiausiai laiko praleidžia dirbdamas televizijos laidose „Lietuvos Balsas“ bei „Nepatogūs klausimai“, o taip pat darbuojasi ties internetiniu projektu „Negyvas eteris“.

Visgi, gegužę 37-erių metų gimtadienį švęsiantis vyras pagal profesiją yra teisininkas.

„Pagal profesiją esu teisininkas. Turiu du diplomus: teisės ir teisės valdymo. Įstojau pakankamai netyčia, nes nebuvau labai geras moksleivis ir įstojau į neakivaizdinį. Po baigimo, pagal specialybę dirbau tris dienas, kai reikėjo atlikti praktiką. Trečią dieną vadovas sako: „vaikeli, aš matau, kad tu kankiniesi čia, išrašysiu tau praktikos lapuką ir viskas“ ir daugiau nieko su teise nedirbau“, – prisimena R.Mackevičius.

„Kartais teisės žinių prireikia. Kai dirbau radijuje, tekdavo ir aiškinamuosius raštus rašyti, nes mes iš kalbos kultūros komisijos gaudavome prašymus pasiaiškinti arba skundų iš trečiųjų šalių. Esam sulaukę ir skundo dėl neapykantos kalbos ir teko gražiai teisiškai atrašyti – tokiais atvejais tikrai pravertė. Nesu visažinis, bet tikrai žinau, kad nežinojimas neatleidžia nuo atsakomybės, ką išmokau savo kailiu“, – juokiasi laidų vedėjas.

Dėl žiūrovų kritikos nesielvartauja

R.Mackevičiaus žmona Ieva praeityje yra atskleidusi, jog žmonių kritika yra privedusi ją prie ašarų.

Rolandas prisipažįsta, kad taip pat sulaukia labai daug kritikos, bet dėl to pernelyg nepergyvena ir teigia, kad jo gerbėjų skaičius auga lygiagrečiai jo nemėgstančių žmonių skaičiui.

„Žiūriu ir skaitau, ką žmonės apie mane sako, bet tikrai dėl to neverkiu. Į širdį priimi kritiką giliai tik tiek, kiek pats nori. Retas žmogus žino, koks tu iš tikrųjų esi, dėl to kritikos aš nebijau. Suprantu, kad kuo daugiau žmonių mėgsta kažką, ką darau, tuo daugiau bus ir žmonių, kuriems nepatiks. Pamenu, kai dirbau radijuje, man sakė „jeigu jums nepatinka daina, to per eterį sakyti nereikia, nes kažkas klauso ir jiems patinka“.

„Tikrai yra daug žmonių, kurie manęs nemėgsta. Pavyzdžiui, nemėgsta mano stiliaus arba, kad esu per drąsus, arba, kad esu ūsais, arba pakviečiu žmones, kurie jiems nepatinka. Tai yra labai normalus faktorius, todėl parduotuvėje ir yra tiek skirtingų sūrelių, grietinių ar batonų. Dėl kritikos nepergyvenu, nes kritikos negauna tik tas, kuris nieko nedaro, o aš darau daug ir gaunu kritikos labai daug“, – pridūrė R.Mackevičius.

Kodėl R.Mackevičių, atostogų Maldyvuose metu, aplankė mintys apie karą, kokiu nauju sportu susidomėjo jis paskutiniu metu ir kodėl kai kurie jo projektai niekada negalėtų persikelti į televiziją – sužinosite jau šį pirmadienį 21 val. 45 min. laidoje „Mano pramogos VEIDAI“ tik per DELFI TV.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: prezidentiniai debatai ar parodija?