Paaiškėjo „Auksinio proto. Vasaros“ lygos nugalėtojas

Vėlyvą penktadienio vakarą baigėsi visą vasarą žiūrovus azartu uždegdavusi „Auksinio proto. Vasaros“ lyga. Jos nugalėtoju po įtemptos kovos tapo 49 m. aktorius, dainuojamosios poezijos atlikėjas, muzikantas, filmų garsintojas Giedrius Arbačiauskas.

Laidos akimirkos.<br> V.Skaraičio nuotr.
Laidos akimirkos.<br> V.Skaraičio nuotr.
Laidos akimirkos.<br> V.Skaraičio nuotr.
Laidos akimirkos.<br> V.Skaraičio nuotr.
Laidos akimirkos.<br> V.Skaraičio nuotr.
Laidos akimirkos.<br> V.Skaraičio nuotr.
Laidos akimirkos.<br> V.Skaraičio nuotr.
Laidos akimirkos.<br> V.Skaraičio nuotr.
Laidos akimirkos.<br> V.Skaraičio nuotr.
Laidos akimirkos.<br> V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Aug 28, 2021, 10:06 AM

Be vasariškojo „Auksinio proto“ čempiono titulo jam atiteko ir 2 000 eurų piniginis prizas. Antrąja vieta džiaugėsi 43 m. vilnietis analitikas Tomas Vaičiulis, pelnęs 1 000 eurų, o bronzinę trečiąją vietą užėmė 21 m. studentas iš Vilniaus Rytis Stankevičius. Beje, Rytis jau yra tituluotas intelektinių žaidimų nugalėtojas – pavasarį jis tapo viktorinos „Kas ir kodėl?“ laimėtoju.

Kiti trys auksinio vasaros žaidėjų šešeto nariai taip pat neliko be dovanų – 61 m. istorikė Rasa Černiauskaitė iš Anykščių, 43 m. vilnietė projektų vadovė Eglė Mykolaitienė ir 37 m. vadovas iš Vilniaus Kęstutis Vaškevičius buvo apdovanoti pasiplaukiojimu laivu Trakuose, Galvės ežere.

„Žaidžiant visada jaučiau šiek tiek jaudulio, tačiau patirti naujų įspūdžių buvo labai įdomu. Su kiekvienu klausimu vis labiau įsitraukdavau į žaidimą, o tuomet pasidarė labai azartiška. Stengiausi susikaupti, nesiblaškyti ir nesileisti į emocijas, nes jos trukdo mąstyti“, – po pergalingo žaidimo pasakojo G.Arbačiauskas.

Žinomas aktorius prisipažino, kad žinojo ne visus atsakymus – kartais teko pasikliauti intuicija. „Kartais tiesiog spėjau. Žinojau, kad jei nepateiksiu jokio atsakymo, neteksiu ir galimybės pelnyti taškų. Žaidimas išties labai įtraukiantis. O svarbiausia – čia ateidamas niekuo nerizikuoji. Jei negalvoji, kaip atrodai ar kaip pasirodysi, gausi tik teigiamų dalykų – kažką sužinosi, pasisemsi teigiamų emocijų, o gal ir laimėsi“, – sakė G.Arbačiauskas.

Lygos nugalėtojas dėkojo ir komandų partneriams žaidime. Juk kartu pateikti atsakymai taip pat tapo sėkmės ir pergalės dalimi. Laimėjimą G. Arbačiauskas ketina skirti artimųjų dovanoms ir, galbūt, kelionei. Aktoriui artimi kalnai, gamta. Keliauti jis mėgsta nuo nieko nepriklausant, savarankiškai pasirenkant maršrutą, išvengiant didelių žmonių susibūrimų.

Intelektiniai žaidimai G. Arbačiauskui nėra naujiena – prieš metus jis tapo viktorinos „Kas ir kodėl?“ prizininku. Drauge su šeima Giedrius mėgsta žaisti stalo žaidimus, ypač susijusius su Lietuva ir kelionėmis po ją. Jo skaitomų knygų sąraše daugiausia poezijos.

„Įvairiausios literatūros tenka skaityti garsinant televizijos laidas, įskaitant audio knygas, tad grįžęs namo noriu save „susirinkti atgal“, o geriausiai tai padaryti sekasi skaitant poeziją ir tapant“, – sakė jis.

O „Auksinis protas“ nesustoja – jau po savaitės, rugsėjo 3-iąją, prasidės naujas, aštuntasis populiariausio Lietuvoje intelektinio žaidimo sezonas. Jo vedėjai Arūnas Valinskas ir Andrius Tapinas žiūrovams žada intriguojančių pasikeitimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.