Operatorę nušovusiam Alecui Baldwinui atgaila gali nepadėti

Filmavimo aikštelėje, kurioje žuvo operatorė, ir anksčiau buvo švaistomasi nepatikrintais ginklais. Taip tikinantys tyrėjai turi vis daugiau klausimų moterį nušovusiam aktoriui Alecui Baldwinui (63 m.), kuris yra ir juostos „Rastas“ prodiuseris.

A.Baldwinas yra ir filmo „Rastas“ prodiuseris. Todėl dėl netvarkos filmavimo aikštelėje atsakomybė tenka pirmiausia jam.<br>AFP / „Scanpix“ nuotr.
A.Baldwinas yra ir filmo „Rastas“ prodiuseris. Todėl dėl netvarkos filmavimo aikštelėje atsakomybė tenka pirmiausia jam.<br>AFP / „Scanpix“ nuotr.
A.Baldwinas yra ir filmo „Rastas“ prodiuseris. Todėl dėl netvarkos filmavimo aikštelėje atsakomybė tenka pirmiausia jam.<br>ZUMAPRESS.com / „Scanpix“ nuotr.
A.Baldwinas yra ir filmo „Rastas“ prodiuseris. Todėl dėl netvarkos filmavimo aikštelėje atsakomybė tenka pirmiausia jam.<br>ZUMAPRESS.com / „Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2021-11-21 17:35

Viešumoje pasirodo vis daugiau informacijos apie kraupų incidentą vesterno „Rastas“ („Rust“) filmavimo aikštelėje Naujojoje Meksikoje (JAV).

Spalio 21-ąją pagrindinio vaidmens atlikėjas A.Baldwinas netyčia iššovė iš ginklo ir pataikė į operatorę Halyną Hutchins (42 m.) bei filmo režisierių Joelį Souzą (48 m.). Devynerių metų sūnaus motina, iš Ukrainos kilusi H.Hutchins mirė.

Netrukus po tragedijos Naujosios Meksikos valstijos apygardos prokurorė Mary Carmack-Altwies sakė, kad gali būti iškelta baudžiamoji byla.

Per tyrimą kone kas valandą paaiškėja naujų detalų, atskleidžiančių, kad vesterno filmavimo aikštelėje nebuvo paisoma saugumo reikalavimų.

Tyrėjų dėmesio centre atsidūrė režisieriaus asistentas Dave’as Hallsas (53 m.). Vyras prisipažino, kad prieš duodamas pistoletą A.Baldwinui nepatikrino, kokios kulkos yra jo apkaboje.

Prokurorė M.Carmack-Altwies ypač kruopščiai tiria filmavimo aikštelėje dirbusios ginklų meistrės Hannah Gutierrez-Reed (24 m.) veiksmus.

Aiškėja, kad daug filmavimo grupės narių jau anksčiau reikalavo ją atleisti. Jie tikina, kad jauna moteris ir anksčiau nepatikrindavo filmavimui naudojamų ginklų, dėl to ne kartą buvo kilęs pavojus žmonių gyvybei.

Filmo „Rastas“ technikos specialistas Serge’as Svetnojus savo „Twitter“ paskyroje atvirai išklojo, kad operatorės H.Hutchins žūtis – nusikalstamo aplaidumo filmavimo aikštelėje rezultatas.

Jo nuomone, saugumo reikalavimų nepaisė niekas – nei aktoriai, nei aptarnaujantis personalas, nei filmavimo aikštelės vadovai.

O juk A.Baldwinas yra ne tik pagrindinio vaidmens atlikėjas, bet ir filmo prodiuseris. Vadinasi, dėl netvarkos filmavimo aikštelėje atsakomybė tenka pirmiausia jam. Todėl gali būti, kad septynių vaikų tėvas sės į teisiamųjų suolą.

Tragedijos aplinkybes tiria ne tik prokurorai, bet ir Naujosios Meksikos valstijos darbo apsaugos agentūra. Ji gali skirti baudas už aplaidų darbo organizavimą. Kyla klausimas, ar jas padengs draudimo bendrovė?

Į draudimo polisą įrašyta galimos kompensacijos suma – penki milijonai dolerių.

Šios sumos gali nepakakti, jeigu žmonos gedintis Matthew Hutchinsas įsiklausys į advokatų patarimus imtis teisinių veiksmų prieš filmo kūrėjus, pirmiausia – prieš A.Baldwiną.

Kai po nelaimės vis dar giliai sukrėstas A.Baldwinas gatvėje bendravo su žurnalistais, šalia jo buvo žmona Hilaria (37 m.), kuri tarsi liūtė blaškėsi tarp vyro ir korespondentų.

„Visomis jėgomis stengiuosi sumažinti jo patiriamą potrauminį stresą“, – aiškino ji.

Sunkiai tramdydamas ašaras A.Baldwinas sakė, kad ši tragedija visam laikui pakeitė jo ir jo žmonos gyvenimą, o žuvusią operatorę vadino savo drauge.

„Nėra tokių žodžių, kurie galėtų išreikšti mano šoką ir liūdesį dėl tragedijos, kuri pareikalavo H.Hutchins gyvybės, – apgailestavo Holivudo žvaigždė. – Ji buvo mylinti ir mylima žmonos, motina, kūrybinga ir gerbiama mūsų kolegė.“

Parengė Ona Kacėnaitė 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?