Tarp Vatikano gelbėtojų – Lietuvos ir Ukrainos pajėgos

„Mus išgelbės specialiosios Lietuvos pajėgos“, – tokiais žodžiais pasibaigia itin didelio susidomėjimo sulaukęs JAV kurtas TV serialas „Naujasis popiežius“ („The New Pope“).

Lietuvos specialiųjų operacijų pajėgų kovotojų veidų rodyti negalima.<br>Lietuvos kariuomenės Strateginės komunikacijosdepartamento nuotr.
Lietuvos specialiųjų operacijų pajėgų kovotojų veidų rodyti negalima.<br>Lietuvos kariuomenės Strateginės komunikacijosdepartamento nuotr.
Seriale Lietuvos specialiąsias pajėgas mini kardinolas Andželo Vuajela (S.Orlando).
Seriale Lietuvos specialiąsias pajėgas mini kardinolas Andželo Vuajela (S.Orlando).
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 13, 2022, 12:51 PM

Šiuos žodžius tariantis Vatikano valstybės sekretorius kardinolas Andželo Vuajela (akt. Silvio Orlando) kaip gelbėtojus pamini ir jugoslavus bei ukrainiečius.

Devintos, paskutinės, serialo dalies pabaigoje jis sako: „Jei Pijus XIII ištars žodį „karas“, milijonai žmonių iš viso pasaulio patrauks prie Sirijos sienų. Prasidės didžiausias visų laikų religinis karas. Dauguma iš jų bus amerikiečiai.

Fronto linijose stovės katalikiškos frakcijos iš ankstesnių konfliktų buvusioje Jugoslavijoje, kovotojai už laisvę iš Ukrainos ir specialiosios Lietuvos pajėgos.

Įtakingi katalikų diasporos nariai finansuos konfliktą, tieks ginklus. Ar aš klystu, generole Parkeri?“

Generolas Parkeris purto galvą.

Tai pokalbis tarp JAV ambasadoriaus prie Šv.Sosto Bauerio ir Vatikano valstybės sekretoriaus kardinolo Andželo Vuajelos.

Epizode dalyvauja JAV generolas Parkeris ir eskorto mergina, gulinti gretimame kambaryje.

Kas tos Lietuvos specialiosios pajėgos ir kodėl jos minimos seriale? Lietuvoje iš tikrųjų yra darinys panašiu pavadinimu – Lietuvos specialiųjų operacijų pajėgos.

„Nespėliosime apie kitų turimas žinias, pasidalinsime keliais faktais, – „TV antenai“ sakė Lietuvos kariuomenės Strateginės komunikacijos departamento Karinių viešųjų ryšių skyriaus atstovas majoras Jurgis Norvaiša. – Specialiųjų operacijų pajėgos – viena iš keturių Lietuvos kariuomenės pajėgų rūšių.

Kariai į tarnybą patenka dalyvaudami savanoriškoje atrankoje, kur didžiausias dėmesys skiriamas jų motyvacijai.

Lietuvos specialiųjų operacijų pajėgų kariai rengiami veikti ištikus krizei ar atremiant priešą kompleksiškoje ir dinamiškoje aplinkoje. Chirurgiškai tikslūs veiksmai, greitas ir netikėtas kirtis – tai Specialiųjų operacijų pajėgų vizitinė kortelė.“

Majoras pasakojo, kad Lietuvos specialiųjų operacijų pajėgos dalyvavo daugelyje tarptautinių operacijų, kuriose petys į petį atlikdami bendras užduotis su sąjungininkais užsitarnavo kovingų, ypač patikimų, profesionalių karių vardą.

„Lietuvos karys mūšio lauke pamiršta viską, atsimena tiktai savo pareigą“ – tokį apibūdinimą esame girdėję apie mūsų karius“, – sakė J.Norvaiša.

Majoras atsiuntė Lietuvos specialiųjų operacijų pajėgų kovotojų nuotrauką, kurioje matyti tamsoje sėdintys žmonės su paslėptais veidais, ir paaiškino, kad šio padalinio kovotojų veidų rodyti negalima.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.