Ineta Stasiulytė Palangoje lankė ypatingus gydymo seminarus

Aktorė Ineta Stasiulytė (42 m.) teigė, kad ypač daug dirba su savo emocijomis. Kiekvienam sukurtam personažui ji perduoda dalį savęs, tačiau ekranuose matomos dramos ten ir pasilieka, apeidamos aktorės asmeninį gyvenimą.

I.Stasiulytė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
I.Stasiulytė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
I.Stasiulytė: „Aš labai nemėgstu būti blogos būsenos. Negaliu to pakęsti.“<br>STOP kadras.
I.Stasiulytė: „Aš labai nemėgstu būti blogos būsenos. Negaliu to pakęsti.“<br>STOP kadras.
TV laidos „Legendinės legendos“ personažai Džilda (I.Stasiulytė) ir Orestas (Aistis Mickevičius) – šmaikštūs, kurioziški, žiūrovus priverčiantys juoktis.
TV laidos „Legendinės legendos“ personažai Džilda (I.Stasiulytė) ir Orestas (Aistis Mickevičius) – šmaikštūs, kurioziški, žiūrovus priverčiantys juoktis.
I.Stasiulytė.<br>T.Bauro nuotr.
I.Stasiulytė.<br>T.Bauro nuotr.
I.Stasiulytė.<br>T.Bauro nuotr.
I.Stasiulytė.<br>T.Bauro nuotr.
I.Stasiulytė.<br>T.Bauro nuotr.
I.Stasiulytė.<br>T.Bauro nuotr.
I.Stasiulytė.<br>T.Bauro nuotr.
I.Stasiulytė.<br>T.Bauro nuotr.
I.Stasiulytė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
I.Stasiulytė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
I.Stasiulytė.<br>D.Umbraso nuotr.
I.Stasiulytė.<br>D.Umbraso nuotr.
I.Stasiulytė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
I.Stasiulytė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
I.Stasiulytė.<br>T.Bauro nuotr.
I.Stasiulytė.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (11)

Lrytas.lt

Aug 14, 2022, 11:58 AM, atnaujinta Aug 14, 2022, 12:01 PM

Kino ir teatro aktorė I.Stasiulytė poilsio minutes šiemet leido Lietuvos vasaros sostine tituluojamoje Palangoje.

„Niekada negaliu normaliai atostogauti, tiesiog kaip žmogus nueiti į paplūdimį, pagulėti, – „Lietuvos ryto“ TV laidoje „Pokalbiai prie jūros. Atostogų ritmu“ šypsodamasi pasakojo I.Stasiulytė. – Šiandien jau trečia diena Palangoje ir tik dabar išsiruošiau į pajūrį. Ir lyg tyčia – apsiniaukę.

Žmonės sako: „Nepasisekė su oru.“ Kodėl nepasisekė? Šiandien laksčiau lietui lyjant, buvau kiaurai šlapia, bet tai juk taip smagu!“

Be vaikščiojimo lietuje, Palangoje Ineta lankė teta gydymo seminarus. Teta gydymas, arba tiksliau teta metodas, visame pasaulyje žinomas pavadinimu „ThetaHealing“. Metodo kūrėjai teigia, kad juo galima pakeisti savo ir kitų žmonių gyvenimą dirbant su pasąmone.

Teta gydymo metu žmogaus smegenys funkcionuoja teta bangomis ir tai esą leidžia pasiekti aukštą sąmoningumą.

Mokslininkai teigia, kad teta smegenų dažnis mažina stresą, nerimą, skausmą, atpalaiduoja, gerina proto aiškumą ir kūrybinį mąstymą, nuotaiką.

Paklausta, ar tai kapstymasis po savo emocijas, panirimas į vidinę būseną, Ineta nusijuokė: „Jeigu tau viskas gerai, vaikštai palei jūrą ir nesuki dėl nieko galvos. O jeigu nori dar geriau gyventi, gali kai ko imtis, kad pasiektum rezultatą.“

Todėl ji ir domisi teta gydymu, kai, pasitelkus smegenų bangas ir keičiant mintis ribojančius įsitikinimus, įmanoma pasiekti tiek emocinę, tiek fizinę harmoniją, geriau susivokti savyje, tobulėti.

Pilna gyvybės ir įkvėpimo, arba, kaip pati sako, pilna beprotybės, moteris atskleidė savo gyvenimo filosofiją, kuria vadovaujantis pavyksta visuomet išlaikyti optimizmą: „Aš labai nemėgstu būti blogos būsenos. Negaliu to pakęsti, todėl darau viską, kad jos atsikratyčiau.“

Savo darbą Ineta drąsiai ir skambiai vadina iliuzijų pasauliu. Daugelis jos sukurtų personažų – šmaikštūs, kurioziški, priverčiantys juoktis žiūrovus, nors pati aktorė pripažino, kad kartais į jų lūpas sudeda labai rimtus žodžius, kurie neturėtų versti kiekvieno kvatoti.

„Aš nesu advokatė ar stoties rajone dirbanti seniausios profesijos atstovė, tačiau vieną vakarą galiu ja pabūti, ir labai įtikinamai.

Dauguma personažų žiūrovams sukelia juoką, nors man pačiai ten nieko juokingo nėra ir aš labai rimtai vaidinu. Net ir ta pati mano kuriama Džilda, kuri kalba apie karantiną, karą, rimtus dalykus, sako, kad nejuokauja, tačiau visi vis tiek juokiasi“, – pasakojo aktorė.

Nors Ineta vaidybos mene sukasi jau ne vieną dešimtmetį, ne kiekvienas personažas randasi lengvai. Kas kartą į tai reikia įdėti nemažai darbo, pasitaiko ir iššūkių, tačiau aktorės profesionalumas ir visiškas atsidavimas visada padeda pasiekti geriausių rezultatų.

„Atrodo, kad personažai atsiranda lengvai ir paprastai, nors iš tikro taip nėra. Aš nejaučiu to proceso sunkumo, nes neįsitempiu, mat būnu užsiėmusi reikiamos informacijos rinkimu. Įkvėpimas ateina iš suvokimo, kiek mes čia esame amžini. Man smagu čia pabūti kuo prasmingiau praleidžiant laiką, o ne švaistyti ir tęsti savo kelionę visiškai nieko nenuveikus“, – atviravo moteris.

Ji samprotavo ir apie tai, kaip atpažinti, kad esi auka. Pasak aktorės, jeigu yra bent vienas žmogus, kurį kuo nors kaltini, tai jau šimtu procentų esi auka. Jeigu penkis žmones kuo nors kaltini, penkis šimtus procentų esi auka.

Kaip to atsikratyti? Kai tik pajunti, kad ką nors kaltini, reikia iškart imti iniciatyvą į savo rankas ir daryti sprendimus, pačiam būti atsakingam už save.

Tokia filosofija vadovaudamasi aktorė ne tik gyvena pati, bet ir augina dukras. Atvirumas, pagarba ir nuoširdus pokalbis yra Inetos bendravimo su 17-mete Upe ir 3 metų Frėja būdas.

Sakoma, kad mamos niekada neatostogauja – jos tik vaikus prižiūri skirtinguose miestuose ir skirtingose šalyse. Inetai vyresnioji Upė irgi kartais pasako: „Paskaičiuokim, mama, kada tu jau gyvensi sau.“ Ir skaičiuoja, kada mažoji Frėja lankys dvyliktą klasę, kada baigs universitetą.

Ineta tuomet nustemba: „Kodėl taip nukėlinėji mano laimę? Aš jau šiandien mėgaujuosi gyvenimu, ir viskas! Jeigu man reikia atsipūsti ir pabūti vienai, ką nors nuveikti, tikrai nesicackinu: pasakau, kad Upė pabus su tuo žmogumi, Frėja – su kitu. O man reikia truputį atsikvėpti. Jeigu nepasirūpinsiu savimi, tai ką duosiu joms? Nieko!“

Viename interviu I.Stasiulytė sakė, kad motinystė yra susitikimas ne tik su kūdikiu, bet ir su savimi. Šios minties ji ir dabar neišsižada.

„Kūdikį pagimdai, parsineši namo ir jis užaugs, bet čia prasideda, kaip mama su tuo tvarkysis ir kas jos galvoje darysis, – samprotavo aktorė. – Vaikai atima visą laiką, todėl svarbu, kiek spėji, kiek sugebi tas akimirkas išnaudoti sau.

Aš pasinaudoju mikroskopinėmis akimirkomis. Net vaikus palikusi namie prie stalo, kavos einu sau darytis lėtai, pakeliui sustoju suvalgyti saldainį, žengiu tris keturis žingsnius be įtampos.

Išvargina situacija, kai mamos pasikeičia vaidmenimis su vaikais. Pavyzdžiui, ar gamtoje jūs matėte, kad višta vaikytųsi viščiukus? Višta eina sau, viščiukai seka iš paskos. Žmonių pasaulyje atvirkščiai – mamos gano vaikus, draudžia bėgioti, kad nepargriūtų, neužsigautų, kontroliuoja kiekvieną judesį.

Aš manau, kad reikia būti vištai, normaliai vištai. Jeigu duktė užsiožiuoja ir nenori važiuoti namo, sakau: „Pasilik prie Katedros aikštės, o aš noriu važiuoti. Jeigu tu nori verkti, aš žinau, kad tau labai liūdna, ir verk sau į sveikatą.“

Ir toks bendravimas visai nereikalauja kantrybės. Jauti didžiulę pagarbą atėjusiai sielai, kuri gal net tūkstantį kartų brandesnė už tave. Žiūri jai į akis ir kalbiesi kaip su sau lygia, nes gerbi norus, pageidavimus arba nenorus, bandai išsiaiškinti, kas yra. Ta pagarba nevargina.

Atrodo, paprasti dalykai, bet, manau, esminiai.“

Inetos kasdienybė kupina juoko ir lengvumo. Čia taip pat apstu įvairiausios veiklos ir kūrybinių projektų, tačiau nepaisydama įtempto ritmo ji vis tiek randa laiko atostogoms ir ypač pabūti gamtoje, kurioje atranda taip reikiamą vidinę ramybę.

„Džiaugsmas ir besąlygiška meilė viskam, kas gyva, yra aukščiausia vibracija, todėl mes gerai jaučiamės miške, kur galime gauti tai, ko mums reikia. Žiūri į medį, jis ne stovi, jis auga.

Ar lietus, ar audra, šakos juk nesiraito ir nesiskundžia, kaip nesmagu. Gamtoje nėra dramų. Kuo daugiau dramų, tuo labiau kenčiame“, – savo požiūriu dalijosi aktorė, įsitikinusi, kad savianalizė yra sveikos sielos ir sveiko kūno pagrindas.

Aktorė matoma ne tik filmuose, serialuose, teatre ar renginiuose, bet ir socialiniuose tinkluose, kur aktyviai užsiima nuomonės formuotojų veikla. Vis dėlto Ineta teigė kruopščiai atsirenkanti, su kokiais prekių ženklais dirbti, o kokių pasiūlymų, nepaisant siūlomo atlygio, atsisakyti.

„Aš žinau, kad jeigu sutiksiu reklamuoti dalyką, kuriuo pati netikiu ir kuris man nepatinka, nepadarysiu to natūraliai, nesvarbu, kokius aktorinius sugebėjimus turėčiau.

Kitas dalykas – aš tikiu energetine reklama, taip pat ir ištikimybe, kaip elgiuosi su darbiniais pasiūlymais. Jeigu esu sau ištikima, man bus ištikimi ir tie, su kuriais dirbu“, – prisipažino aktorė.

O savo gerbėjams ji palinkėjo daryti viską, ką išvardijo: žiūrėti, kaip auga medžiai, surasti, iš ko pasijuokti, dažniau pakelti akis į dangų, nes ten viskas harmoningai vyksta, arba būti nuobodomis ir mėgautis savo suknistu gyvenimu.

Parengė Eleonora Bačytė 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.