Paskutinė „Vasaros kino“ stotelė – pievoje prie TV bokšto

„Kino pavasaris“ kviečia praleisti šį ketvirtadienį (rugpjūčio 18 d.) pievoje prie TV bokšto. Paskutinį kartą šią vasarą Vilniaus gyventojus ir svečius miesto pievoje nemokamai džiuginsiančio „Vasaros kino“ programoje – tamsus humoras – nuo lengvesnio iki visiškai juodo. Dviejų ilgo metro komedijų programą papildys Vilniaus 700-ajam gimtadieniui skirtas trumpo metro filmo seansas ir vieno iš Radio Vilnius įkūrėjų muzika.

„Vasaros kinas“.  
„Vasaros kinas“.  
„Vasaros kinas“.  
„Vasaros kinas“.  
„Vasaros kinas“.  
„Vasaros kinas“.  
„Vasaros kinas“.  
„Vasaros kinas“.  
„Vasaros kinas“.  
„Vasaros kinas“.  
„Vasaros kinas“.  
„Vasaros kinas“.  
„Vasaros kinas“.  
„Vasaros kinas“.  
„Vasaros kinas“.  
„Vasaros kinas“.  
Daugiau nuotraukų (9)

Lrytas.lt

Aug 17, 2022, 10:38 AM, atnaujinta Oct 26, 2022, 3:55 PM

Renginys prasidės 18 val. nuo vienos geriausių praėjusių metų komedijų „Gerasis bosas“, kurioje talentingasis Javieras Bardemas atskleidžia netikėtą savo pusę žavingo ir manipuliatyvaus fabriko vadovo vaidmenyje. Vakarą, o taip pat ir šiemetinį „Vasaros kiną“ užbaigs 21 val. seansas, kuriame išvysite ekscentrišką juodąją komediją „Zomša“ apie keistuolį maniaką ir jo beprotišką fetišą. Jos režisierius – Lietuvos žiūrovams jau gerai pažįstamas gigantiškų musių ir padangų žudikių kūrėjas Quentinas Dupieux.

Tarp šių dviejų seansų organizatoriai siūlo kartu laukti artėjančio Vilniaus miesto gimtadienio su specialia programa „Kinas eina per Vilnių“, kuri yra Vilniaus 700-ojo jubiliejaus programos dalis. Pasak Vilniaus mero pavaduotojos Editos Tamošiūnaitės: „Jaunas – tai jausmas ir būsena, kuriais alsuoja Vilnius. Artėjant sostinės 700-ąjam gimtadieniui, miestas nesustoja stebinti gyventojų ir svečių. Visi didžiuojamės savo miestu, todėl nenuostabu, kad prie gražių iniciatyvų prisideda pagrindiniai jo festivaliai.

Nuo 2019 m. „Kino pavasario“ organizuojamas renginių ciklas „Vasaros kinas“ jau tapo kasmetine gražia tradicija, kai skirtingose Vilniaus pievose kviečiama mėgautis kinu po atviru dangumi. Pirmąsyk „Vasaros kino“ seansai vyks prie Televizijos bokšto. Šiemet renginiai buvo papildyti specialia, būtent Vilniaus jubiliejui sukuruota trumpametražių filmų ir Radio Vilnius rezidentų muzikos programa. Gera žinoti, kad Vilnius – tai miestas, kuris įkvepia kūrybai ir leidžia jame atrasti vis kažką naujo!“

Paskutiniame „Kinas eina per Vilnių“ seanse 20 val. 30 min. bus rodomas Giedrės Beinoriūtės dokumentinis filmas „Troleibusų miestas“. Muzikinę atmosferą tarp seansų kurs Manfredas – vienas iš Radio Vilnius įkūrėjų.

Kad seansai būtų malonūs ir patogūs, organizatoriai kviečia pasirūpinti pledais ir šiltesniais drabužiais vakarui, taip pat priemonėmis, atbaidančiomis vabzdžius. Dėl ribotų automobilių stovėjimo vietų, į „Vasaros kiną“ rekomenduojama atvykti pėsčiomis, dviračiu, paspirtuku ar viešuoju transportu. Esant blogam orui renginys bus perkeltas į kitą dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.