Buvusiam maištaujančiam paaugliui – „Metų pameistrio 2022“ titulas

Rėjus Depšys nuo pat vaikystės buvo itin aktyvus vaikas, nemėgęs mokyklos, tad jos beveik nelankęs, ir nuo pat mažų dienų ieškojęs sau tinkamo gyvenimo kelio. Šiandien vaikinas save prisimena, kaip labai padykusį, nuolat patenkantį į nepavydėtinas situacijas, kupiną smalsumo ir didelio noro dar būnant mokyklos suole eiti dirbti ir užsidirbti.

Rėjus Depšys.
Rėjus Depšys.
Rėjus Depšys.
Rėjus Depšys.
Rėjus darbo vietoje.
Rėjus darbo vietoje.
Restorano „Talutti TEX– MEX“ vadovas Edvinas Radvilas.
Restorano „Talutti TEX– MEX“ vadovas Edvinas Radvilas.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Aug 19, 2022, 1:38 PM

„Visą laiką buvau netikęs, lakstydavau, užkliūdavau, bene devynis kartus buvau susilaužęs tai kojas, tai rankas. Į mokyklą beveik neidavau“, – maištingą jaunystę prisimena Rėjus.

Mama įkalbėjo vaikiną stoti į Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centrą ir pasirinkti barmeno – padavėjo profesiją, bet tuo pačiu nerimavo, kad dar nepradėjus studijų, Rėjus bus pašalintas iš mokyklos už blogą lankomumą.

„Gavosi taip, kad tapau vienu stropiausių mokinių, eidavau į visas paskaitas, keldavausi anksti, kad tik nepavėluočiau, miegoti eidavau anksčiau, kad tik visur suspėčiau. Nežinau kaip čia atsitiko, bet ši mokykla mane užbūrė, o aš tiesiog įsimylėjau šią vietą. Dabar nekeisčiau savo studijų į jokias kitas,“ – Rėjus pats stebisi savo gyvenimo pokyčiais.

Studijuoti barmeno – padavėjo profesiją Rėjui pasisekė pagal pameistrystės mokymo formą, kurios užuomazgos Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centre, pasak buvusio centro direktoriaus Alvydo Prano Grevo, buvo pradėtos rengti daug anksčiau, nei ji pradėta taikyti daugelyje Lietuvos profesinių mokyklų.

Rėjus vienu metu ne tik mokėsi teorinių žinių, įgijo praktinių įgūdžių, kuriuos galėjo pritaikyti realiose situacijose praktikos vietoje – darbe, bet ir gaudavo atlyginimą. Vaikino pastangos ir noras tapti barmenu neliko nepastebėtas.

Lietuvos nacionaliniame konkurse „Metų Pameistrys 2022“ Rėjus buvo išrinktas geriausiu pameistriu.

Vaikino meistras – darbdavys, restorano „Talutti TEX– MEX“ vadovas Edvinas Radvilas, užėmęs 2-ąją vietą kaip metų darbdavys, prisimena Rėjų kaip itin savimi pasitikintį darbuotoją nuo pat pirmos jų susitikimo dienos.

„Rėjus buvo labai motyvuotas, norėjo viską išmokti kuo greičiau, domėjosi viskuo ir buvo labai aktyvus, kas mus net šiek tiek gąsdino. Bet dabar jau galime sakyti, kad Rėjaus entuziazmas mus sužavėjo, mes labai džiaugiamės turėdami jį savo komandoje, į kurią jis įsiliejo labai sklandžiai“, – pasakojo „Talutti TEX– MEX“ vadovas Edvinas Radvilas.

Rėjus Depšys neslepia, kad pameistrystę jis pasirinko todėl, kad norėjo greičiau patekti į realią darbo aplinką ir įgyti tikros darbo patirties.

Dar studijuodamas Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centre, o vėliau, ir baigęs barmeno – padavėjo studijas, Rėjus nenustojo stebinti aplinkinių savo pasiekimais.

Visai neseniai pripažintas geriausiu Lietuvoje pameistriu, vaikinas gali pasigirti ir savo profesiniais pasiekimais bei laimėjimais ne tik Lietuvos, bet ir Europos konkurse.

Šiandien, jau pabaigęs barmeno – padavėjo mokslus, vaikinas pasirinko studijuoti dar vieną profesiją – svečių aptarnavimą.

Rėjus sako, kad tai dar ne viskas. Ir žada nenustoti mokytis toliau, nes nori atsigriebti už mokykloje praleistas pamokas ir prarastas žinias, o profesinį mokymą ir pameistrystę drąsiai galėtų rekomenduoti pasirinkti kiekvienam.

O kuo pameistrystės mokymo forma naudinga ne tik pameistriui, bet ir darbdaviui ir kaip Rėjus pailsi po labai ilgos darbo dienos bare, žiūrėkite laidoje „Kuriantys Lietuvą. Pameistrystė“ šeštadienį 17 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.