Į verslo pasaulį nėręs aktorius Audrius Bružas – apie tai, kas tapo didžiausia jo sėkmės paslaptimi

Daugelis Audrių Bružą pažįsta kaip itin charizmatišką improvizacijos meno meistrą, profesionalų aktorių bei TV projektų vedėją. Tačiau ne visi žino, jog jis – dar ir sėkmingas verslininkas.

 A.Bružas.
 A.Bružas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 8, 2022, 3:35 PM

Būtent apie šią, kiek kitokią savo pusę, Audrius nusprendė papasakoti savo paties vedamoje TV3 laidoje „Sėkmės istorijos“. Pasitelkęs subtilų humorą, aktorius laidos metu atliks ir vedėjo, ir herojaus vaidmenis.

Nors iš pirmo žvilgsnio meniškoji aktorių kalvė gali pasirodyti turinti mažai ką bendro su labai žemišku verslo pasauliu, A. Bružas įsitikinęs priešingai. Pasak jo, šios dvi sritys yra netgi labai glaudžiai susijusios.

„Aktorius visą laiką prekiauja savimi. Prekiauja kontekstais, kuriuos sukuria, prekiauja emocijomis, kurias savyje sugeneruoja“, – sakys jis.

Vis dėlto, anot Audriaus, aktoriaus profesija yra finansiškai nesaugi, kadangi tiesiogiai priklauso nuo pasirodymų skaičiaus. Būtent tai jį kadaise paskatino įkurti savo verslą: „Man buvo labai įdomu sukurti verslo modelį, kuris užtikrintų dividendus. Todėl sugalvojau įkurti įmonę, kurioje nuolat figūruotų tam tikros pajamos už mano darbus ir projektus.“

Taip bohemiškame Užupio rajone kadaise duris atvėrė klasikinių batų parduotuvė, o kiek vėliau – ir teatras-baras. Jau visai netrukus Audrius žada pakviesti ir į dar vieną, tik šįkart laisvalaikio avalynės parduotuvę.

Žinomas aktorius neslepia, kad verslas, teatras ir įvairūs renginiai taip įsuka į niekada nesibaigiančių darbų karuselę, jog nedirba jis tik tada, kai miega. Vis tik Audrius į visa tai žiūri pozityviai – juk viskas, ką daro, vyrui teikia didelį malonumą.

Net ir nepažįstamose, sudėtingose ar nepatogiose situacijose, jis nepraranda entuziazmo. Įvairūs iššūkiai aktorių moko pačių vertingiausių pamokų: „Patirties nenusipirksi. Gali nusipirkti knygą, gali nusipirkti seminarą. Galų gale, gali pasiskolinti pinigų, bet nenusipirksi patirties, pojūčio, žinojimo, išmanymo ir pasitikėjimo. Šitų dalykų nenusipirksi, juos reikia užgyventi. Mano sėkmės paslaptis – tos užgyventos patirtys.“

Vieno iš bankų Baltijos šalių lėšų valdymo ir prekybos finansavimo tarnybos vadovas Romas Čereška teigia, jog būtent žingeidumas ir atvirumas naujovėms verslo pasaulyje gali lemti didesnius pardavimus, geresnius rezultatus ir didesnį efektyvumą. Pasak eksperto, tiek prekybininkai, tiek vartotojai vis dažniau dairosi efektyvesnių atsiskaitymo formų, tad atsižvelgę į šias tendencijas, specialistai siūlo įvairiausius sprendimus. Vienas iš jų – mobiliosios programėlės.

„Tai – mokėjimo sprendimas, kuris apima daugybę mokėjimo priemonių viename. Įsidiegę mobiliąją programėlę, verslo klientai gali priimti atsiskaitymus kortelėmis, per banką, mokėjimus inicijavimo būdu. Atitinkamai, vartotojai gali atsiskaityti visais paminėtais būdais. Dar vienas privalumas yra tas, kad vieną kartą apsipirkęs vienoje parduotuvėje ir pasinaudojęs šiuo sprendimu, kitą kartą nuėjęs į kitą parduotuvę, vartotojas neturės iš naujo vesti savo duomenų. Visa tai sistema atsimins“, – privalumus vardins specialistas, o kokia tai programėlė, žiūrovai pamatys laidoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.