Buenos Airių gyventojai įvertino pirmuosius „Tangomanų“ pasirodymus: paaiškėjo, kas tapo favoritais

Pirmasis pasimatymas – būtent taip skambėjo pirmoji naujojo TV3 ir Go3 projekto „Tangomanai“ dalyvių šokio tema. Susipažinusios su savo partneriais iš Argentinos, 8-ios Lietuvos žvaigždės pirmąkart stojo prieš didžiulę Buenos Airių publiką, ir atiduodami visas savo jėgas, stengėsi sukurti patį geriausią, romantiškiausią ir daugiausiai ovacijų sukeliantį tango pasirodymą. Kam šį aistringą šokį perprasti pavyko? Kas sublizgėjo labiausiai?

 Dovydas ir Candela.
 Dovydas ir Candela.
 Ironvytas ir Paola.
 Ironvytas ir Paola.
 Dijora ir Mauro.
 Dijora ir Mauro.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2023-03-20 13:07, atnaujinta 2023-03-20 13:08

Sekmadienio laidos žiūrovai išvydo, kaip visi projekto dalyviai – Leonas Somovas, Dovydas Laukys, Vytautas Medineckas-Ironvytas, Dainius Kazlauskas, Dijora Petrikonytė, Ineta Stasiulytė, Simona Burbaitė ir Toma Vaškevičiūtė – su užsidegimu ėjo į pirmąsias tango repeticijas, o vėliau pirmąkart pasirodė prieš didžiulę minią žiūrovų Puerto Madero uoste.

Dalyvių pasirodymus vertino 4, tiesiog iš gatvės pakviesti, bet apie tango viską išmanantys Buenos Airių gyventojai. Kiekvienas teisėjas ne tik komentavo visų porų pasirodymus, bet ir galėjo skirti jiems balus – nuo 1 iki 5. Šį kartą dalyvius vertino tango mokytojas, verslą turinti tango šokėja, draudimo agentas ir tango dievinanti 4 vaikų mama. Tiesa, šį sekmadienį visi dalyviai buvo saugūs – net ir tie, kurie surinko mažiausiai komisijos skirtų balų, liko projekte ir toliau.

I. Stasiulytė su savo partneriu Marcos repetavo ne šiaip repeticijų salėje, o įspūdingame teatre, priklausančiame pačiam Marcos.

Vos užėjusi į teatrą, aktorė buvo nustebinta neįtikėtino ženklo – lelijos. Šis ženklas ne tik puošia vieną jos žiedą – tokią leliją ji turi netgi išsitatuiravusi.

„8 metus gyvenau su žmogumi, kuris yra iš čia, Urugvajaus, Argentinos. Dabar man susiveda visi galai – vieną savo žiedą pirkau Argentinoje, o kai įėjau į Marcos teatrą ir pažiūrėjau į sceną, virš jos buvo toks pats didžiulis ženklas – lelija. Kadangi tai man buvo labai svarbus ženklas, tą leliją netgi esu išsitatuiravusi ant kūno. Šis sutapimas pakirto man kojas“, – sakė Ineta.

Panašu, kad toks sutapimas šokėjų porą suartino – jų pasirodymas ne tik buvo įvertintas aukščiausiais balais (iš viso – 20), bet ir sulaukė ypatingų žodžių iš komisijos. „Nesu kritikas – tiesiog ėjau pro šalį ir turėjau sustoti. Ši pora – geriausia iš visų. Jie yra pora visomis prasmėmis“, – sakė atsitiktinai šokį pamatęs praeivis.

Tokiais pat aukščiausiais balais – iš viso 20 – buvo įvertintas ir Dijoros bei jos partnerio Mauro pasirodymas. Mauro – tikra pirmosios Dijoros meilės kopija, o ir faktas, kad prieš pirmąjį jų šokį vyras apipylė modelį gėlėmis, tapo lemtingu ir atnešė jiems sėkmę.

„Abu jūs esate ugnis – tai tikrai matosi. Suprantu, kad prieš televiziją reikia pasitempti, bet tai buvo kažkas daugiau. Galėčiau patikėti meile iš pirmo žvilgsnio ir vėl“, – poros pasirodymą komentavo komisija.

T. Vaškevičiūtė su savo partneriu jau repeticijų metu atrado ypatingą ryšį. O tai, kad jis uždainavo lietuviškai, aktorei padarė neišdildomą įspūdį: „Su Jose aš visada esu su džiaugsmo ašaromis akyse. Iš tikrųjų, verkiu tris kartus per dieną.“

Tačiau atėjus metui pasirodyti prieš Buenos Airių gyventojus, jaudulys visgi paėmė viršų. Iš viso komisija šiai porai skyrė 15 balų.

„Pradžioje labai jaudinaisi – visa ugnis ir aistra, kurių reikia šokant tango, pasirodė tik vėliau. Man nepatiko ir drabužiai. Drabužiuose reikia paieškoti daugiau akcentų, kurie tarp jūsų sukurtų dialogą“, – po pasirodymo savo nuomonę išsakė vienas komisijos narys.

O štai Ironvytas iškart tapo Buenos Airių muzikos žvaigžde, kadangi jo ir partnerės Paolos pasirodymo metu skambėjo būtent paties reperio daina! „Čia šokti yra baisiau nei bokso ringe. Bokse reikia sprogstamos jėgos, tam tikrų žingsnelių, o čia tu kažką dėlioji, turi koncentruotis į nuostabią partnerę, o tave vertina aplink esantys žmonės“, – pasakojo jis, o komisija jam ir Paolai skyrė 15 balų.

S. Burbaitė pasirodė esanti tikrai kietas riešutėlis! „Simona iniciatyvos mėgsta imtis į savo rankas. Ji – degtukas. Jei kažkas nepavyksta, ji gali labai greitai įsižiebti. Tačiau ji visuomet viską daro tol, kol padarys“, – apie žinomą moterį laidoje sakė tango mokytoja Rūta Keller.

Ir vis dėlto poros pasirodymas pranoko visus lūkesčius – Simona sulaukė daugybės pagyrimų, o šokis buvo įvertintas 17 balų. „Esi nuostabiai graži – esu tikras, kad kai dirbi profesionaliu modeliu, jauti savimi daugiau pasitikėjimo. Panaudok tai ir šokių aikštelėje“, – po pasirodymo dėmesį atkreipė vienas komisijos narys.

Leonas su savo partnere Rocio rado nemažai panašumų – jie abu myli gyvūnus, medituoja, jiems artima muzika, o nuo šiol abu jungia ir tango. Komisija jų pasirodymą įvertino 17 balų.

„Tango nėra vien apie tai, kaip sušokti techniškai. Būna jausmingų momentų, kai nereikia žiūrėti į akis. Taip pat nebūtina visuomet šypsotis – išsaugokite griežtas linijas. Kartais Leonas atrodė per daug atsipalaidavęs. Man patiktų, kad jis labiau jaustų svorį ir leistų savo partnerei jaustis saugesnei“, – sakė tango mokytojas.

Dainius ir Ayelén patys nė nenujausdami savo kartelę pakėlė labai aukštai – žinomas aktorius sužavėjo savo partnerę profesionalumu. Tiesa, komisija turėjo porai pastabų – jų pasirodymas įvertintas 14 balų.

„Idėja yra puiki, bet man nepakako. Vystykite giliau, ieškokite esmės. Kita vertus, matėsi labai graži dviejų žmonių partnerystė. Atkreipkite ypatingą dėmesį į apsikabinimą – tai svarbiausia šokant tango“, – pasirodymą komentavo viena komisijos narė.

Tikras iššūkis laukė Dovydo ir jo partnerės Candelos, patyrusios kojos traumą. Tačiau net ir nepaisant skausmo, jų šokis buvo įvertintas ypatingai gerai – komisija jiems skyrė 19 balų. „Jis – tikras grožio tornadas“, – komplimentų sulaukė ir pats Dovydas.

Ar dalyviams artėjantį sekmadienį pavyks pranokti patiems save? Ar jie atkreips dėmesį į komisijos pastabas?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.