„Tangomanų“ finale susitiks tik 4 geriausios poros: projekto nugalėtoją išrinks Lietuvos žiūrovai

Iki TV3 ir Go3 projekto „Tangomanai“ finišo tiesiosios liko vos vienas žingsnis – sekmadienį įvykusio pusfinalio metu paaiškėjo, kurios 4 poros gegužės 14-ąją kovos dėl nugalėtojos vardo. Tačiau svarbiausia, kad finalo metu viską nulems tik žiūrovai iš Lietuvos – tiesioginės transliacijos metu balsuodami už savo favoritus, būtent jie nuspręs, kas taps šio projekto nugalėtoju.

 Ineta Stasiulytė su partneriu.<br> TV3 nuotr.
 Ineta Stasiulytė su partneriu.<br> TV3 nuotr.
 Toma Vaškevičiūtė su partneriu.<br> TV3 nuotr.
 Toma Vaškevičiūtė su partneriu.<br> TV3 nuotr.
 Simona Burbaitė su partneriu.<br> TV3 nuotr.
 Simona Burbaitė su partneriu.<br> TV3 nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 8, 2023, 10:24 AM

Ne vieną savaitę stebėdami, kaip projekto dalyvius vertindavo profesionalų komisija iš Argentinos, Lietuvos žiūrovai savo reakcijomis dalijosi socialiniuose tinkluose. O čia jų pasitaikydavo pačių audringiausių – su komisijos nuomone jie sutikdavo tikrai ne visuomet.

Tačiau jau šį sekmadienį visa tai pasikeis – būtent Lietuvos žiūrovai perims „Tangomanų“ likimus į savo rankas. Jie bus vieninteliai turintys teisę spręsti, kuriai porai tango paslaptis pavyko perprasti geriausiai ir kas yra labiausiai vertas nugalėtojo titulo.

Balsuoti už labiausiai patikusias poras žiūrovai kviečiami jau gegužės 14-ąją, pirmosios tiesioginės projekto transliacijos metu.

Beveik toks pats karštas, koks laukia finalas, buvo ir projekto pusfinalis. Sekmadienį visos poros pasirodė prestižinėje vietoje – tango profesionalų teatre „Casablanca“. Komisiją, kaip visuomet, sudarė puikiai tango išmanantys žmonės, tačiau šįkart kiekvieną porą jie vertino kitaip. Visų porų balus komisija atskleidė tik tuomet, kai pasirodė 5-oji vakaro pora.

Išgirdę komisijos nuomonę, dalyviai negalėjo patikėti. Ir viskas dėl to, jog mažiausiai balų – 13 – surinko visą projektą vienais iš favoritų laikyti Dovydas Laukys ir jo partnerė Candela. Būtent jiems teko palikti projektą – finale susitiks tik likusios 4 poros.

Pusfinalis – kaip niekad stebinantis savo pasirodymais

Pirmieji pusfinalio metu pasirodė aktorius Dainius Kazlauskas ir jo partnerė Ayelen. Teatras „Casablanca“ Dainiaus partnerei – tarsi antrieji namai. Būtent čia ji įprastai pasirodo ir su savo partneriu iš Argentinos Jose, šiame projekte šokančiu su aktore Toma Vaškevičiūte.

Ypatinga teatro aura užbūrė ir patį Dainių. Jei anksčiau jis visuomet dėkodavo Ayelen už pagalbą šokio metu, šiame šokyje labiausiai sublizgėjo pats aktorius. Poros pasirodymo idėja – šokis su mirtimi.

„Man labai patiko istorija, kurią jie sukūrė. Dainius puikiai žengia tango žingsnius, o jo kūnas – ryžtingas nuo galvos iki kojų pirštų. Ayelen – nuostabi. Esate puiki pora“, – sakė pasirodymą vertinusi tango šou prodiuserė.

Antrieji teatro scenoje pasirodė D. Laukys ir jo partnerė Candela. Argentiniečiams jų šalis reiškia viską, tad savo pasirodymui Dovydas ir Candela pasirinko itin jautrią temą bei dainą apie šventą žemę. Perskaitęs dainos, pagal kurią šoko, žodžius, Dovydas neslėpė emocijų – įkvepiantys žodžiai netgi privertė jį pravirkti.

Savo pasirodymui jie naudojo tango, folkloro ir šiuolaikinio šokio elementus. „Visa tai susijungia viename prasmingame kūrinyje, kuriame kalbama apie Lotynų Amerikos sielą. Šiuo šokiu mes norime prabilti apie dabarties problemas, pavyzdžiui – lygias teises“, – pasakojo Candela.

Vis dėlto tokį drąsų pasirinkimą – šokti ir pasakoti apie Argentinos skaudulius – teigiamai įvertino ne visi. Ineta Stasiulytė šiai porai patarė rinktis kitokią temą. „Pavojinga žaisti su energijomis, kurių tu nevaldai. Geriau šitų dalykų nedaryti“, – dar prieš Dovydo ir Candelos šokį kalbėjo aktorė.

Dovydo ir Candelos pasirodymą stebėjusi komisija taip pat turėjo pastabų. „Labiausiai nustebino tai, kaip pagal šią muziką sugebėjote sušokti tango. Taip pat mane nustebino ir energija, kurią įdėjote į šį pasirodymą. Matėsi, kiek daug norėjote savo šokyje pasakyti. Ši istorija jautėsi per visas jūsų kūnų išraiškas. Kita vertus, matėsi ir tai, kad Dovydas galbūt išsikėlė per didelį iššūkį ir nesusitvarkė su visais žingsneliais. Trūko švaros techniniame atlikime“, – sakė viena komisijos narė.

Visi projekto dalyviai vienbalsiai sutaria, kad iš išvaizdos Simona Burbaitė kartais galėtų priminti iš pasakų žinomą ledo karalienės personažą. Tačiau ši patirtis Argentinoje atskleidė visai kitokią, ypatingai švelnią jos pusę ir jautrią širdį. O Simonos partneris Juanas jaučiasi gavęs draugę visam gyvenimui.

Toks puikus jų ryšys puikiai atsispindėjo ir pusfinalio metu atliktame pasirodyme. „Man labai patiko ryšys, kurį turi ši pora. Taip pat, man patiko seksualumas, kurį suteikėte šokiui. Kai ėjote per sceną, atrodė, kad skrieju kartu su jumis. Tai man – puiki patirtis. Ačiū jums“, – po pasirodymo sakė komisija.

I. Stasiulytė ir jos partneris Marcos, atrodo, kiekvieną sekmadienį pranoksta patys save. Šįkart pora savo pasirodymą iš pagrindų pakeitė kone paskutinę minutę! Ineta išgirdo mėgstamiausią Marcos dainą, ir jiedu nusprendė šokti pagal ją. O suprasdama, kad jau visai netrukus šis projektas baigsis, Ineta yra pasiruošusi mėgautis kiekviena jo sekunde.

„Man labiausiai patiko tai, kad kiekvienas komisijos narys suprato jūsų istoriją skirtingai. Aš kvėpavau su jumis abiem. Jūs nešokote po vieną – šoko dvi širdys. Man jūsų šokis buvo apie poros gyvenimą, kuriame vienas krenta, kitas jį pakelia, o vėliau susmunka kitas. Niekas negyvena rožėmis kloto gyvenimo – kartais būna pykčių, bet visuomet yra ir meilė. Svarbiausia, kad poroje būtų nuolatinis kvėpavimas. Tą kvėpavimą mačiau viso jūsų šokio metu. Man labai patiko“, – po pasirodymo sakė viena komisijos narė.

Paskutinieji pusfinalyje pasirodė Toma Vaškevičiūtė ir jos partneris Jose. Šįkart pora savo šokį pastatyti užtruko, nes labai ilgai ieškojo tinkamos muzikos. Nepaisant to, jų pasirodymas komisijai sukėlė begalę jausmų. Tiesa, visiems skirtingų – Tomai ir Jose teko išgirsti ir pastabų.

„Tai – kitokia pora. Energija, su kuria jie šoko, buvo neįtikėtina. Ji buvo pavojinga moteris, nes norėjo būti tokia stipri kaip ir vyras. Man būtų labiau patikę, jei ji būtų buvusi ne tokia agresyvi. Aš būčiau panaudojusi stiprų, viliojantį, mylintį žvilgsnį, seksualumo energiją. Tačiau, jei jūs norėjote sukurti agresyvų šokį, tuomet jums tai pavyko. Jūs šokote su puikia energija, tačiau man trūko Tomos viliokliškumo“, – vertino poros šokį komisija.

Tiesa, šį vakarą netrūko ir staigmenų – prieš prasidedant pusfinaliui, paskutinį savo pasirodymą žiūrovams padovanojo ir neseniai iš projekto iškritęs Vytautas Medineckas-Ironvytas. Suplėšęs bilietus atgal į Lietuvą, jis tvirtai žinojo, kad nori save ir kitus aistringuoju tango pradžiuginti dar vieną kartą!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.