Liamas, Chrisas ir Luke'as Hemsworthai varžosi ir talentu, ir grožiu

Raumeningi, liekni, nuolatos besišypsantys gražuoliai. Iš Australijos kilę trys aktoriai broliai Liamas (33 m.), Chrisas (39 m.) ir Luke’as (42 m.) Hemsworthai Holivude vis aukščiau kopia karjeros laiptais.

Liamas, Chrisas ir Luke'as Hemsworthai – ir panašūs, ir skirtingi.<br> REUTERS/Scanpix nuotr.
Liamas, Chrisas ir Luke'as Hemsworthai – ir panašūs, ir skirtingi.<br> REUTERS/Scanpix nuotr.
Ch.Hemswortho ir E.Pataky santuoka laikoma viena tvirčiausių Holivude.<br>BauerGriffin/INSTARimages/Cover/Scanpix nuotr.
Ch.Hemswortho ir E.Pataky santuoka laikoma viena tvirčiausių Holivude.<br>BauerGriffin/INSTARimages/Cover/Scanpix nuotr.
Luke’as su žmona Samantha yra susilaukę trijų dukterų ir sūnaus.<br>Jennifer Graylock/INSTARimages/C/Scanpix nuotr.
Luke’as su žmona Samantha yra susilaukę trijų dukterų ir sūnaus.<br>Jennifer Graylock/INSTARimages/C/Scanpix nuotr.
Išsiskyręs su M.Cyrus Liamas labai sielojosi.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Išsiskyręs su M.Cyrus Liamas labai sielojosi.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

May 28, 2023, 2:31 PM

Broliai Hemsworthai turi škotų, airių, vokiečių, olandų ir anglų kraujo. Jie gimė Melburne (Australija) anglų kalbos mokytojos ir teisininko šeimoje.

Šeima dažnai keitė gyvenamąją vietą, kol galiausiai įsikūrė Filipo saloje.

Kol tėvai triūsė rančoje, berniukai medžiuose iš šakų statė namelius, plaukiojo upeliais, gaudė varles. Kartais po pamokų jie su tėvu laiką leisdavo prie vandenyno.

„Skrieti banglentėmis buvo maloniausias vaikystės užsiėmimas“, – prisiminė Luke’as.

Broliai ne tik draugavo tarpusavyje, bet ir pešdavosi. Kartą motina, bandydama juos išskirti, susilaužė pirštą. Berniukams patiko žaisti karą. Ginklus jie pasidarydavo iš visko, kas pakliūdavo po ranka.

Vienas mėgstamiausių vyresniųjų brolių užsiėmimų – įkišti jaunėlį Liamą į skalbyklę ir ją sukti rankomis.

Kai broliai paaugo, jų žaidimai tapo pavojingesni. Kartą Liamas sviedė į Chrisą aštrų peilį ir tik per stebuklą jo nesužalojo. Savo atžalas tėvai vadino šėtono vaikais ir net planavo nuvesti pas egzorcistą.

Trijulė lankė teatro būrelį, vaidino mokyklos spektakliuose ir turėjo aktorinio meistriškumo pedagogą.

Pirmasis aktorystės keliu pasuko Luke’as. Išvykęs į Melburną netrukus suvaidino futbolininką populiarioje australų muilo operoje „Kaimynai“ („Neighbours“).

Vėliau seriale pasirodė ir broliai. Chrisas įkūnijo plėšiką, o Liamui teko banglentininko vaidmuo.

Liamas Hemsworthas

Kelią į aktorystę jam nutiesė brolio Luke’o agentas. Nuo 16 metų Liamas jau gaudavo epizodinius vaidmenis, paskui prisijungė prie brolių seriale „Kaimynai“. Jo personažas išsilaikė ilgiausiai iš visų – pasirodė net 25 serijose.

 

Liamas pinigų prisidurdavo dirbdamas parko prižiūrėtoju, kepėjo padėjėju, boulingo klube, atliko nedidelius vaidmenis serialuose. Bet jam Australijoje ėmė trūkti erdvės, todėl vaikinas išvyko į Los Andželą.

Čia ėjo iš vienos aktorių atrankos į kitą, kol pagaliau pateko į trilerį „Suvokimas“ („Knowing“) su įžymiuoju Nicolu Cage’u (59 m.).

2010-aisiais Liamą savo partneriu filme „Nesunaikinami“ („The Expendables“) pasirinko Holivudo žvaigždė Sylvesteris Stallone (76 m.). Vis dėlto visi epizodai su 19-mečiu Liamu buvo iškirpti.

Netrukus L.Hemsworthas buvo pakviestas į melodramą „Paskutinė daina“ („The Last Song“). Čia jis vaidino kartu su Miley Cyrus (30 m.). Šis vaidmuo Liamui atnešė keletą prestižinių premijų nominacijų ir apdovanojimą už geriausią bučinį.

Paskui L.Hemsworthas suvaidino veiksmo filme „Bado žaidynės“ („The Hunger Games“). Ši juosta sulaukė didžiulės sėkmės, buvo įvertinta daugiau nei šimtu nominacijų ir dešimtimis apdovanojimų. L.Hemsworthas pelnė net MTV Metų proveržio nominaciją. O vaidmuo juostoje „Bado žaidynės. Ugnies medžioklė“ („The Hunger Games: Catching Fire“) aktorių užkėlė ant seksualiausių vyrų pjedestalo.

„Bado žaidynės“ atvėrė naują Liamo karjeros puslapį. Jis su S.Stallone suvaidino „Nesunaikinamų“ tęsinyje, sublizgėjo trileryje „Paranoja“ („Paranoia“). Čia jo partneriai buvo tokios žvaigždės kaip Gary Oldmanas (64 m.) ir Harrisonas Fordas (80 m.).

L.Hemsworthas vaidino su amerikietėmis Jennifer Lawrence (32 m.), Maika Monroe (29 m.), brite Kate Winslet (47 m.), inde Priyanka Chopra (40 m.) ir brolio Chriso žmona Elsa Pataky (46 m.).

Melodramos „Paskutinė daina“ filmavimo aikštelėje Liamas įsimylėjo savo partnerę M.Cyrus. Tuo metu jai buvo 17 metų, jam – 19. M.Cyrus Amerikoje jau buvo žvaigždė, bet australų emigrantas to, regis, nežinojo.

„Niekaip negalėjau suprasti, kodėl Miley namelis ant ratų nuolat apsuptas žurnalistų su filmavimo kameromis, o kai ji išeina iš grimo kambario, visi puola paskui ją. Tuomet pamaniau, kad ji, matyt, ypatinga mergiotė“, – prisiminė L.Hemsworthas.

Jų santykių istorija verta Holivudo melodramos. Miley ir Liamas beveik iškart pradėjo susitikinėti, o po kelerių metų pranešė apie sužadėtuves.

2013-aisiais per MTV apdovanojimų ceremoniją M.Cyrus surengė striptizą ir inscenizavo lytinį aktą su amerikiečių bei kanadiečių kilmės atlikėju Robinu Thicke (45 m.).

Liamas paliko Miley ir ėmė megzti romanus su kitomis aktorėmis. Vis dėlto 2015-ųjų rugsėjį fotografai vėl užfiksavo Liamą su Miley kartu. Jie vėl ėmė susitikinėti.

Pora įsikūrė nuosavame name Malibu. 2016-aisiais ant M.Cyrus rankos sužibo sužadėtuvių žiedas. Po dvejų metų įvyko vestuvės.

Mažiau nei po metų pasklido gandai, kad poros santykiai pašlijo. 2020-ųjų pradžioje jie išsiskyrė.

Sklido kalbos, kad dėl to kalta Miley. Esą ji mėgsta išgerti, yra baisi karjeristė ir laisvų santykių šalininkė. O L.Hemsworthas puoselėja tradicines vertybes.

Kai Liamas nutarė skirtis, skandalingoji atlikėja net kreipėsi į psichologą. Vis dėlto netrukus M.Cyrus viešai pasakė, kad vargu ar kada nors bus gera žmona, nes jaučia potraukį moterims. Šie žodžiai padėjo paskutinį tašką jų santykių istorijoje. Liamas dėl to ilgai sielojosi.

Vėliau aktorius susitikinėjo su australų modeliu ir aktore Maddison Brown (25 m.). 2021-aisiais labdaros renginyje jis pasirodė su modeliu Gabriella Brooks (26 m.).

Šiuo metu Liamas vėl vienišas. Jis yra sakęs, kad visą savo laiką ir energiją nori skirti karjerai.

Chrisas Hemsworthas

Chrisas po „Kaimynų“ toliau filmuodavosi serialuose, o pinigų prisidurdavo dirbdamas skambučių centre ir bibliotekoje. Už vaidmenį „Namuose ir kelyje“ („Home and Away“) 2004-aisiais jis pelnė Metų proveržio premiją. 2009-aisiais Chrisas ir Liamas nusprendė pabandyti laimę Holivude ir išvyko į JAV. Luke’as liko namie.

Po antraplanio vaidmens filme „Žvaigždžių kelias“ („Star Trek“) Chrisas gavo pagrindinį vaidmenį mokslinės fantastikos juostoje „Toras“ („Thor“).

Režisieriui patiko jo kalbos maniera – tarsi senovės keltų giminės atstovo. 190 cm ūgio 95 kg sveriantis Chrisas tiko šiam vaidmeniui. Vis dėlto jam teko priaugti 10 kg raumenų, išmokti valdyti kūjį ir kalaviją.

Aktorius lankė kovos menų, bokso treniruotes, vakarais po dvi valandas bėgiodavo. Jo kūno linijos tapo beveik tobulos.

„Toras“ sulaukė didelės sėkmės visame pasaulyje, ir Ch.Hemsworthas tapo Holivudo žvaigžde.

Nepaisant šlovės ir gražios išvaizdos, paskui Chrisą nesivilko pikantiškų meilės istorijų šleifas.

Su Ispanijos modeliu ir aktore E.Pataky jį supažindino bendri draugai. Septyneriais metais už Chrisą vyresnė gražuolė neseniai buvo išsiskyrusi su Holivudo aktoriumi Adrienu Brody (49 m.).

Labai greitai Chrisas ir Elsa su draugais atšoko vestuves. Tačiau pasklido gandas, kad E.Pataky specialiai pastojo norėdama pririšti prie savęs žvaigždę.

Chrisas tikino, kad Elsa yra malonaus charakterio, moka džiaugtis gyvenimu, o jam su ja gera. Pora augina tris vaikus: 10 metų dukrą ir aštuonerių metų sūnus dvynius.

Chriso ir Elsos santuoka laikoma viena tvirčiausių Holivude, nors aktorių supa būriai gerbėjų, jis dažnai dalyvauja vakarėliuose, kuriuose galima sutikti daugybę gražuolių.

Anksčiau Ch.Hemsworthas su šeima gyveno Los Andžele, vėliau persikėlė į Australiją. Aktorius džiaugiasi, kad gimtinėje puiki atmosfera, jie gyvena kaip tikri hipiai.

Šalia vandenyno įsikūrę Elsa ir Chrisas mėgsta bangas skrosti banglentėmis, sveikai maitinasi, sportuoja, nerūko.

Jie turi driežų, papūgų, triušį, dukra laiko ponį. Chrisas mėgsta jodinėti, Elsa – motociklų aistruolė.

Luke’as Hemsworthas

Jis pirmasis iš brolių pasuko į aktorystę, baigė Dramos meno institutą Sidnėjuje, pradėjo vaidinti australų serialuose.

Tiesa, sėkmė ir populiarumas atėjo ne iš karto, tačiau aktorius galėjo džiaugtis stabiliu atlyginimu.

Jis užsiiminėjo kultūrizmu, nevengė sunkaus fizinio darbo. Netrukus aktorius įkūrė medžio apdirbimo ir grindų dangos gamybos verslą.

Luke’as yra vedęs psichologę Samanthą. Pora susilaukė trijų dukterų ir sūnaus.

Vyriausiasis brolis į Holivudą nesiveržė ir pasaulio užkariauti neskubėjo. Ko gero, Luke’as ir būtų likęs vietos žvaigžde, jei ne brolis Chrisas.

Kai Chrisui prireikė trenerio, kuris padėtų palaikyti fizinę formą per juostos „Toras II. Tamsos pasaulis“ („Thor: The Dark World“) filmavimą, jis pagalbos paprašė Luke’o. Šis tiksliai žinojo, kaip ištobulinti brolio kūną, kad jis galėtų įkūnyti superherojų.

Iš pradžių Luke’as tapo brolio treneriu, vėliau gavo vaidmenį juodojoje komedijoje „Nužudyk mane tris kartus“ („Kill Me Three Times“). Po metų jau atliko pagrindinį vaidmenį fantastiniame trileryje „Begalybė“ („Infini“).

2016-aisiais L.Hemsworthas gavo vaidmenį HBO mokslinės fantastikos seriale „Vakarų pasaulis“ („Westworld“). Po šios kino juostos sulaukė naujų didelių vaidmenų ir tapo pasauline įžymybe.

Atrodo, kad šlovė Luke’ą ne itin džiugina. „Nesuprantu, kodėl žmonės taip sureikšmina aktoriaus profesiją? Kodėl puola mus fotografuoti gatvėje, paplūdimyje?“ – stebėjosi jis.

Luke’as pirmasis iš brolių pasuko į aktorystę, baigė Dramos meno institutą Sidnėjuje, ėmė vaidinti australų serialuose.

Liamas pinigų prisidurdavo dirbdamas parko prižiūrėtoju, kepėjo padėjėju, boulingo klube, atliko nedidelius vaidmenis serialuose.

Ir panašūs, ir skirtingi

* Po koronaviruso pandemijos brolių Hemsworthų karjera šoktelėjo į viršų. Jie daug filmuojasi.

* Juos vienija ir sportas. Los Andžele broliai turi uždarą treniruočių salę, visi trys dievina futbolą.

* Broliai užversti pasiūlymais papuošti populiarių žurnalų viršelius. Juk fizinis tobulumas ir talentas – ne taip jau dažnai pasitaikantis derinys.

* Jie labai panašūs, o Liamas dažnai painiojamas su Chrisu – tokie patys veido bruožai, platūs pečiai, raumeningi, aukšti.

* Tačiau brolių charakteriai labai skirtingi. Liamas – ramus, melancholiškas, nemėgstantis dėmesio. Chrisas – linksmas, mėgstantis būti kompanijos siela. Luke’as – santūrus, dalykiškas ir nuovokus.

* Šlovė jų nepakeitė. Brolių bičiuliai tikina, kad jie – paprasti, kuklūs ir darbštūs vaikinai, nesiveliantys į skandalus. Jie labai artimi, mėgstantys šeimos šventes.

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.