Dizaineris K. Lagerfeldas pasisako už gėjų santuokų įteisinimą

Elitinių mados namų „Chanel“

Paklaustas, ar demonstruodamas lesbiečių madas savo šou jis norėjo palaikyti gėjų santuokų įteisinimą Prancūzijoje, K. Lagerfeldas atsakė: „Žinoma, kad taip“.<br>AP
Paklaustas, ar demonstruodamas lesbiečių madas savo šou jis norėjo palaikyti gėjų santuokų įteisinimą Prancūzijoje, K. Lagerfeldas atsakė: „Žinoma, kad taip“.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 22, 2013, 10:22 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 11:12 AM

Taip baigėsi jo kolekcijos pristatymas madų šou Paryžiaus Eliziejaus laukuose esančiame parodų centre „Grand Palais“ antradienį. Drauge su modeliais ant podiumo pasirodė ir jaunas dizainerio sūnėnas.

Francois Hollande'as (Fransua Holandas) ketina įteisinti gėjų santuokas ir leisti tos pačios lyties asmenų porai įvaikinti vaikus ir jų susilaukti. Tačiau ne visi prancūzai pritaria jo planams. Sausio 13 dieną šimtai tūkstančių prieš tokį įstatymą protestuotojančių prancūzų surengė demonstraciją Paryžiuje.

Paklaustas, ar demonstruodamas lesbiečių madas savo šou jis norėjo palaikyti gėjų santuokų įteisinimą Prancūzijoje, K. Lagerfeldas atsakė: „Žinoma, kad taip“.

„Aš net nesuprantu diskusijų prasmės. Prancūzijoje nuo 1904 metų bažnyčia yra atskira nuo valstybės“, - kalbėjo vokiečių kilmės dizaineris.

Pasak jo, asmenys, kuriems santuoka yra šventa religinė sąjunga, gali ir toliau tuoktis savo bažnyčiose, šventyklose, sinagogose ir mečetėse, tačiau visos religijos turėtų toleruoti gėjų santuokas.

Vis tik K.Lagerfeldas sakė, kad nepritaria leidimui gėjų poroms auginti dirbtinio apvaisinimo būdu pradėtus vaikus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.