Ką veikia rusų oligarchų vaikai?

Мaskvoje, palyginti su kitais pasaulio miestais, turtingų tėvų vaikų gyvena daugiausia. Rusijos milijardieriai vengia viešai kalbėti apie savo vaikų ateitį. Tačiau net ir kruopščiai slepiama informacija vis dėlto pasiekia visuomenę, rašo mk.ru.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 26, 2013, 2:27 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 7:33 AM

Milijardieriaus Romano Abramovičiaus 19 metų sūnus Arkadijus neseniai investavo į Sibiro naftos išteklius. Tai jam kainavo 46 mln. JAV dolerių (123 mln. litų).

Dar 2010 metais Arkadijus mėgino tapti danų futbolo klubo „Copenhagen“ savininku, bet jam tai nepavyko. Tačiau R. Abramovičiaus įpėdinis galėtų užimti savo tėvo vietą anglų futbolo klube „Chelsea“.

O milijardieriaus Dmitrijaus Rybolovlevo 23 metų duktė Jekaterina jau seniai garsėja silpnybe brangiems pirkiniams. Praėjusiais metais tėvas jai nupirko butą Niujorke, kainavusį 88 mln. JAV dolerių (235 mln. litų). Mergina jame gyvens tol, kol mokysis Amerikoje.

Pieno pramonės magnato Sergejaus Plastinino dvidešimtmetė duktė Kira, mokydamasi Dalase, sėkmingai derina ir dizainerės karjerą. Anot užsienio žiniasklaidos, vien Paris Hilton atvykimas į Kiros sukurtų drabužių gamybos linijos pristatymo iškilmes S. Plastininui kainavo 2 mln. JAV dolerių (5,3 mln. litų).

Tačiau toli gražu ne visi oligarchai perduoda sukauptus turtus savo vaikams. Pavyzdžiui, „Interroso“ savininko ir „Nornikelio“ bendraturčio Vladimiro Potanino duktė Anastasija dar 2010 metais pareiškė, kad visiškai palaiko savo tėvo sprendimą visus pinigus skirti įvairiems labdaros fondams.

Šių metų pradžioje, kompanijos „Lukoil“ prezidentas Vagitas Alekperovas pareiškė, kad sūnui Jusufui, kuris dabar dirba naftininku Sibire, perduos kompanijos vairą tik su kai kuriomis sąlygomis.

„Mano sūnus neturės teisės nei skaldyti, nei parduoti kompanijos. Todėl tegul jis pats sprendžia dėl savo ateities“, – sakė V. Alekperovas.

Parengė Sniegė Pilypienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.