Televizijos žvaigždė O. Winfrey įtakingesnė net už Lady Gagą ar Madonną

Žurnalo „Forbes“ skelbiamame įtakingiausių garsenybių sąraše dvejus metus iš eilės antrą vietą užėmusi televizijos pokalbių laidų vedėja 59 m. Oprah Winfrey pagaliau užkopė į jo viršūnę. Šiemet pirmame sąrašo dešimtuke atsidūrė šešios moterys ir keturi vyrai.

Milijardierė O.Winfrey nuosavame televizijos kanale ves laidą “Oprah’s Next Chapter” (Naujasis Oprah gyvenimo skyrius).<br>"Scanpix"
Milijardierė O.Winfrey nuosavame televizijos kanale ves laidą “Oprah’s Next Chapter” (Naujasis Oprah gyvenimo skyrius).<br>"Scanpix"
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 7, 2013, 6:03 PM, atnaujinta Mar 4, 2018, 8:37 PM

Tai jau penktas kartas, kai O. Winfrey, dabar valdanti savo privatų televizijos kanalą, iškilo į kasmet „Forbes“ skelbiamo 100 įtakingiausių garsenybių sąrašo viršūnę.

Antroji šįkart liko dainininkė Lady Gaga (27 m.), o žemesnes pozicijas užėmė kino režisierius ir prodiuseris Stevenas Spielbergas (66 m.) bei dainininkės Beyoncé Knowles (31 m.) ir Madonna (54 m.), rašo „Lietuvos rytas“.

Trejetukas — nuolatinis

„Nėra nė vieno kito, kuris pasižymėtų tokiu pastovumu ir įtaka, — apie įtakingiausią šių metų asmenybę sakė „Forbes“ tinklalapio atstovė Dorothy Pomerantz. — Yra tik trys žmonės, kurie buvo kiekviename mūsų sąraše nuo 1999 metų: O.Winfrey, radijo laidų vedėjas Howardas Sternas ir S. Spielbergas.“

Pernai „Forbes“ sąrašą vainikavusi dainininkė ir aktorė Jennifer Lopez (43 m.) šiemet smuktelėjo į 12-ą poziciją.

Per metus nuo 2012-ųjų birželio 77 mln. JAV dolerių (202,3 mln. litų) uždirbusi O.Winfrey nėra daugiausia uždirbanti garsenybė.

Šis titulas atiteko Madonnai, kuri susižėrė 125 mln. JAV dolerių (328,4 mln. litų), tačiau „Forbes“ nurodė, jog O.Winfrey įtakingiausia pripažinta dėl pozicijų Holivude ir dalyvavimo spaudoje, televizijoje bei socialiniuose tinkluose.

Nebūtina net koncertuoti

Lady Gaga dėl klubo sąnario operacijos buvo priversta nutraukti savo gastroles, tačiau tai jai nesutrukdė per pastaruosius 12 mėnesių uždirbti 80 mln. JAV dolerių (210,2 mln. litų).

Šios pajamos, minios gerbėjų ir aktyvumas socialiniuose tinkluose dainininkei užtikrino antros įtakingiausios garsenybės statusą.

„Ji tebėra milžiniška jėga popmuzikos pasaulyje. Net kai ji nekoncertuoja, žmonės apie ją kalba ir skleidžia gandus“, — aiškino D. Pomerantz.

Devyniolikmečio triumfas

S. Spielbergas, per praėjusius metus uždirbęs 100 mln. JAV dolerių (262,7 mln. litų), yra aukščiausią poziciją šiame „Forbes“ sąraše užėmęs vyras. Jis aplenkė septintoje vietoje likusį roko dainininką Joną Bon Jovi (51 m.), tenisininką Rogerį Federerį (31 m.) ir jaunąjį popmuzikos dievaitį Justiną Bieberį (19 m.).

Devintą poziciją užėmęs J. Bieberis yra jauniausias šių metų „Forbes“ sąrašo narys, sugebėjęs prasimušti į pirmą dešimtuką.

Į sąrašą pirmąkart patekusi 23 metų kantri dainininkė Taylor Swift rikiuojasi šešta. Pirmame dešimtuke taip pat minima „Emmy“ laureatė ir televizijos pokalbių laidų vedėja Ellen DeGeneres (55 m.).

Žinomi aktoriai — naujokai

„Forbes“ sąrašas grindžiamas garsenybių pajamomis, įskaitant gautas už gastroles, knygas, sutartis, reklamą, filmus ir turtą. Be to, kiekvienos garsenybės rinkodarą vertino Kalifornijoje įsikūrusi rinkos tyrimų bendrovė „E-Poll“.

Įtakingiausia garsenybių pora pripažinta Beyoncé ir jos vyras reperis Jay-Z (43 m.), kuris atsidūrė 32-oje sąrašo vietoje. 65-oje pozicijoje liko amerikietiškojo futbolo žaidėjas Tomas Brady (35 m.) ir jo žmona manekenė 32 m. Gisele Bündchen (81-a vieta), taip pat 35 m. aktorius Ashtonas Kutcheris (53-ia vieta) bei jo draugė 29 m. Mila Kunis (89-a vieta).

„Forbes“ sąrašo naujokai yra geriausios aktorės „Oskarą“ pelniusi 22 m. Jennifer Lawrence (49-a vieta), aktorius 44 m. Hugh Jackmanas (11-a vieta) ir neseniai tėvu tapęs aktorius 33 m. Channingas Tatumas (23-ia vieta).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.