Dž. Bondą vaidinusį P. Brosnaną gniuždo mylimų moterų netektys

Kietuolį britų žvalgybos agentą Džeimsą Bondą suvaidinusį aktorių Pierce’ą Brosnaną (60 m.) vėl privertė gedėti sunki moteriška liga. Kiaušidžių vėžys iš garsaus Holivudo aktoriaus pasiglemžė net dvi mylimas moteris. Birželio pabaigoje jis palaidojo nuo šios ligos mirusią savo įdukrą Charlotte Brosnan (42 m.). Prieš 22 metus jam teko išgyventi tokį pat pragarą, kai nuo kiaušidžių vėžio būdama vos 43-ejų mirė pirmoji žmona australų aktorė Cassandra Harris.

Airijoje gimusį P.Brosnaną Holivude išgarsino Džeimso Bondo vaidmenys.<br>AP
Airijoje gimusį P.Brosnaną Holivude išgarsino Džeimso Bondo vaidmenys.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 14, 2013, 2:13 PM, atnaujinta Mar 3, 2018, 1:43 AM

Malibu Kalifornijoje (JAV) gyvenantis garsus aktorius žino, kokį skausmą ši liga sukelia tiek sergančiajam, tiek jo artimiesiems.

Jo užsispyrusi įdukra dėjo visas pastangas, kad įveiktų sunkią ligą. Visi tikėjo, kad Charlotte tai pavyks. Bet dviejų vaikų motina po trejų metų tą kovą pralaimėjo.

„Charlotte kovojo su vėžiu kantriai, drąsiai ir oriai. Mūsų širdis prislėgė mūsų gražiosios mergaitės netektis. Mes meldžiamės už ją ir už tai, kad ši baisi liga kuo greičiau būtų išgydoma“, – netekęs įdukros pranešime rašė P.Brosnanas.

Prieš pat mirtį Charlotte dar suspėjo įgyvendinti vieną savo troškimų – ištekėti už bendraamžio menininko Alexo Smitho. Prie altoriaus nuotaką vedė jos įtėvis P.Brosnanas.

Sunkiai serganti moteris tą dieną norėjo, kad visi pamirštų jos ligą, ir kęsdama skausmą plačiai šypsojosi.

Vyriausiosios pamergės pareigos buvo patikėtos penkiolikametei Charlotte dukteriai Isabellai. Vėliau paauglė savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ motiną pavadino angelu.

Šalia buvo ir aštuonerių metų sūnus Lucas bei Charlotte broliai Christopheris bei Seanas. Tie patys žmonės Charlotte supo ir po dviejų savaičių – paskutinėmis jos gyvenimo akimirkomis Londone.

Norėdamas būti šalia įdukros P.Brosnanas nutraukė naujos juostos filmavimą Serbijos sostinėje Belgrade ir išskubėjo į Didžiosios Britanijos sostinę, kur moteris ir mirė.

Garsusis aktorius su Charlotte motina C.Harris susituokė 1980 metais, po šešerių metų draugystės. Tuomet aktorės dukteriai buvo devyneri, o sūnui Christopheriui – aštuoneri.

Kurį laiką šeima gyveno Didžiojoje Britanijoje, bet vėliau įsisukus Cassandros karjerai visi persikėlė į aktorių meką Kaliforniją.

Po šešerių metų, mirus Charlotte ir jos brolio Christopherio biologiniam tėvui Dermotui Harrisui, P.Brosnanas įsivaikino abu Cassandros vaikus ir suteikė jiems savo pavardę.

Aktorių pora 1983-iaisiais susilaukė ir bendro vaiko – sūnaus Seano. Mažyliui buvo vos ketveri, kai Indijoje besifilmuojanti Cassandra pasijuto blogai.

Netrukus aktorei buvo diagnozuotas kiaušidžių vėžys – liga, nuo kurios mirė ir jos motina.

Cassandra su sunkia liga kovojo taip pat atkakliai, kaip ir po daugiau nei dvidešimties metų jos duktė Charlotte. Kova truko ketverius metus. Praėjus vos vienai dienai po 11-ųjų santuokos metinių, 1991-aisiais, Cassandra mirė ant ją visą laiką slaugiusio P.Brosnano rankų.

Netekęs savo gražuolės, didžiausios palaikytojos ir rėmėjos, likęs vienas su trimis vaikais P.Brosnanas buvo sugniuždytas. Turėjo praeiti nemažai laiko, kol jis atsigavo.

1997 metais vyras jau džiaugėsi nauju gyvenimu. Jis sutiko amerikiečių žurnalistę Keely Shaye Smith ir su ja susilaukė jųdviejų pirmagimio Dylano.

„Buvo visokių etapų, bet man pasisekė išlaikyti gyvenimo džiaugsmą. Turiu naują moterį, kūdikį“, – tuomet džiaugėsi aktorius.

Tačiau pirmosios žmonos jis niekuomet nepamiršo. Juk būtent jos dėka, kai Cassandra 1981-aisiais vaidino Džeimso Bondo merginą juostoje „Tik tavo akimis“ („For Your Eyes Only“), jis pirmą kartą sutiko Džeimso Bondo filmų prodiuserį Albertą R.Broccoli.

Tai ji visuomet Pierce’ą skatino tapti naujuoju Džeimsu Bondu. Moters svajonei buvo lemta išsipildyti tik po mirties. 1995 metais P.Brosnanas pirmą kartą suvaidino Bondiados filme „Auksinė akis“ („Golden Eye“).

Kartą prisiminęs mirusią žmoną aktorius prisipažino: „Tai Cassie mane padarė tokiu vyru, tokiu aktoriumi, tokiu tėvu, koks esu dabar. Ji visuomet bus mano kiekvienoje ląstelėje.“

Iš pirmosios žmonos aktorius išmoko vertinti kiekvieną gyvenimo akimirką. Praėjus keleriems metams po Cassandros mirties vyras sakė: „Jaučiuosi gyvas. Netekdamas jos pajutau tikrą gyvenimo skonį.

Jai susirgus viskas sulėtėjo, svarbiausi tapo namai ir maži laimėjimai. Po visko, ką patyriau, kai skausmas apmažėjo, suvokiau, kad vis dar kvėpuoju, jaučiu, mąstau. Tai nepaprastas jausmas, suteikiantis jėgų.“

P.Brosnanas – vienas tų retų egzempliorių kino industrijoje, kurių karjeros niekuomet nedrebino meilės nuotykių skandalai.

Antrą santuoką P.Brosnanas sukūrė tik praėjus dešimčiai metų po Cassandros netekties. 2001-aisiais gražuolis aktorius prie altoriaus žengė su savo dviejų sūnų dabar 16-mečio Dylano ir 12-mečio Pariso motina Keely Shaye.

Net ir sukūręs antrą šeimą P.Brosnanas visada savo vaikais vadino ir pirmosios žmonos atžalas, su jais visuomet jautė stiprų ryšį.

Pats pasigirti glaudžiais santykiais su tėvu P.Brosnanas negali. Airijoje gimusį Pierce’ą tėvas paliko, kai jis buvo dar kūdikis. Nors vėliau, jau suaugęs, P.Brosnanas sutiko tėvą, ryšys niekuomet nebuvo atkurtas.

Pierce’ui buvo ketveri, kai jo 23-ejų motina May išvažiavo į Londoną mokytis slaugytojos amato.

Dvejus metus berniukas augo pas motinos tėvus. Seneliams mirus būsimoji Holivudo žvaigždė glaudėsi tai pas vienus, tai pas kitus giminaičius. Galiausiai motina dešimtmetį vienturtį pasiėmė su savimi į Londoną.

Kai May sulaukė pasiūlymo antrąkart tekėti, pirmiausia atsiklausė sūnaus leidimo.

Pierce’as sutiko, kad Billas Carmichaelas vestų jo motiną, ir niekuomet to nesigailėjo. Billas su Pierce’u elgėsi kaip su sūnumi.

Būtent motinos sutuoktiniui P.Brosnanas dėkingas už tai, kad supažindino su Džeimsu Bondu.

Billas nusivedė įsūnį į kino teatrą pasižiūrėti tuo metu naujausio Bondiados filmo „Goldfinger“ („Auksinis pirštas“, 1964 m.).

Vienuolikmetis taip susižavėjo britų slaptuoju agentu, kad pats nusprendė tapti aktoriumi. Sulaukęs šešiolikos metė mokyklą ir trejus metus lankė dramos mokyklą Londone.

„Nesvajojau tapti Bondu, bet kino sėkla buvo pasėta tuomet, kai pirmą kartą pamačiau filmą apie jį.

Norėjau, kad man pasisektų, todėl sunkiai dirbau.

Turėjau šiek tiek talento kažkur užpakalinėje kišenėje, bet mane lydėjo sėkmė“, – yra prisipažinęs kuklusis P.Brosnanas, išpopuliarėjęs televizijos seriale „Remington Steele“.

Aktorius niekada neprikaišiojo motinai, kad ji keleriems metams jį buvo palikusi gyventi su kitais.

Atvirkščiai, P.Brosnanas visuomet gerbė motiną už tai, jog ji pasiryžo išvažiuoti iš nedidelio Airijos miesto Navano į Londoną, kad galėtų užtikrinti geresnį gyvenimą ne tik sau, bet ir savo sūnui.

Vis dėlto vienišumo jausmas Pierce’ui giliai įsirėžė į sąmonę ir širdį.

„Visuomet buvau šiek tiek vienišius. Visuomet jaučiasi kaip prašalaitis, nes vaikystėje neturėjau motinos ar tėvo kaip pavyzdžių. Ilgėdavausi savo mamos. Galvodavau, kad ji Konge dirba karo zonoje.

Bet iš tikrųjų ji dirbo slaugytoja Londone. Aš pats save išauklėjau, susikūriau savas taisykles. Ir iš skausmo, kad neturėjau mamos, kai man jos reikėjo, atsirado didžiulė stiprybė susidoroti su visais sunkumais“, – yra sakęs P.Brosnanas.

Tėvo meilės nejutęs P.Brosnanas stengėsi būti geriausiu tėvu savo penkioms atžaloms. Kalbėdamas apie pirmosios žmonos atžalas Holivudo aktorius sakė: „Mes iš karto tapome šeima.

Iš pradžių aš buvau Pierce’as, po to tapau tėtušiu Pierce’u, o paskui – tiesiog tėčiu. Charlotte ir Chrisas mano gyvenimą padarė nuostabų.“

Įdukros mirtį aktorius priėmė itin skaudžiai. Nuo vienu gražiausių ir seksualiausių pasaulio vyrų vadinamo P.Brosnano veido dingo plati šypsena. Gedintį vyrą nuo visiškos nevilties gelbėja darbas.

Kaip ir jo herojus slaptasis Agentas 007, aktorius nepasiduoda liūdesiui ir praėjus vos kelioms dienoms po laidotuvių išskubėjo atgal į Serbijos sostinę Belgradą.

Ten filmuojamas jo naujas detektyvinis trileris „Lapkričio žmogus“ („November Man“).

Karjeros nedrebino meilės nuotykių skandalai

Džeimso Bondo vaidmenys labiausiai išgarsino gražuolį P.Brosnaną. Britų Agentą 007 jis suvaidino keturiose juostose: „Auksinė akis“ („Golden Eye“), „Rytojus niekada nemiršta“ („Tomorrow Never Dies“), „Pasaulio negana“ („The World Is Not Enough“) ir „Mirti kitą dieną“ („Die Another Day“).

Savikritiškas aktorius visuomet kartoja, kad jam tikrasis Agentas 007 yra aktorius Seanas Connery. P.Brosnano mėgstamiausi Bondiados filmai – „Iš Rusijos su meile“ („From Russia with Love“) ir juosta, kurioje suvaidino jo gražuolė žmona „Tik Tavo akims“ („For Your Eyes Only“).

Moterų numylėtinio P.Brosnano darbų sąraše ir tokie filmai kaip „Mamma Mia!“, kurį kūrė ir vaidino kartu su savo artima drauge Meryl Streep, „Serafimo kriokliai“ („Seraphim Falls“), „Matadoras“ („The Matador“), „Vaiduoklis“ („The Ghost Writer“), „Meilė yra viskas, ko reikia“ („Love Is All You Need“).

JAV piliečiu Holivudo aktorius tapo tik 2004 metais. Tiesa, jis iki šiol išsaugojo ir Airijos pilietybę. Vyras ne kartą pabrėžė, kokios jam svarbios jo šaknys. Gražuolis aktorius – kovotojas už gamtos apsaugą ir labdaros fondų mecenatas.

P.Brosnanas – vienas tų retų egzempliorių kino industrijoje, kurių karjeros niekuomet nedrebino meilės nuotykių skandalai.

„Žinau, kad dauguma aktorių sako priešingai, bet man patinka vaidinti sekso scenas. Vis dėlto po darbų gera grįžti namo pas savo žmoną“, – yra sakęs elegantiškasis džentelmenas P.Brosnanas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.